Share with:


פרווה

אופן הכנה

תבנית 24!!!!!!

מצרכים:
7 ביצים מופרדות
1.5 כוסות סוכר
2.5 כוסות קמח תופח
שקית אבקת אפייה
כוס שמן קנולה
כוס מיץ תפוזים משובח
גרידת תפוז מתפוז אחד
4 טיפות של מי זהר – לא חייב אבל מומלץ

לסירופ:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
240 מ”ל (1 כוס) מיץ תפוזים טרי
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
הכנת סירופ: מבשלים את כל החומרים עד שהסוכר נמס ומצננים כמה דקות.

אופן ההכנה :
1. לחמם תנור ל170 מעלות
2. לנפות את הקמח ביחד עם אבקת האפייה
3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
4. בקערה שניה מקציפים את החלמונים מוספים את שאר החומרים בהדרגה ובסוף את הקמח ( להקציף טוב שלא יהיו גושים)
5. ממשכים לטרוף את הבלילה עד שכל החומרים מתאחדים.
6. מוספים את קערת החלמונים אל קציפת החלבונים בתנועות קיפול עדינות.
7. את התערובת יוצקים לתבנית ומיישרים את פני הבצק .
8. מכנסים את העוגה שלנו לתנור ל170 מעלות ל40 -45 דקות , לפני שמוצאים את העוגה בדקים עם שיפוד / קיסם את העוגה.
9. לאחר שמוצאים את העוגה עוד שהיא חמה ומורחים עליה בעדינות את הסירופ תפוזים שעשינו מראש .
10. מצננים את העוגה ומפזרים מעל אבקת סוכר ואפשר גם קליפות תפוזים מסוכרים.

עוגת תפוזים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים