Share with:


פרווה

אופן הכנה

בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה רייפלר – מתכונים

המתכון של יפה רייפלר
(פרווה)

המרכיבים:
2 כוסות קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 חלמון
1 כפית ערק
קורט מלח
1 כוס מים חמים

שמן לטיגון –

לפיזור מעל:
1/4 כוס פיסטוקים קלויים וגרוסים

סירופ סוכר:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
1/2 לימון
2 טיפות תמצית מי זהר

הכנת הסירופ:
להכניס את הסוכר מים ולימון לסיר להביא לרתיחה ולהנמיך להבה.
להמשיך לבשל
כ-10 דקות או עד שיסמיך קלות.
בסיום הכנת הסירופ
להוסיף 2 טיפות תמצית מי זהר לערבב
ולהניח בצד ..

הכנת הבצק:
לשים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים, סוכר, מלח, חלמון ולהוסיף את המים בהדרגה תוך כדי לישה לקבלת בצק רך ונעים.
לכסות את הבצק עם ניילון נצמד ולהניח להתפחה למשך שעה או עד הכפלתו.

הכנת הלוקמאס:
בכלי רחב להוסיף שמן לטיגון עמוק..
ולהביא לרתיחה קלה ולהנמיך להבה לאש בינונית.

עם ידיים משומנות לקחת מעט בצק וליצור כדורים בגודל אגוז פקאן..

להוסיף לתוך השמן כדורי בצק ולטגן מכל הצדדים. עד השחמה יפה .

להוציא מהשמן
ולהעביר
לטבילה מתוקה בסירופ ..

להניח את הלוקמאס על צלחת הגשה ולפזר מעל פיסטוקים גרוסים .

תהנו.