Share with:


חלבי

אופן הכנה

למוס גבינה
500 גרם גבינה לבנה 9%
2 חבילות גבינה טוב טעם
220 גרם סוכר =כוס+ כף
1 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
כוס חלב
14 גרם ג'לטין + חצי כוס מים

למילית
300 גרם משמש שימורים או טרי באונה או קפוא
100 גרם סוכר
1/3 כוס מים
1 כפית ג'לטין

לציפוי
200 גרם משמש או מחית משמש קפוא
1/3 כוס מים
1/3 כוס סוכר
7 גרם ג'לטין=
חצי שקית מושרה בצלוחית עם 1/3 כוס מים קרים

לתחתית
150 גרם פתי בר מרוסק
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות אבקת סוכר

לזילוף הסופי וקישוט
חצי שמנת מתוקה חצי פודינג וניל
רבע כוס חלב
כמה משמשים

אופן ההכנה

המילית משמש שמים בקערה קטנה את המים ואת הג׳לטין מערבבים ושמים בצד 10 דקות..
שמים סיר על הגז עם המשמש סוכר ומים ומביאים לרתיחה עד שהסוכר נמס וטוחנים במיקסר מוט..
ממיסים את ג׳לטין 5 שניות במיקרוגל ושופכים על התערובת המשמש ושופכים לרינג מרופד בניילון נצמד או תבנית בקוטר 18 ס"מ מכניסים למקפיא להקפאה מלאה..

אופן הכנת התחתית

מרסקים את הפתי בר מוסיפים את החמאה המומסת מערבבים..
מניחים שקף סביב התבנית בקוטר 24 ס"מ ויוצקים את התערובת הביסקוויטים ומהדקים מכניסים למקפיא .
מערבבים 14 גרם ג'לטין עם חצי כוס ושמים בצד ל10 דק ..
בקערת המיקסר מערבבים את הגבינות עם הסוכר עד לאיחוד ..
בקערה נפרדת מקציפים את השמנת מתוקה עם פודינג על היציבות ומקפלים לתערובת הגבינות ומוסיפים את הג'לטין שממיסים 10 שניות במיקרוגל ומערבבים..
שופכים חצי מהתערובת על התחתית ביסקוויטים מחלצים את המלית הקפואה ומניחים אותה במרכז ,שופכים את מה שנותר מכניסים למקפיא להקפאה מלאה..

לציפוי:
שמים על הגז את המשמש ואת סוכר עד לרתיחה מוסיפים את ג'לטין המומסת ומערבבים עם בלנדר מוט שופכים על העוגה הקפואה.
קורציץ עיגולים קטנים של משמש ומניחים אותם סביב.
מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב ופודינג וניל עד ליציבות מכניסים לשקית זילוף ומזלפים

עוגת מוס גבינה במילוי וציפוי משמש וזילוף קצפת
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים