חומרים:
1/2 קילו סוכר לבן
250 גרם שומשום
1 פלח לימון – לא חובה…
כלים:
צלוחיות בגודל הרצוי
נייר פרגמנט
מספריים
*** מאוד פשוט וכלל לא מסובך- משהו כמו "העוגה הראשונה של קרין גורן" המתוקה
בסיר להרתיח את הסוכר על להבה ממש נמוכה
עד לקבלת קרמל שקוף וללא גושים
– בשלב זה להוסיף את השומשום,לערבב כ 3-4 דקות(על אש נמוכה)
בינתיים מכינים נייר פרגמנט ומשמנים משני הצדדים
מתאימים לגודל הצלוחית וחותכים נייר עודף מהצדדים
בעזרת כפית/כף עץ מזלפים לתוך הצלוחית- כמות קטנה
את חצי העיגול לנשיאה נעשה כך: אפשרות 1
נחתוך נייר פרגמנט לרצועה באורך וברוחב הרצויים, נמרח בשמן למניעת הידבקות , נזלף שומשום בהתאם , נסדר בצורת חצי עיגול ונפריד לאחר התקררות
אפשרות 2: נזלף שומשום על המשטח ,נרדד
ניצור צורת חצי עיגול ,לאחר קירור משחררים בעדינות את הסלסלה מהצלוחית.
מלבישים/ מדביקים בעזרת מעט שומשום חם