Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים:
5 חתיכות אוסובוקו כבש או טלה
2 חבילות פטריות שומפניון פרוסות לרבעים – כמה שיותר סוגי פטריות עדיף
1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכיך לקוביות קטנות.
3 בצלים קטנים חתוכים לקוביות
2 מקלות סלרי חתוכים בינוני
10 שיני שום שלמות
5 שיני שום קתוש
2 תפו"א חתוך לקוביות בינוני
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
4 כפות רסק עגבניות
כף כמון
כפית כורכום
כף ראס אל חנות
7 עלי דפנה
10 כפות שמן זית
1 פלפל חריף חתוך לעיגולים…..מי שלא רוצה חריף אז חבל…
2 ליטר מים חמים
3 כפות שטוחות של פפריקה אדומה
1 מקל קינמון
מלח ופלפל בסוף לפי הטעם

אופן הכנת המנה:
1. מקמחים את הבשר ומטגנים אותו מעט בשמן זית מכל הצדדים ומוצאים את הבשר החוצה.
2. בסיר שטיגנו בו את הבשר מוספים את שמן הזית והתבלינים והירקות ומערבבים .
3. מספים את המים ואת הפטרוזיליה והכוסברה.
4. מכנסים בזהירות את הבשר ומביאים לרתיחה.ואז מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה.
5. הבישול הוא בישול ארוך של 5 שעות עד שהבשר רח מאוד ( זמן הבישול תלוי בעובי וגודל הבשר)
6. מי שרוצה רוטב סמיך יותר שיצמצם את הרוטב עוד חצי שעה.
7. בתאבון

מתכוןמתכון

תבשיל קדרת אוסובוקו כבש או טלה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים