Share with:


פרווה

אופן הכנה

לבצק:
הכוס היא חד פעמי חם הסטנדרטית
2 כוסות קמח
רבע כוס מים
2 ביצים
1 כפית אבקת אפיה .

אופן ההכנה:
. ללוש את כל חומרי הבצק לבצק אחיד. הוא יחסית לא רך.
. לחתוך את הבצק ל – 6.
. לגלגל כל חלק לנחש ארוך ולחתוך עם סכין לחתיכות קטנות כמו בתמונות שבתגובות למטה.
. לקמח את החתיכות שלא ידבקו אחת לשניה.
. לחמם שמן עמוק על אש קטנה, להכניס את העיגולים ולהמתין שישחימו ויצופו ומיד להוציא למסננת.
. לקחת סיר ולשים בתוכו 2.5 כוסות סוכר.
לא לזוז מהסיר ולערבב כל הזמן עם כף עץ בלבד, עד שכל הסוכר נמס ונוצר קרמל שחום ללא גושים.
. להוסיף 2 כפות מים, 2 כפות מיץ לימון טרי, להיזהר זה יכול לתסוס..לערבב טוב.
. להרטיב את השיש עם קצת מים ולהרטיב גם את המערוך מתחת לברז.
. לשפוך את כל הבצקיות לתוך הקרמל ולערבב טוב ומהר כי זה מתקשה במהירות.
. לשפוך הכל על השיש הלח ולרדד בעדינות עם המערוך.
. מהר מהר לחתוך לריבועים..זה מתקשה במהירות ואז קשה לחתוך.

מתכוןמתכון

עוגיות חאלווה דלעז'ין_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים