Share with:


חלבי

אופן הכנה

להכין תבנית גדולה משומנת ועל נייר אפייה מרופד ושוב לשמן גודל התבנית 13 אינץ'-או 2 תבניות מרובעות
המרכיבים הדרושים בשלבים:

ל-שלב 1 לתחתית העוגה:
1 1/4 כוס שוקולד צ'יפס בטעם חלב
1/4 כוס חמאת בוטנים
ל- שלב 2 הנוגט ל-שכבה אמצעית של העוגה
4 כפות חמאה
1/4 כוס חלב
1 כוס סוכר
1 1/2 כוס מרשמלו
1/4 כוס חמאת בוטנים
1 1/2 כוס של בוטנים קצוצים גס קלוי מעט מלוח
1 כפית תמצית וניל

ל-שלב 3-שלב זה בא על הנוגט
390 גרם קרם קרמל
1/4 כוס שמנת מתוקה

ל- שלב 4 חלק עליון:
1 1/2 כוס של שוקולד צ'יפס בטעם חלב- אפשר חצי מריר חצי חלב
1/4 כוס חמאת בוטנים ולציפוי לא חובה בוטנים קצוצים מפוזרים

אופן הכנת שלב 1
בבן מארי ממסים השוקולד מוסיפים חמאת בוטנים מערבבים עד למרקם חלק- יוצקים ומשטחים על תבנית יפה מעבירים לקירור עד 30 דקות
* עוברים להכנת שלב הנוגט לסיר קטן מוסיפים חמאה החלב הסוכר על חום נמוך -מערבבים עד שהסוכר נמס מוסיפים חמאת בוטנים מערבבים ומסירים מהאש מוסיפים המרשמלו את הבוטנים הקלויים ומקפים עד שמקבלת מסה אחידה-מביאים את התבנית ויוצקים את התערובת נוגט משטחים עם מרית לתת יישור חלק -מעבירים לקירור עד שעה
* עוברים להכנת שלב ה-קרמל- לסיר קטן מוסיפים קרם קרמל והשמנת מתוקה על חום קטן ונמוך -מערבבים עד שמתקבלת מסה אחידה וחלקה מסירים מהאש מצננים קצת ויוצקים על שכבת נוגת שהקרם קרמל מעט חם אפשר למרוח
על הנוגט
* עוברים להכנת שלב אחרון וחלק עליון-בבן מארי ממסים את השוקולד מוסיפים חמאת בוטנים מערבבים למרקם חלק ואחיד -מביאים את העוגה המוכנה ויוצקים על הקרמל רצוי שיהיה קר מורחים בעזרת מרית מיישרים יפה מפזרים בוטנים קצוצים ומחזירים לקירור עד שעה- מביאים את העוגה מסירים בשליפה את נייר האפייה חשוב שהמעדן קר-וגם על נייר אפיה לחתוך-ל-4 חלקים שווים ולריבועים עד 32 חתיכות- מחזירים למקרר-מגישים 10 דקות שהמעדן בחוץ קצת כדי להרגיש את הקרמל יש לישמור את העוגה במקרר אפילו במקפיא עד ההגשה

עוגת שוקולד בנוגט בוטנים – מעדן
הלנה בן-חמוספר המתכונים של
מתכון של

הלנה בן-חמו

126 מתכונים