Share with:


בשרי

אופן הכנה

מרק שעועית לבנה
(אפשר להוסיף – גרונות הודו , בשר, עוף או רק צימחוני )
אפשר להגיש על אורז זה טעים מאוד
הבשר חייב לעבור בישול מקדם ליפני שהוא נכנס לסיר השעועית, מכניסים אותו לסיר השעועית בשלב שבו אנחנו מכנסים את השעועית לסיר

מצרכים:
סיר גדול עמוק.
חצי קילו שעועית לבנה
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 עגבניה גדולה קצוצה
1 גזר קצוץ דק
2 בצלים קצוצים לא דק
1 כף פפריקה מתוקה
חצי כף כמון
2 רסק עגבניות קטן
1 פלפל אדום יבש שלם ( לא חייב אבל רצוי )
6 שיני שום פרוסות
2.5 ליטר מים מהברז
2-3 כפות מרק עוף מומסות במים רותחים
מעט פטרוזיליה קצוצה
מעט כוסברה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:
1. את השעועית משרים בקערת מים כל הלילה .
2. בתוך סיר המרק נטגן עם 4 כפות שמן את הבצל ומזהיבים אותו.
3. לאחר שהבצל זהוב , מוספים את העגבניה , הגזר, והסלרי, והשום , וממשכיך לטגן כ 3 דקות.
4. מסננים את השעועית שהייתה כל הלילה במים ומכנסים אות בלי נוזלים אל הסיר
5. נוסיף את ה- 2.5 ליטר מים ונבשל עד לרתיחה.
6. לאחר הרתיחה נוריד מעט את האש ונוסיף לתוך הסיר את , רסק העגבניות, הפפריקה והמרק עוף שמומס במים רותחים. ואת הפלפל החריף שלם. ומערבבים ומתקנים טעמים.
7. כמוון ממניחים את הלהבה ומכסים את הסיר חלקית ומבשלים עד שהשעועית רכה וטעימה .
8. כשהמרק מוכן מוספים את העשבי תיבול שלנו ומערבבים. ומגישים לשולחן
הערה חשובה מאוד!!!!!
במשך הבישול עולה בסיר קצף, יש לכפות את הקצף הזה מהסיר( להוציא את הקצף מהסיר עם כף ).

מרק שעועית לבנה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים