Share with:


בשרי

אופן הכנה

חמין..( סחינה ) המרוקאי משודרג !!!! אני חוזר ואומר משודרג שלא תהרגו אותי!!
יש המון סוגים ומתכונים לחמין כגון: טביט (חמין עיראקי), הָאלִים – (חמין פרסי),חמין בשר וקטניות ,חמין עלי מנגולד,"רישטה"-חמין אטריות ועוף, מתכון חמין מקרוני, מתכון חמין- תבשיל דלעת (טבחה בלכראת'), מתכון קוגל ירושלמי אמיתי ועוד…
אבל בינינו באמת באמת.. מתכון חמין מרוקאי לדעתי מנצח בענק…

מצרכים:
2 קילו בשר לחמין חתוך לקוביות לא קטנות. (מומלץ בשר ראש, 8,5, אני מעדיף שפונדרה עם העצם)
8 תפו"א בינוני , מקולפים
1 רגל של פרה חתוכה לפרוסות.- אני מת על זה
3 חתיכות של גידים
1 בצל קצוץ גס
1.5 כוסות חיטה
2 כוסות אורז בסמטי
2 כוסות חומוס שעבר השריה במים
1 כוס שעועית לבנה יבשה שעברה השריה במים
1 ראש שום
1 קופסת גרעיני תירס מסוננים
1/2 כוס עדשים רגילות
ביצים לפי מספר הסועדים
1 כף מרק עוף
2 כפות כמון
2 כפות סילאן
1 כפות פפריקה מתוקה
1כפית כורכום
1כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
קוקלה:
2 כוסות סולת
100 ג'ר שומן כבש
3 כפות בשר טחון
8 שיני שום קצוץ דק
3 ביצים
מלח, פלפל, פפריקה חריפה. קמצוץ ציפורן

אופן ההכנה :
חותכים את השומן לקוביות קטנות. מערבבים עם הבשר הטחון מוסיפים שום, תבלינים וסולת מערבבים
ומוסיפים ביצים. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ורכה יוצרים כדורים
קטנים ארוכים.

חיטה:
11/2 כוסות חיטה
2.5 כוסות מים רותחים
1 כפית שטוחה מלח
1כפיות פפריקה מתוקה
4 שיני שום כתוש
1/4 כפית קינמון
1/4 כוס שמן
לערבב בקערה את כל התבלינים עם השמן להוסיף את החיטה והמים הרותחים לערבב , להכניס לשקית קוקי ולעשות 2 חורים קטנים בשביל האדים.

אורז:
שוטפים את האורז, מסננים, מכניסים לשקית "קוקי" ומוסיפים חצי כפית מלח, פלפל לבן, חצי כפית שמן ו- 3 כוסות מים רותחים.
לסיר החמין:
1. מטגנים את הבצל עם הבשר , הרגל, והגידים במעט שמן.
2.מוספים מים כך שיכסה את הבשר השעועית והחומוס ומרתיחים טוב טוב כ 12 דקות של רתיחה .
3. מורידים את הקצף שעולה מהבשר ומסננים.
4. בתוך סיר גדול נכניס את הבשר, הרגל, הגידים , השעועית והחומוס שהרתחנו.
5. מעל הבשר מניחים את העדשים והתירס, תפו"א והביצים ואת ראש השום .
6. על הכול מפזרים את התבלינים שלנו ומוסיפים מים מהברז עד לגובה הביצים והתפו"א מניחים את השקיות של האורז והחיטה בצידי הסיר כך שיש רווח באמצע.
7. נותנים לסיר רתיחה / בישול של 15 דקות ולאחר הרתיחה מוסיפים את הקוקלה בחלק העליון של הסיר באמצע בן שני השקיות .
8. סוגרים עם מכסה ומעבירים לפלטה של השבת.

עוגת החמין המרוקאית : עמארה
חצי קילו בשר טחון
100ג"ר שקדים
100 ג"ר בוטנים
1בצל בנוני
2 כפות פרורי לחם
3 כפות סוכר עדיף סוכר חום אך לא מוכרח
1 ביצה
שמן
קינמון
פלפל לבן
קמצוץ מלח

אופן ההכנה:
1. טוחנים את השקדים והבוטנים ,ומוסיפים לבשר הטחון .
2. קוצצים את הבצל דק מטגנים אותו מעט ומוסיפים לתערובת של הבשר, מוסיפים ביצה, פרורי לחם, סוכר, קינמון,פלפל לבן ומלח ולשים טוב.
3. מגלגלים את התערובת למעין נקניק, עוטפים בנייר כסף ועושים מעט חורים עם מזלג בנייר..
4. מניחים את גלילת עוגת החמין בתוך סיר החמין מעל החומוס ומוסיפים מעל את שאר המיצרכים של החמין.
.5. לפני ההגשה פורסים כמו עוגה

מתכוןמתכון

חמין..( סחינה ) המרוקאי משודרג_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים