Share with:


חלבי

אופן הכנה

 

תבנית 24
חומרים לעוגה:
3/4 כוס קמח
1/4 כוס אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפייה
6 ביצים גדולות
כוס סוכר
2 כפיות רום/ליקר שוקולד
100 גרם חמאה מומסת
100 גרם שוקולד מריר

לסירופ
2/3 כוס מים
1/2 כוס סוכר
3 כפות ליקר שוקולד /רום

למוס השוקולד:
2 מכלים שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר

לציפוי
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר איכותי

לעיטור
אגוזי לוז קצוצים

מתחילים בהכנת המוס:
מניחים את השוקולד בקערה
מביאים לרתיחה בסיר קטן מחצית מהשמנת , מסירים מהאש ומיד יוצקים על השוקולד
ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד וקבלת קרם אחיד וחלק.
מכניסים למקרר להתייצבות.
לאחר להתייצב, מקציפים את יתרת השמנת המתוקה לקצפת יציבה
מערבבים היטב את הגנאש ששמנו במקרר. על מנת לרכך אותו מעט מקפלים לתוכו את הקצפת ומערבבים היטב
מכינים את עוגת הבסיס:
1. מחממים תנור ל180 מעלות
2. ממיסים את השוקולד עם החמאה במיקרוגל
3. מנפים לתוך קערה את הקמח , הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים היטב
4. בקערה אחרת טורפים את הביצים והסוכר עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין
5. מוסיפים את השוקולד המומס , הליקר או הרום
ומעבירים לקערת המערבל להקצפה במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
מוסיפים מחצית מכמות הקמח ומקפלים בעדינות
6. עכשיו מוסיפים את הקמח שנותר ומקפלים שוב לקבלת תערובת אחידה
7. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
8. מקררים את העוגה ומשחררים מהתבנית.
מכינים את הסירופ:
1. מביאים לרתיחה את המים והסוכר ומקררים ורק אז מוסיפים את הליקר או הרום.
2. מערבבים היטב ומצננים מעט.
ועכשיו להרכבת העוגה:
פורסים את העוגה ל3 חלקים שווים
מניחים על צלחת הגשה
חלק אחד של העוגה
מברישים אותה במעט סירופ ומורחים מעל מחצית מכמות המוס ומיישרים.
מניחים חלק שני של העוגה ומברישים שוב קצת מהסירופ ומורחים את מחצית המוס שנותר לנו ומשטחים.:,
חוזרים על הפעולה עם החלק השלישי והאחרון
מברישים בכמות הנותרת של הסירופ
ומכסים בנייר כסף ומקררים לפחות 3 שעות
למי שרוצה דרך יותר מהירה, מקפיא את העוגה לשעתיים בערך
להכנת הגנאש לציפוי:
מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה , מסירים מהאש ויוצקים לתוכה את השוקולד המריר ומערבבים היטב
לקבלת תערובת חלקה
מצננים מעט ויוצקים על העוגה שקיררנו מקודם
מטים את העוגה לצדדים כדי שתכוסה באופן אחיד
מכל צדדיה
מחזירים למקפיא להתייצבות .
מעטרים את העוגה באגוזי לוז מסביב ומלמעלה לפי בחירתכם.
ניתן לפזר שבבי שוקולד לבן ומריר מעל העוגה.
תודתי המיוחדת לחברתי למקצוע ולקבוצה השף קנדיטור esti gil

עוגת שוקולד עשירה בשכבות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים