Share with:


פרווה

אופן הכנה

רולדות תמרים ואגוזים של חברת ילדותי המושלמת מירי לבית זנתי
מבטיחה שכאלה טרם טעמתם.

הבצק: רך ומשגע…
קילו קמח רגיל
כוס סולת
2 שקיות אבקת אפיה
2 מחמאה/מזולה/נטורינה רכה
3/4 כוס שמן
2 סוכר ווניל
1/3 כוס סוכר
כ- כוס מיי ברז

ללוש בצק אחיד, את המים להוסיף בהדרגה.
לחלק את הבצק ל-8 כדורים שווים.
המלית [מתאים גם כמילוי לאוזני המן]
חב’ תמרים ללא גרעינים [בוואקום] לתת בקערה
כ-200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כוס שומשום
1.5 כפות שמן
1/3 כוס סוכר
כמה טיפות מיי זהר [מיי וורדים]

ללוש הייטב יחד, ולחלק ל- 8 כדורים שווים.
לוקחים כדור בצק, ופותחים עם מארוך או עם הידיים לאליפסה, בגודל 20 / 10 ס”מ, לוקחים כדור תמרים, ומרדדים לגליל [נקניק] באורך הבצק, עוטפים את הגליל עם הבצק ומרדדים מעט יחד, מביאים ע”י הרידוד את הרולדה לאורך התבנית, ומניחים 4 רולדות בכל תבנית.
לפני האפייה קורצים פרוסות אלכסוניות, עד הסוף [כי הבצק מתפורר לאחר האפייה]
אופים בתנור חם, בחום בינוני כ-20 דק’, הרולדות מזהיבות מעט…מאוד…יש לחזור על פעולת קריצת העוגיות, בעודו חמות.
לקרר ולבזוק אבקת סוכר…תהנו..

רולדות תמרים ואגוזים **מבטיחה שכאלה טרם טעמתם**._מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים