Share with:


חלבי

אופן הכנה

סיר ג'חנון 24 ס"מ

לטורט
3 ביצים
225 גרם סוכר
75 גרם שקדים טחונים
75 גרם קמח תפוחי אדמה
רבע כוס שמן
חצי שקית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
קורט מלח

לגבינה
6 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
750 גרם גבינה 9%
1 גבינה נפוליון
1 שמנת חמוצה 27%
1 כוס וחצי סוכר
5 כפות קורנפלור
2 כפות פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח

לתחתית
מקציפים את הביצים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף תפוח מוסיפים את כל השאר עד לאיחוד.

שופכים את הבלילה לסיר ג'חנון מרופדת בנייר אפייה גם בתחתית וגם הדפנות ואופים 15 דק עד להזהבה .
מסננים את הגבינות ומערבבים במיקסר את החלמונים קורנפלור, פודינג וניל ותמצית וניל .
מקציפים את החלבונים עם קורט מלח והסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי ובתנועת קיפול .
שופכים על התערובת הגבינות תמיד בתנועות קיפול בעדינות ובשלוש פעמים עד לאיחוד.
שופכים את הבלילה על הטורט המבושל בסיר ג'חנון בקוטר 24 ס"מ.
שופכים מים רותחים בתבנית בתחתית התנור ואופים 15 דק ראשונות על טורבו בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות. .
לאחר מכן מורידים את החום ל150 מעלות לאפייה רגילה זה אומר פס למעלה ופס למטה לעוד שעה ולא פותחים את התנור עד שהעוגה מתקררת לגמרי לאחר מכן מכניסים אותה לקירור להתייצבות מחלצים אותה.

מקשטים עם אבקת סוכר

עוגת גבינה על בסיס טורט כשר לפסח בסיר ג'חנון
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים