עוגת שוקולד חמה צבעונית ועסיסית🌹_מתכון של גלית נחמן- מאסטר מתכונים

בס"ד "כִּי אַתָּה אֲדֹנָי טוֹב וּמֵטִיב לַכּל וְנוֹדֶה לְךָ עַל הָאָרֶץ, על מיני דגן וְעַל הַמִּחְיָה" (מדובר בעוגת שוקולד פרווה וסה"כ מ- 2 ביצים) והנה המתכון למי שיבקש: 2 ביצים גדולות כוס סוכר כוס שמן כוס מיים פושרים כוס מיים רותחים 2 כוסות קמח תופח 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה 4 כפות קקאו לרוטב […]

חלות_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

קילו קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים 4 כפות סוכר לערבל הכל יחד להוסיף 1/2 כוס שמן ועד 3 כוסות מים חמימים כף מלח בסוף לעבד לבצק להתפיח כ40 ד ליצור צורה ולהתפיח כ40 ד חלמון ושומשום 180 מעלות עד להשחמה או קיסם הננעץ יוצא נקי

לחמניות לכבוד שבת המלכה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧 שחר שולמית…מידות אוניבסליות מצרכים… קילו קמח 2 כפות שמרים יבשים 150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס) כפית מלח 160 מ”ל שמן (2/3 כוס) 2 כוסות מים פושרים (480 מ"ל) מצרכים לציפוי… ביצה טרופה כפית סילאן שומשום לזריה מעל אופן ההכנה… בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים […]

בראוניז וגבינה כשל"פ_מתכון של אורנה ועלני – מאסטר מתכונים

לבראוניז: 200 גר שוקולד מריר 150 גר חמאה 1 כוס סוכר 3 ביצים 1 כוס שקד טחון 1/4 כוס קונפלור 1 כף קקאו קורט מלח. הכנה: להמיס במיקרוגל חמאה ושוקולד ולקרר. להקציף ביצים בשלמותם,בהדרגה להוסיף סוכר,קורט מלח,שוקולד מומס ושאר החומרים היבשים עד לאיחוד קל,להניח בתבנית26. לשכבת הגבינה: 200 גר גבינת שמנת(new york) . 250 גר […]

צלי כתף עם ערמונים ופטריות + לחמניות_מתכון של אורה ארגוב – מאסטר מתכונים

בשר צלי כתף מיספר 5 2 שקיות ערמונים 2 סלסלות של פיטריות טריות 3 בצלים גדולים חתוכים שרוכים 1 שקית רוטב צלי 3 כפות רוטב סויה 3 כפות רוטב טריאקי 1 כף מרק פיטריות 1/2 כפית פלפל שחור גרוס 1/4 כפית כרכום 1 כפית מלח 4 כפות שמן פיטרוזליה לקישוט.. לחמניות…. 1 קילו קמח 2 […]

עוגת נס קפה ללא גלוטן_מתכון של שמחה אלגלי – מאסטר מתכונים

2 כפות שמרים 2 כפות סוכר חצי כוס מיים ( כוס לשתיה חד פעמי קר) להתפיח למיקסר 5 כוסות קמח מולינו או תמי כתום 2 מחמאה רכה 4 חלמונים 1 סוכר וניל לשפוך את השמרים ששמנו בקערה ללוש במיקסר לשים חצי שעה במקרר אחר-כך לקחת כדור קטן מהבצק לשטח דק על פיירקס או כל תבנית […]

דג טונה ובצל ירוק_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧 מצרכים… 3 חבילות בצל ירוק 6 יחידות של דג טונה אדומה מצרכים להשריית הדגים… כוס מיץ לימון כף מלח תיבול לדגים… כפית מלאה כורכום כפית שטוחה פלפל שחור גרוס 1/2 כפית שום כתוש 1/2 כוס שמן אופן ההכנה… מורידים לדג את העור ומניחים אותו בקערה שמים […]

עוגיות שוקולד צ'יפס_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

4 ביצים M 1 מרגרינה ( מחמאה) רכה חצי כוס סוכר חום חצי כוס סוכר כפית תמצית וניל 1 סוכר וניל 1 אבקת אפיה 3 כוסות קמח 2 כוסות שוקולד צ'יפס. אופן ההכנה- בקערה נניח את כל המצרכים ונלוש הייטב. עד לקבלת בצק אחיד ונוח. ניצור עיגולים ונסדר עם מרווחים. בתבנית מרופדת בנייר אפיה . […]

מושלגות לימון מושלמות_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

  3 ביצים m חצי כוס סוכר 200 גרם מחמאה/ חמאה לחלבי מעט תמצית וניל קליפת לימון מגורדת מיץ מלימון אחד (צבע מאכל צהוב – לצבע חזק יותר) 4 כוסות קמח (שתיה חמה) 1 אבקת אפיה ציפוי – אבקת סוכר ההכנה — 1) מערבבים את כל המצרכים בקערה, מוסיפים קמח בהדרגה( לפעמים צריך מעט פחות […]

לחם במהירות האור עם בירה לבנה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧 שחר שולמית…מידות אוניברסליות מחממים תנור לחום של 180 מעלות מצרכים… 350 גרם קמח תופח 3 כפות סוכר כפית מלח חצי כוס שבבי בצל מטוגן שליש כוס שומשום בקבוק בירה לבנה קטן (330 מ"ל) 1/4 כוס שמן לפיזור מעל… שומשום מלא או רגיל אופן ההכנה… מערבבים בקערה […]

מרק פתיתים ואפונה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧 שחר שולמית…מידות אוניברסליות מצרכים… קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות עם בזיליקום ועשבי תיבול (800 גרם) 1/2 כוס רוטב סלסה קופסת שימורים של אפונה ללא הנוזלים (550 גרם) 1/2 כוס בצל יבש 1/4 כוס שמן כף מחוקה מלח 1/2 כפית פלפל שחור גרוס 1/2 כפית כורכום 2 […]

מופלטה ללא גלוטן ❤️_מתכון של שמחה אלגלי – מאסטר מתכונים

250 ג קמח מולינו כפית מלח כף סוכר רבע כפית שמרים כוס וחצי מיים פושרים לשתייה חמה להתפיח חצי שעה לקחת תבנית חד פעמי לשים שמן לחלק ל 12 כדורים לשים נייר אפייה מעל כדור עם שמן עוד נייר אפייה לשים על מחבט אני עשיתי במולטישייף מחבת חשמלי שמתי כדור נאפה והוספתי עוד כדור הפכתי […]

עוגת אלפחורס לפסח ללא גלוטן ❤️_מתכון של שמחה אלגלי – מאסטר מתכונים

200 גרם חמאה רכה 1/2 כוס סוכר 3 חלמונים כוס קמח תמי כתום של פסח כוס קרונפלור כוס אבקת שקדים אבקת אפייה קורט מלח ללוש הכל ביחד ולהרגיש את הבצק, לשטח בתבנית (אם דביק מדי לטח בעזרת קצת קמח) לאפות ב160 מעלות עד שמשחים. למרוח מעל ריבת חלב, אם אוהבים אפשר לפזר קוקוס. מכינים קצפת-להקציף […]

עוגת קוקוס ,שוקולד ואגוזים ללא גלוטן ❤️_מתכון של שמחה אלגלי – מאסטר מתכונים

6 ביצים להפריד להקציף עם כוס סוכר בקערה נפרדת 6 חלמונים כפית נס קפה בקערה ניפרדת כוס אגוסים קצוצים גס כוס קוקוס 100 גרם שוקולד מריר הכנסתי לשקית אוכל שברתי גס עם פטיש שניצל 1 אבקת אפייה עירבבתי הכל את הנוזל שפכתי לקצף ביצים ואחרכך את היבשים לא לערבב הרבה קצת עם המיקסר ואחר כך […]

קוסקוס בגירסה הירוקה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧 שחר שולמית…מידות אוניברסליות מצרכים… חבילת כוזברה 2.5 כוסות מיים 1/3 כוס שמן 1.5 כפיות מחוקות מלח כפית מחוקה פלפל שחור גרוס 1/2 כפית כורכום 2 כוסות קוסקוס יבש אופן ההכנה… שוטפים היטב את הכוזברה ומניחים אותה במעבד מזון ביחד עם המים וטוחנים אותם יחד כ2 דקות […]

חלות עשירות …לחלת מפתח, לב אחדות, לחמניות מהודרות ועוד_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

חומרים לבצק: 1 קג קמח מנופה 2 כפות גרגירי שמרים יבשים. 5 כפות סוכר 1 ביצה 3/4 כוס שמן 50 גר מרגרינה/חמאה רכה. 2.5-3 כוסות מים פושרים 1 כף מלח שטוחה. חומרים לציפוי 1 ביצה 1 כף סילאן 1 כף שמן. תוספות מעל הציפוי זרעי חמניות, זרעי דלעת, שבבי שקדים מולבנים, סומסום לבן/ שחור, קצח […]

עוגת קוקוס ושוקולד ( עוגת שלוש שכבות לפסח )_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים

חומרים לתחתית שוקולד:⚘ 4 ביצים(להפריד חלבונים,חלמונים ) 100 גרם שוקולד מריר 2 וחצי כפות קקאו 4 כפות שמן חצי כוס נס קפה(כולל מים בלי חלב) 3/4 קמח תופח(לפסח) חצי כפית א. אפיה אופן ההכנה: להקציף 4 חלבונים עם קורט מלח להקציף לקצף תפוח להוסיף עם חצי כוס סוכר, בנתיים בסיר שמים חצי כוס נס קפה […]

עוגת שקדים תפוזים ללא גלוטן_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧 שחר שולמית…מידות אוניברסליות תבנית עגולה קוטר 23 סנטימטר מחממים תנור ל160 מעלות מצרכים… 4 ביצים גודל לארג' כוס סוכר סוכר וניל כוס שמן כוס מיץ תפוזים 1.5 כוסות אבקת שקדים 1/2 כוס קמח (או קמח מצות) 1/4 כוס אינסטנט פודינג וניל אבקת אפיה אופן ההכנה… מקציפים […]

מופלטה כשרה לפסח_מתכון של שמחה אלגלי – מאסטר מתכונים

250 ג קמח מולינו כפית מלח כף סוכר רבע כפית שמרים כוס וחצי מיים פושרים לשתייה חמה להתפיח חצי שעה לקחת תבנית חד פעמי לשים שמן לחלק ל 12 כדורים לשים נייר אפייה מעל כדור עם שמן עוד נייר אפייה לשים על מחבט אני עשיתי במולטישייף מחבת חשמלי שמתי כדור נאפה והוספתי עוד כדור הפכתי […]

בטטה…פשוט טעים_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧 שחר שולמית…מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה קרה מחממים תנור לחום של 200 מעלות מצרכים… 12 בטטות כף פפריקה מתוקה גרוסה כפית שטוחה מלח כפית שטוחה פלפל 4 העונות כפית שטוחה אורגנו 1/2 כוס זרעוני דלעת 1/2 כוס שמן זית אופן ההכנה… מקלפים וחותכים לרבעים את […]

בורקס כשר לפסח_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים

חומרים: 10 מצות 6 תפוחי אדמה 2 בצל חבילת קמח מצה 3-4 ביצים חצי כפית פלפל שחור חצי כפית מלח רבע כפית כורכום חצי כף רסק אופן ההכנה: מרטיבים מצות שמים במגבת לחה 20 דקות חוצים לחצי מניחים כף פירה מגלגלים טובלים בביצה ופירורי לחם אני שמה מלח בפירורי הלחם וחצי כף רסק בביצה מטגנים […]

עוגיות שומשום מושלמות כשרות לפסח_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

2 כוסות שומשום כוס קמח שקדים 4 כפות סוכר 2 ביצים L 2 סוכר וניל 4 כפות שמן. ההכנה לערבב הכל ביחד. להרתי את הידיים במעט מים. ולהכין סהרונים. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה עד עשרים דקות. לקרר הייטב להמיס 100 גרם שוקולד בבן מרי( סיר מים וקערה עם שוקולד) לפזר שוקולד […]

עוגת קוקוס לפסח_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧 שחר שולמית…מידות אוניברסליות תבנית מרובעת גודל 20/20 מחממים תנור ל160 מעלות מצרכים… 4 ביצים גודל לארג' כוס סוכר סוכר וניל כוס קרם קוקוס 3 ועוד 1/3 כוסות קוקוס אבקת אפיה אופן ההכנה… מקציפים את הביצים עם הסוכרים עד למראה בהיר ותפוח מנמיכים את פעולת המיקסר למינימום […]

פשטידת מצות כשל"פ עם שעועית לבנה ופטרוזליה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧 פשטידת מצות עם שעועית לבנה ופטרוזליה שחר שולמית …מידות אוניברסליות מתקבלות 4 פשטידות בעובי של כ1.5 סנטימטר טעימממות ביותר מצרכים… 8 מצות 3 כוסות חלב (או מים) 2 כפיות מחוקות מלח כפית מחוקה פלפל שחור גרוס 2 כפיות מחוקות כמון קופסת שימורים של שעועית לבנה ברוטב […]

❤️ ריבועי פיצוחים ❤️מטורף כמה טעים_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

לתחתית : 1 כוס קמח מולינו ועוד 3 כפות (אפשרי כל קמח כשלפ ללא גלוטן לאפיה) 120 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות 1/2 כוס סוכר 1 חלמון לעבד לבצק ולשטח על תבנית מרובעת עם ניר אפיה מעל להקפיא ל10 דקות ולאפות על 180 עד להזהבה . למילוי : בתוך מחבת לשים 1/2 כוס סוכר חום […]

קציצות מצות עם גזר גמדי ובצל_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧 שחר שולמית …מידות אוניברסליות מתקבלות 24 קציצות בקוטר של 8 סנטימטר טעימממות ביותר מצרכים… קילו גזר גמדי 2 בצלים גדולים 4 כפות שמן (לטיגון הגזרים עם הבצל) 8 מצות 2.5 כוסות מים 6 ביצים גודל לארג' 2 כפיות מחוקות מלח כפית מחוקה פלפל שחור גרוס כפית […]

סלמון כבוש ססגוני בצבעיו ומתובל בעושר טעמים_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

בשנים האחרונות מאוד התחבב עלי דג הסלמון. הן בגלל ערכיו והן בגלל מגוון שימושיו הקולינריים. אלו הפכו אותו לחביב בטעמיו ומבוקש מאוד במגשי ובטרקליני האירוח. הפעם גרסת גרבלקס, סלמון כבוש ססגוני בצבעיו ומתובל בעושר טעמים. להכנה- נתח פילה סלמון מושרה תחילה בסלק אדום מגורד, שוט וודקה, זרעי חרדל, פלפל גרוס, שום כתוש, רוטב סויה, שמן […]

פנקייק חגיגי כשר לפסח + מתכון לקרמל חם ומלוח _מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

לערבב בקערה 4 ביצים 1 כוס שמנת מתוקה 1 כוס חלב 2 כפות סוכר 1/2 כפית מלח 1 כף תמצית ווניל נוסיף בהדרגה 2 כוסות קמח קונדיטור ללא גלוטן. נטרוף היטב עם מטרפה. בינתיים נחמם מחבת קטנה, נשמן עם חמאה מידי פעם, או תרסיס שמן . כשהמחבת לוהטת זה הזמן לצקת במצקת קטנה כמות לפנקייק […]

ריבת חצילים קטנים_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

1 ק"ג חצילים קטנים 1 ק"ג סוכר 2 מקלות קינמון מיץ מלימון 1. מעט ציפורן ( למי שאוהב) אופן הכנה- לחורר את החצילים עם מזלג להרתיח בסיר רחב כ-15 דקות להתרככות ולסנן. בסיר רחב שמה קילו סוכר וכוס מים, מבשלת כ-5 דקות עד שהסוכר נמס. מוסיפה קינמון. מניחה את החצילים ומבשלת כשעתיים על אש נמוכה. […]

פיצה כשרה לפסח_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

הכנת בצק הפיצה בקערה אחת. 100 גרם חמאה/ מרגרינה רכה. להוסיף 2 ביצים. 1 כף מלח שטוחה 1 כפית אבקת אפיה 1/2 כוס שמן זית 1 יוגורט לערבב היטב את כל החומרים ואז להוסיף 200 גר פירורי תערובת גבינות קשות 1 כוס קמח שקדים 2 כוסות קמח קונדיטור ללא גלוטן 1/2 כוס קמח מצות דק. […]

קיגל מצות בצי'ק_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧 שחר שולמית מידת כוס חד פעמית קרה מצרכים לקיגל… 10 מצות 5 כוסות מים רותחים 150 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה) כף גדושה קינמון כוס סוכר 1/2 כפית מלח 8 ביצים גודל לארג' 100 גרם אגוזי מלך קצוצים אופן ההכנה… שוברים בקערה את המצות לחתיכות קטנות […]

חטיף שוקולדי מקמח מצות ואגוזים בעיטור מדליק וללא אפיה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧 שחר שולמית… מידות אוניברסלית מתקבלות 30 יחידות תלוי בגודל החטיף מצרכים… 1/3 כוס קקאו 1/2 כוס סוכר 100 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה) כוס יין אדום מתוק 1/2 כוס מים 1/2 כוס חלב קוקוס 1/2 כוס ליקר שוקולד 1/2 כוס סילאן 250 גרם קמח מצות כוס […]

בורקס כשל״פ_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

מילוי : צפתית , צהובה, גבינת שמנת ,מטבוחה , זיתים ועגבניות שרי ❤️ לבצק: 1 קמח מולינו 20 גרם שמרים כשלפ 1/2 כפית מלח 4 כפות שמן מים – כמה שנכנס בערך 2 כוסות פלוס .. להכין מהבצק רולדה ולחתוך לעובי 2 אצבעות . חלמון ושומשום 180 מעלות מתקבלות 2 רולדות

עוגת שוקולד קרם שמנת ופירות יער ללא גלוטן (כשל"פ)❤️_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים

  תבנית 24 נחמם תנור ל175 מעלות תנור רגיל לא טורבו. לעוגה: 200 גרם שוקולד מריר 100 גרם חמאה 100 גרם קמח שקדים גרדת תפוז מתפוז אחד 4 ביצים מופרדות חצי כוס סוכר קורט מלח לקרם: 1 שמנת מתוקה 1 חבילה אינסטנט פודינג חצי כוס חלב פירות יער: 1 חבילה קפואה של פירות יער חצי […]

סלט סלק חגיגי עם אפונה/ שקדים ופקאן מסוכר כשל"פ_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧 חגיגה במהירות שיא שחר שולמית מצרכים… אריזה של סלק מבושל (500 גרם) עם הנוזלים 1/2 קופסת שימורים של אפונה ירוקה ללא הנוזלים(275 גרם) 3 כפות שמן 6 כפות מיץ לימון כפית מחוקה מלח 1/2 כפית פלפל שחור גרוס מצרכים לעיטור הסלט… 50 גרם פרוסות שקדים קלויים […]

מרציפן בריבוע…מושלם לפסח ולכל השנה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧 שחר שולמית…מידות אוניברסליות מתקבלות 36 יחידות (תלוי בגודל העוגיה) מצרכים… 400 גרם קמח שקדים (4 כוסות) 450 גרם סוכר (2 ועוד 1/4 כוסות) 180 מ"ל מיים (3/4 כוס) 9 כפיות מיץ לימון אופן ההכנה… שמים בסיר את הסוכר והמים ומרתיחים עד ל120 מעלות (מתקבל סירופ) בקערת […]