Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים
קילו קמח תופח
כף שמרים….כן כן גם שמרים
חצי כוס סוכר
2 סוכר וניל
חצי כוס שמן
2 ביצים L
150 ג' חמאה(מחמאה) רכה
2 וחצי כוסות מים פושרים(חד פעמי קר)
רבע כפית מלח
במיקסר עם וו לישה שמים את היבשים לפי הסדר ומערבבים עד להטמעה מוסיפים את הנוזלים תוך כדי עירבוב לפי הסדר עד לאיחוד ולקבלת בצק נעים ולא דביק מפזרים מעט קמח ומתפחים כחצי שעה מורדים נפח
חוצים ל4 מרדדים ויוצרים רוגעלך או קוראסונים או רולדה 180 מעלות עד להזהבה.
מורחים סירופ ובתאבון.

סירופ
2 כוסות סוכר
כוס וחצי מים
כף מיץ לימון טרי
מבשלים על הגז עד לקבלת סירופ.

מילוי קינמון
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות קינמון טחון
3 כפות סוכר
מערבבים את הקינמון והסוכר יחד עד לאיחוד
את החמאה מורחים על הבצק בנדיבות ומעל מפזרים את תערובת הקינמון מברישים ומכסים את כל הבצק. מגלגלים לרולדה חותכים ויוצרים שושנה ומנחים להתפחה.
מורחים ביצה טרופה עם מעט מים וסוכר וניל …

רוגעלך +קוראסונים+רולדות שוקולד
עינת חנניהספר המתכונים של
מתכון של

עינת חנניה

153 מתכונים