Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים:
בערך 2 קילו זנב שור פרוס
2 עגבניות מגורדות
6 בצלי שלוט שלמים
1 ראש שום מפורק לשיניים
4 גזרים חתוכים גס
5 גבעולי סלרי חתוכים גס עם העלים
4 כפות שמן זית
2 כפות פפריקה מעושנת או מרוקאית
כוס גרגרי חומוס שעברו השרייה של לילה
כפית כמון
כף מרק עוף
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה קצוצה
2 פלפלים אדומים חריפים
מלח ופלפל לפי הטעם
4 עלי דפנה
מעט פלפל אנגלי
*** את הנתחים מומלץ לקשור עם חוט כמו בתמונה כדי לשמור אותו סגור

אופן הכנת המתכון :
1. את חלקי זנב השור מניחים בתוך סיר עם מים , ומוספים פלפל אנגלי ועלי דפנה ומבשלים במשך שעה וחציו כל הזמן מרדים את הקצף.
2. לאחר שעה וחצי מוצאים את הבשר מהמים ושומרים את המים שהבשר בושל בהם.
3.בסיר חדש נחמם את השמן ונוסיף את התבלינים ונערבב אותם בשמן החם בערך חצי דקה לפתיחת הטעמים,
4.את הבשר המבושל נוסיף לסיר ונטגן כמה דקות, מוספים את הירקות וגרגרי החומוס ואת שיני השום השלמות וכל שאר החומרים ,
5. מוספים את המים שבהם בושל הבשר אל הסיר עד לכיסוי הבשר ומוספים את הפלפל האדום החריף.
6. מבאים לרתיחה ומיד מעברים ללהבה נמוכה לבישול של שעה.
7. כ – 20 דקות לפני סיום הבישול מוספים את עשבי התיבול לסיר.
8.בודקים אם הבשר רך , טועמים ומשפרים טעמים

תבשיל זנב שור פשוט מעדן_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים