Share with:


פרווה

אופן הכנה

 

מרוקאים עוגיות המלך (שנות ה 80 זוכרים )
מלכת העוגיות המרוקאיות
את המתכון קיבלתי מהאלופה סיגל חלויה וכאן המקום להודות לה

מצרכים לבצק :
1 ביצה
חצי כוס שמן סויה – (חד פעמי שתיה חמה ).
3/4 כוס מים פושרים – ( חד פעמי שתיה חמה )
4 כוסות קמח – ( חד פעמי שתיה חמה )
קורט מלח
מעט מי ורדים – לפי הטעם האישי
2 כפות סוכר .

מצרכים למלית:
קילו וחצי שקדים קלופים טחונים דק.
3/4 קילו סוכר
4 ביצים מדיום
גרידת לימון מלימון שלם
וסוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
נתחיל בבצק:
1. לתוך קערת מיקסר עם וו גיטרה נכניס את כל מוצרי הבצק חוץ מהקמח .
2. ניתן למיקסר לעשות כ 5 סיבובים ונוסיף את הקמח לקערה.
3. נמשיך ללוש עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה וזה הסימן שלנו שהוא מוכן.
4. נכניס את הבצק למנוחה במקרר למשך שעה .
5. נוציא את הבצק ונקמח אותו מעט ונעביר אותו במכונת הרידוד כמה פעמים עד שנגיע לבצק דק. ( בערך בדרגה מספר 5-6 במכונה , וכל הזמן לקמח!!! ).
6. מהבצק נקרוץ עיגולים מעט גדולים יותר מתבנית המספן שלנו.
7. נקמח את התבניות בקמח מעט, ונכניס את הבצק בעדינות לתבנית.

הכנת המלית והעוגיה:
1. את השקדים טוחנים פעם ראשונה דק, ואחר כך טוחנים שוב עם הסוכר ביחד ( שימו לב זה 2 טחינות )
2. מעבירים לקערה את השקדים הטחונים ומוספים את גרידת הלימון והביצים , כן אחת האחת ולערבב בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. נותנים למלית לנוח כ – חצי שעה במקרר ומעברים לשק הזילוף שלנו.
4. נחמם מראש תנור לחום של 160 מעלות
5. את המלית נזלף על בצק המספן שבתבניות עד ל3/4 גובה .
6. נפזר על המלית את הסוכריות ונכניס לתנור ל – 15עד 20 דקות לא יותר!!!!!!!! איך שהעוגיות מקבלות גוון עדין של צבע עוצרים .
חברים המתכון קל אבל דורש מיומנות ותרגול
וכן צריך לדעת לעבוד עם הבצק והתערובת
לאט לאט מצלחים בסוף!!!!

מתכוןמתכון

עוגיות מספן… עוגיות המלך_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים