Share with:


חלבי

אופן הכנה

לבסיס:
כוס קמח
6 כפות אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה
1 חלמון
רבע כוס מים קרים

למלית:
750 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינת שמנת
6 ביצים מופרדות
1 כפית תמצית וניל
כוס וחצי סוכר
6 כפות קורנפלור
5 כפות קמח
כוס חלב
50 גרם חמאה

אופן ההכנה:
תחתית:
מכניסים למג׳ימיקס
קמח, אבקת סוכר וחמאה
ומעבדים עד לקבלת פירורים.
מוסיפים חלמון ומים קרים
ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד
מהדקים את הבצק בשכבה אחידה לתבנית 28 מרופדת בנייר אפייה,
מחוררים את הבצק עם מזלג ואופים 180 מעלות
10-15 דקות עד לקבלת תחתית זהובה.
#המלית:לתוצאה טובה יש להניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
ליצור ״אדים״ על מנת שהעוגה לא תתייבש.
מפרידים חלמונים וחלבונים:
מקציפים חלמונים ומוסיפים אליהם את הגבינות, תמצית הווניל וחצי כוס סוכר.
מערבבים יחד את הקורנפלור והקמח, מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים היטב עד שאין גושים והתערובת חלקה.
מוסיפים חלב וחמאה מומסת וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
מקציפים את החלבונים
מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק
מערבבים את הקצף לתוך התערובת בתנועות קיפול עדינות.
יוצקים את הבלילה על התחתית האפויה ואופים 10 דקות,
עד שמלמעלה נוצר קרום יציב ויבש .
להוריד את הטמפרטורה
ל-160 מעלות ואופים שעה נוספת.