Share with:


בשרי

אופן הכנה

את הקציצות הללו טעמתי בפעם הראשונה והיחידה לפני חמש שנים במרוקו אצל משפחת בן שיטרית היקרה.
גלגלתי טעמים בלשון וזה הזכיר לי טחול ממולא.
שאלתי את הטבחית של המשפחה ונתנה מתכון מנצח.

מצרכים לקציצות :
1 ק"ג בשר בקר טחון .
800 גרם כבדי עוף צלויים – מטעמי כשרות.
2 חבילות כוסברה
10 שיני שום קטנים קלופים
2 בצלים גדולים
2 כפות עריסה ביתית
1 כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם

הכנת הרוטב:
2 כפות שמן זית בסיר קטן
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
מלח
פלפל שחור
מעט מרק עוף
2 כוסות מים
1 כף עריסה

אופן ההכנה הרוטב :
לערבב את כל חומרי הרוטב ולבשל עד רתיחה .

הכנת הקציצות:
1. במעבד מזון לקצוץ את הכוסברה , הבצל, והשום, ואז נוסיף את הכבד עוף וניתן כ 3-4 פולסים נוספים.
2. בקערה גדולה לערבב טוב טוב את הבשר הטחון עם החומרים שקצצנו במעבד מזון, ונוסיף את המלח פלפל שחור 2 כפות עריסה ביתית 1 כפית כמון
3. מערבבים טוב טוב ומכניסים למקרר לשעתיים.
4. מוצאים מהמקרר ויוצרים בידיים קציצות גדולות וטובלים בקמח ומטגנים בשמן שמגיע עד לגובה מחצית מהקציצה ומטגנים מכל צד.
5. מכנסים את הקציצות המטוגנות לסיר עם הרוטב ומסדרים יפה, ושופכים מעט מהרוטב גם על הקציצות.
6. מבשלים על אש קטנה כ20 דקות אחי שהרוטב הגיע לרתיחה
**** למי שרוצה רוטב אדום יותר מוסיף פפריקה לרוטב
אפשר גם רוטב עגבניות אבל אני ממליץ לא לזוז מהמתכון.
תודה לחברת הקבוצה מירי רז האלופה על המתכון

קציצות = מתכון מנצח_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים