Share with:


חלבי

אופן הכנה

תבנית 24
אפשר במקום הפרות לפזר פירורים על העוגה ויש לכם עוגת גבינה פירורים

חומרים :
750 גרם גבינה לבנה
750 מ"ל שמנת מתוקה ( 3 יחידות )
3 כפות ברנדי או ליקר קירסאו או מיץ תפוזים או רום.
35 גרם ג'ילטין מומס ברבע כוס מים
225 גרם סוכר
1 מחית פירות יער או פטל
1 פודינג וניל

** לבסיס העוגה :
200 גרם פתיבר טחון מעורבב עם 150 גרם חמאה מומסת.
הכנת בסיס העוגה:
1. מניחים את סרט השקף סביב הדופן הפנימית של תבנית העוגה ,
2. מפזרים ומהדקים טוב את התערובת כך שתכסה את כל התחתית ובעובי שווה.
3. מניחים את התבנית בצד

אופן ההכנה העוגה :
1. קערה (1) – מקציפים את השמנת עם 100 גרם סוכר והפודינג עד שהיא יציבה.
2. קערה (2) – מקציפים את הגבינה ו 125 גרם סוכר 3 כפות ליקר לתערובת אחידה, ומספים את הג'לטין לאט לאט וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.
3. את קערת הגבינה מקפלים לתוך קערת השמנת המוקצפת בתנועות קיפול.( לא יותר מידי לקפל).
4. ויוצקים לתבנית עם הבסיס המוכן, מישרים את הגבינה טוב בתבנית ומכנסים למקפיא ל3 שעות.
5. לאחר 3 שעות במקפי ,מוצאים את העוגה ומורחים עליה את מחית הפרות יער ומקפיאים שוב לשעתיים .
6. לאחר ההקפאה מוצאים את העוגה ומנתקים אותה מהתבנית ומכנסים למקרר.
7. העוגה מוכנה לאכילה

עוגת גבינה ופירות יער קרה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים