Share with:


בשרי

אופן הכנה

עוף ממולא באורז ובשר עשיר בטעמים וריחות .
בימי החורף הקרים כל שבת אנחנו מכינים סיר גדול מהמעדן הזה – הבית מתמלא בריחות משכרי חושים – מעל שמים ביצים שאותם אוכלים בשבת בבוקר עם חצילים עישבי תבלין חמוצים וסלטים.
בדרך כלל העיראקים מכינים עם בהרט לבישול את הטבית , בסרטון אני לא הכנתי עם בהרט מאחר וילדי לא אוהבים , ממליצה למי שאוהב כן להוסיף.

ממליצה לצפות עד סוף הסרטון כדי לראות איך יוצא התבשיל כולל טיפים.

אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על הלב האדום בפינה הימנית ועל הפעמון וכך כל פעם שאני העלה עוד סרטון אוכל חדש תקבלו התראה.
אשמח לענות על כל שאלה שלכם🌹
מוזמנים לראות מתכונים נוספים – "תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי"

כאן המתכון

חמין עירקי-טבית-(סבתא חנה)
מורכב משתי פעולות
חומרים למילוי העוף
1 עוף שלם (במשקל 1.600 לפחות מנוקה ושטוף היטב
1 כוס אורז שטוף
1 כף רסק עגבניות
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כף א. מרק עוף
1 כף גדושה פפריקה אדומה
2 כפות שמן רגיל
1/2 כפית מלח
200 גרם בשר בקר חתוך לקוביות בינוניות
1/2בצל בינוני קצוץ
חוט ומחט או קיסמי עץ
אופן ההכנה
מערבבים יחד את כל חומרי המילוי לעיסה אחידה וממלאים את העוף וסוגרים את שני הקצוות עם הקיסמים (פעם היו תופרים- היום עם הקיסמים)
הערהLיש ששמים בהרט לטבית אני לא ,)
ומניחים בצד
חומרים לשורבה
1/2 בצל בינוני קצוץ
1 עגבניה גדולה מגורדת
2 כפות גדושות –פפריקה אדומה
1/2 כפית פלפל שחור
2-3 כפות שמן
2 כפות א. מרק עוף
1 כף מלח ( אפר להוסיף עוד 1/2 כף)
2 כוסות אורז נקי ושטוף
כ-8 כוסות מים או עד גובה העוף
אופן ההכנה
בסיר גדול מאוד שמים את:
הבצל, העגבנייה, פפריקה, פלפל שחור, שמן 1 כוס מים חמים, מטגנים קלות
מעל מניחים את העוף הממולא כאשר הגב למטה והבטן למעלה
מטגנים ומידי פעם מסובבים את העוף כדי שלא ידבק לתחתית,
כאשר זה מקבל גוון שונה קצת-שחום מוסיפים את 7 כוסות מים, נותנים לזה לרתוח ואז
מוסיפים את אבקת מרק העוף,המלח ואת האורז,
עד להרתחה נוספת .
מעבירים ללהבה נמוכה עד שהמים נספגים . בודקים אם חסר מלח וממשיכים לעוד כ-20 דקות.
– מעבירים ל-פלטת שבת למשך 12 שעות כשהסיר מכוסה הייטב
– יש לבדוק את הטעמים ולתקן במידה וחסר מלח , מים.
– אפשר לשים מעל האורז ביצים לשבת בבוקר.
אפשרות נוספת במקום הפלטה
להעביר לתנור אשר חומם מראש ל-200 מעלות כ- שעה
ואחר כך להעביר לחום של 100 מעלות למשך 10-11 שעות

בתאבון
תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי

  1. לחצו כאן >> להצטרפות לערוץ היוטיוב שלי
מתכוןמתכון