Share with:


חלבי

אופן הכנה

בצק פריך שקם(מענין מי זוכר המשמעות?)
1 חבילה קמח אוסם קטנה(350 גרם)
1 שמנת חמוצה
200 גרם חמאה
במעבד מזון מספר פולסים קצרים והבצק מוכן.
להעביר למקרר לשעה.

מילית פרג
200 גם פרג טחון
100 גרם סוכר
1/4 כוס חלב
לערבב קלות,להכניס למיקרוגל לדקה,לערבב ולצנן.
4 כפות שוקולד ציפס ( יפוזר על המילית פרג).
את הבצק לחלק לשלושה חלקים שווים.
על משטח מקומח לרדד חלק ראשון למלבן בעובי 4 מ"מ לערך.להניח בתבנית משומנת מעט עם חמאה.
לחורר את הבצק בתבנית עם מזלג .להניח מחצית ממילית הפרג,לפזר 2 כפות שוקולד צ'יפס מריר על מילית הפרג.
לרדד חלק שני של הבצק למלבן ולהניח על מילית הפרג,שוב להניח מחצית שנייה של מילית הפרג,ועוד 2 כפות שוקולד צ'יפס מריר.
לרדד חלק שלישי של הבצק ולהניח על מילית הפרג,זוהי שכבה אחרונה של העוגה.לחורר עם קיסם פה ושם.
עם סכין חדה לחתוך העוגה לריבועים .

לאפות בחום 180 מעלות 36 דקות.
לאחר אפייה לפזר אבקת סוכר ולהניח החיצוניות בקופסא סגורה.
הבצק נקרא בצק שקם והינו מתכון ותיק שהשתמשו בו במטבחים בצבא לפני המון שנים.שמו ניתן לו בשל האות הראשונה בכל מרכיב שלו.
שמנת
קמח
מרגרינה,כן פעם אפינו במרגרינה.
הבצק מתאים לכול מילוי מתוק מלוח,כמובן חלבי.לרוב מכינים ממנו רולדות ,אני אוהבת את מראה הפטיפורים המרובעים.

חיתוכיות פרג שוקולד
עדנה טפירוספר המתכונים של
מתכון של

עדנה טפירו

49 מתכונים