Share with:


חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

מצרכים:
6 ביצים לארג'
כף וחצי קקאו
3 כפות סוכר חום
3/4 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם פיצפוצי שוקולד קרמל
100 גרם שוקולד חלב
150 גרם חמאה
רבע כפית סודה לשתיה
קורט מלח

אופן ההכנה:
בקערת בן מארי ממיסים את השוקולד המריר עם שוקולד חלב קקאו וחמאה עד להמסה מלאה.
מסירים מהאש מנחים בצד להצטנן מעט,
מקציפים את החלמונים עד לקבלת קצף כמו גוגל מוגל אוורירי ומוסיפים את השמן באיטיות, מוסיפים את השוקולד עירבול נוסף קטן עד שהכל מתמזג.
בקערת המיקסר
מקציפים את החלבונים עם סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף לבן אוורירי כמו עננים. ( לא להקציף למרנג יציב)
מעבירים את קצף החלבונים לתערובת השוקול בתנועות קיפול עדינות, רצוי פעמיים שלוש.
מרפדים תבנית אפייה בקוטר 26, מרססים מעט מאוד שמן או חמאה, מפזרים מעט סוכר חום יוצקים את הבלילה, מפזרים מעל את פיצפוצי שוקולד קרמל
דופקים את התבנית על השיש ליישור מוחלט
ואופים בתנור שחומם מראש
180 מעלות – חצי שעה
העוגה ניסדקת נראת כאילו לא אפויה מספיק
זה בסדר גמור , היא צריכה להיות רכה מאוד מבפנים.