Share with:


פרווה

אופן הכנה

קרואסון רך וטעים ,בצק שמרים נפלא על בסיס שמן …שניתן להכין ממנו מבחר מאפים (כמו עוגות השמרים גבינה שפרסמתי)

חומרים: כ-30 יחידות (תלוי בגודל)
1 ק"ג קמח לחם או קמח רגיל + כפית משפר אפיה
3/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
2 כוסות מים
2 כפות שמרים
3 סוכר וניל/תמצית
1 כף תמצית רום
קורט מלח

למילוי:
שוקולד למריחה

אופן ההכנה:
לתוך קערת המיקסר לשים את כל החומרים ..ללוש עם וו הלישה מספר דקות עד לקבלת בצק האחיד חלק . (כמות המים יכולה להשתנות בהתאם לקמח)
להעביר את הבצק לקערה ולשמן מעט את הבצק לפני ההתפחה… רצוי להתפיח לילה במקרר זה משפר את הבצק לטובה…..או התפחה רגילה עד הכפלת נפח הבצק כשעתיים.

עיצוב הקרואסון:
לחלק את הבצק ל- 4 כדורים
לרדד כל כדור למלבן (בערך כמו A4)
למרוח שוקולד במרכז לאורך הבצק בשליש מגודל המלבן
לקפל צד ימין על השוקולד למרוח שוב בשוקולד ולקפל את שליש הבצק על החלק שמרחנו.
לרדד את המלבן שקיבלנו בעיקר לרוחב הבצק
לחתוך משולשים
לגלגל כמו קרואסון
לסדר במגש אפיה ולהתפיח שוב כחצי שעה
לפני האפייה אפשר למרוח ביצה (אני לא מרחתי)
לאפות בחום 170 מעלות כחצי שעה או עד להזהבה.

*אפשר למרוח סירופ סוכר למי שאוהב.
בהצלחה !!

קרואסון שמרים במילוי שוקולד 🥐🥐_מתכון של אבי אלמדוי – מאסטר מתכונים
אבי אלמדויספר המתכונים של
מתכון של

אבי אלמדוי

69 מתכונים