לחמניות פריקסה בבצק ולתנור …אני מילאתי בשווארמה וכבד _מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
לחם בית/חלות_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים
– לכבוד שבת קודש לבריאות. פרנסה ואושר❤ 1 ק"ג קמח כף מלח כוס שמן (חד פעמי קר) 4 כפות סוכר 1 וחצי כפות שמרים יבשים ( בחורף 2) 2עד 3 כוסות מים פושרים. בקערת המקסר להניח את הקמח להוסיף סוכר, שמרים 2 כוסות מים ולערבב . להוסיף כוס שמן ומלח ללוש היטב, כ- 5 דקות. […]
פיצה דקה,אוורירית על אבן שמוט_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים
חשוב לחמם תנור על החום הכי גבוה. ולהשתמש עם אבני שמוט. לבצק: 500 גרם קמח לחם חצי כף שמרים 2 כפות סוכר חמי כף מלח 2 כוסות מים רבע כוס שמן זית. תוספת גבינות. צהובה מגורדת פרמזן מגורד לרוטב: 3 עגבניות אדומות ובשלות כף רסק עגבניות של מווטי חצי כפית מלח 1 אורגנו 2 כפות […]
עוף בסילאן ,עשבי תיבול ותפו"א_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים
4 כרעיים 5 תפו"א חתוכים לקוביות 1 בצל חתוך לקוביות ראש שום כתוש צרור כוסברה קצוצה 3 ענפים של רוזמרין קצוץ חצי כוס סילאן טבעי כפית פלפל שחור גרוס כף פפריקה מעושנת כפית כורכום כפית מלח רבע כוס שמן 3/4 כוס מים אופן הכנה: בקערה שמים את כל התבלינים ועשבי התיבול ומערבבים הכל . מלבד […]
לחמניות_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים
1 ק"ג קמח 2 כפות שמרים 100 גרם סוכר 100 גרם שמן כף מלח 2.5 עד 3 כוסות מים פושרים אופן הכנה : בקערת המיקסר שמים את כל החומרים ולשים 8 דקות עד גיבוש עד שנוצר בצק רך ונעים וקצת דביק . מניחים על משטח עבודה יוצרים כדור ומחזירים לקערת המיקסר לשמן מעט. להתפיח שעה […]
עוגיות שקדים עם קוקוס 🔥_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים
100 גרם חמאה כוס סוכר 1 ביצה כוס שקדים טחונים כוס קוקוס חצי כוס קמח תפוח אופן הכנה: להקציף חמאה עם סוכר חמש דקות. להוסיף ביצה להמשיך להקציף עד איחוד. להוסיף את שאר החומרים. לערבב עם היד. ליצור צורה או כדורים. לתבול בקוקוס. לאפות 170 מאלות 20 דקות.. בהצלחה 🌹🌹🌹
מיני סברינות אישיות וקלות הכנה_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
עוגה בחושה עם שמנת חמוצה ושוקולד צ'יפס , קלה וטעימה מאוד😋_מתכון של ברכה זולינג – מאסטר מתכונים
לעוגה👇 כוס סוכר מכל שמנת חמוצה 1 5 ביצים גדולות כוס שמן 1 סוכר וניל כוס מלאה שוקו צ'יפס אפשר יותר כוס קמח מנופה .ועוד 2 כפות קמח. שקית אבקת אפיה 4 כפות גדושות אגוזים טחונים 👇 ביצים שלמות והסוכר להקציף היטב ,עד לקצפת תפוחה. תוך כדי הקצפה להוסיף, את השמן ,סוכר הווניל והאגוזים , […]
ספנז טריפוליטאי_מתכון של ג'וליאנה חכמון רומני – מאסטר מתכונים
לבצק 1/2 קילו קמח נפלאות 3/4 כף שמרים יבשים 1/4 כפית סודה לשתיה 2 כוסות מים/ יותר פושרים. כף קוניאק מלח לדבש 2.1/2 כוסות סוכר 3 כוסות מים סחיטה מלימון שלם להכנת הבצק לקערה כל הרכיבים מערבבים מוסיפים מים פושרים. לשים היטב מניחים להתפחה. בידיים רטובות לוקחים גוש פותחים אותו לדיסק כמה שיותר גדול.(במחבת הוא […]
עוגיות שושנים_מתכון של נורית יונה – מאסטר מתכונים
עוגת תפוחים מהטעימות❤😋😋_מתכון של ברכה זולינג – מאסטר מתכונים
בכלום עבודה😊 אשמח אם תעלו תמונות שהכנתם ותשתפו באהבה❤️ להכין ולהניח בצד,👇 5תפוחים גדולים, מתוקים או חמוצים,לפי טעמכם,לקלף ולחתוך לקוביות בינוניות,להניח בקערה ,ולהוסיף קינמון כף או כפית, 100 גרם אגוזים טחונים גס.שקית סוכר וניל. 5 כפות מים קרים.סוכר 4 כפות לערבב היטב ולהניח בצד. בקערת המיקסר, 2 ביצים גדולות .כוס סוכר. סוכר וניל .להקציף היטב, […]
בריוש חלת צימוקים גאורגית_מתכון של מגי מרגלית – מאסטר מתכונים
700 גר קמח חלה של אוסם עם שמרים . 2 בצים חצי כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל כפית תמצית וניל כוס חלב להתחיל ללוש בזמן הלישה להוסיף רבע כוס שמן קמצוץ מלח . זה הזמן להוסיף עוד חלב כמה שצריך ללטש עד שהכל מתאחד להוסיף 100 גר חמאה חתוך לקוביות . ללוש עד שהבצק […]
קדרת שעועית בשלושה גוונים ואסדו🧅🍅שעועית לבנה ,אדומה וברבוניה שילוב טעים ובריא!!🍲_מתכון של תהילה גיל – מאסטר מתכונים
מתכון: 2 כוסות לקט שעועית שלושת הצבעים…לאחר השרייה לילה חצי בצל קצוץ 2 כפות שמן נתחי בשר אסדו/ בקר 2 כפות רסק עגבניות פפריקה אדומה פלפל שחור אבקת מרק עוף עלי דפנה מים לפי הצורך אופן ההכנה: לחלוט מעט את הבשר והשועית …לאחר מכן לשטוף . לתוך סיר לשים את הבצל והבשר והשמן..לטגן קלות להוסיף […]
טארט/פאי במילוי -קרם פטיסייר וגבינת ריקוטה_מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
שילבתי אוכמניות טריות, שיוצרות ביס מושלם. מתיקות וחמצמצות ביחד פשוט תענוג ! עונת הקיץ מביאה איתה כל כך הרבה פירות והם פשוט נפלאים בקינוחים. אם לא מצאתם אוכמניות אפשר להחליף לדובדבנים או להשתמש בקפואים. כמות ל-4 טארטים בקוטר 10 ס"מ או אחד גדול קוטר 22 המצרכים לבצק- 100 ג"ר חמאה חלמון 1/4 כוס אבקת סוכר […]
טארט בצק פריך נקי או בשילוב של אגוזים או שקדים ומעליו מילוי מפנק של גבינות_מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
בואו להכין מעדן אמיתי המצרכים- לתחתית תבנית טארט 22 100 ג"ר חמאה חלמון 100 ג"ר אגוזי לוז 100 ג"ר קמח גרד לימון חצי כפית גרד תפוז חצי כפית קורט מלח 4 כפות סוכר אם צריך כף מים קרים המצרכים למילוי- קופסה ריקוטה פרסקה 9% 300 ג"ר 150 ג"ר מסקרפונה 1/2 כוס סוכר מקל וניל גרד […]
קוביות פרג בציפוי שוקולד_מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
אני קוראת להם – ריבועי פרג מושחתים לכל אוהבי הפרג המושבעים. בצק פריך חמאתי ומעל פרג במירקם רך ואורירי, ולקינוח גנאש שוקולד מתוק ומפנק. פשוט מעדן – וכל מילה מיותרת. המצרכים- לבצק – 125 ג"ר חמאה רכה 200 ג"ר קמח ביצה 1סוכר וניל 4 כפות סוכר המילוי- 250 ג"ר פרג טחון טרי 3/4 כוס סוכר […]
עוגת גבינה – פרג_מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
לכבוד חג הפורים, בשבילי חג הפרג, הצטיידתי במלאי פרג בפריזר, פרג טחון טרי כמובן. ניסיתי עוגה חדשה שעדיין לא הכנתי. העוגה משלבת תחתית פרג רכה ועסיסית ומעל תערובת של עוגת גבינה טובה. העוגה ללא קמח בכלל ומתאימה גם לרגישים לגלוטן. המצרכים לתערובת הפרג- 100 ג"ר פרג טחון טרי 1/3 כוס סוכר כפית קורנפלור 1/2 כוס […]
קרם בוואריה – קלסיקה במיטבה_מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
מבוסס על קינוח בווארי גרמני מסורתי העשוי מקרם המקורר בתבנית ונהפך על צלחת הגשה. קינוח שהיה להיט בשנות ה- 70 וה-80. עדיין יש מסעדות שמגישות אותו בתפריט הקינוחים . קינוח כייפי אורירי וטעים. המתכון המקורי של רות סירקיס מהספר האגדי "מהמטבח באהבה" עם שינויים קטנים שלי. המצרכים- 4 ביצים מופרדות כוס ורבע חלב 8 ג"ר […]
גביניות שמרים אהובות עלי במיוחד.מתכון של פעם, בצק שמרים כרוך, אוורירי ורך במילוי גבינה וצימוקים._מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
קלאסי וטעים . מטבח מזרח אירופאי במיטבו – הונגרי-רומני שנכנס לכל הקונדיטוריות הטובות בארץ. אין שבועות בלי גביניות או כפי שנקראות אצלנו "פלצ'ינטה". בצק שמרים – מעולה לגביניות -קרואסונים- דנישים וקראנצ'ים הכמות לחצי קילו קמח – אפשר להכפיל את הכמויות כמובן. חצי קילו קמח 25 ג"ר שמרים טריים 2 ביצים 1/3 כוס סוכר 1סוכר וניל […]
שבלולי שמרים במילוי פרג ושוקולד … עוגת שמרים_מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
עוגת שמרים -במילוי גנאש שוקולד ופרג, שילוב מצויין וטעים. בתוך כל שבלול בעוגה מקופלים שני הטעמים גם יחד. עוד רעיון מצויין וטעים למילוי עוגות השמרים שלי. וגם מתאים לאווירת חג פורים הקרב ובא. בצק שמרים בסיסי ל 6 עוגות – המתכון כאן מצרכים למילוי 2 עוגות גנאש שוקולד- 100 ג"ר שוקולד מריר 50 ג"ר שוקולד […]
עוגת גבינה חגיגית ומיוחדת_מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
הדובדבנים בשיא העונה – הייתי חייבת לשלב אותם בעוגה שלי- אפילו בקישוט 🙂 נגיעות של דובדבנים גם בתוך תערובת העוגה וגם בציפוי . תחתית של בצק פריך שקדים דק דק שמחזיק מילוי רך, אורירי וטעים בטעם עדין של רום -דובדבנים. בתוך העוגה שילבתי דובדבנים מיובשים מושרים בליקר דובדבנים מתוק ורום. לציפוי הקרם פרש הורוד, השתמשתי […]
שטרודל גבינה מבצק פילו, בתוספת של אוכמניות מיובשות, פשוט מושלם ליד הקפה_מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
קל ופשוט להכנה. קיבלתי לנסות את עלי הפילו החדשים של מעדנות. הבצק מוצלח מאוד לעומת האחרים הקיימים בשוק. עלים נפרדים בקלות לא שבורים ולא קרועים, בצק מושלם וקל מאוד לעבוד איתו. את השטרודל כדאי להכין לפני שהאורחים מגיעים, לאפות ולהגיש. אם מכינים מראש, רצוי לחמם לפני ההגשה. השטרודל כמו כל מאפי הפילו, טעים קריספי וחם. […]
עוגת גבינה לייט מופחתת קלוריות ושומן_מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
גבינה לבנה 3% שומן, שמנת חמוצה 9% שומן וכמות סוכר מופחתת יותר מעוגת גבינה רגילה. העוגה ללא תחתית ומתאימה גם לחג הפסח. כך אפשר להנות מפרוסת עוגה בלי נקיפות מצפון ?? רק 138 קלוריות לפרוסה! בואו להכין, פשוט ביותר, כך יצאה בתבנית 24- בתבנית 26 יוצאת קצת יותר נמוכה, המצרכים – תבנית 24-26 שוליים גבוהים […]
קוביות שוקולד – קוקוס בתוספת קונפיטורת דובדבנים שחורים_מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
הציפוי – גנאש מפנק שמשלים את הקוביות לביס מושלם פשוט וקל להכנה ואפילו אפשרי בגירסת פרווה. המצרכים- תבנית מלבנית בינונית כ- 18/28 להכנת תערובת השוקולד- 4 חלמונים 100 ג"ר חמאה או 1/4 כוס שמן 1/4 כוס חלב או מיץ תפוזים 1/2-3/4 כוס סוכר 1 שקית וניל 3 כפות קקאו כף שוקולית כפית אבקת אפייה לפסח- […]
כפיתות פרווה – קציצות תוניסאית_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים
4 תפוחי אדמה מורתחים חבילת פטרוזיליה גדולה חבילת כוסברה גדולה חצי חבילת שמיר 2 בצלים גדולים כמה עלים סלרי 5 שיני שום כוס סולת או פרורי לחם 3 ביצים 2 כפות פפריקה כף פלפל שחור כף מלח 1/2 כפית קינמון כף תבלין לקציצות כף כמון. אופן ההכנה- 1) מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, […]
עוגת ריבת חלב בחושה … ללא הפרדת ביצים☕🍩_מתכון של תהילה גיל – מאסטר מתכונים
עוגה חלבית קלה להכנה ..!! חומרים: כוס אוניברסלית 3 ביצים L 1 כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל 1 שמנת חמוצה 200 מ"ל 3/4 כוס שמן 2 כוסות קמח תופח *** 3 כפות ריבת חלב….להוסיף לבלילה לאחר שיוצקים לתבנית *** 2 כפות ריבת חלב לקישוט אופן ההכנה: לא חייב מיקסר…אפשר במקצף ידני, לתוך קערה ..לשים […]
עוגת גבינה קלאסית, תחתית בצק פריך אגוזי לוז וקפה, וציפוי גנאש שוקולד לבן ואספרסו._מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
הניסיון לשלב קפה אספרסו בעוגת הגבינה הקלאסית שלי יצא פשוט מוצלח. הכוונה הראשונית שלי הייתה לשלב את הקפה בתוך תערובת הגבינה, אבל תוך כדי ההכנה החלטתי להשאיר את הגבינה לבנה וצחורה ולהכניס את טעם הקפה בתחתית ובציפוי. הקפה בנגיעות קטנות בעוגה והשילוב בין קרם העוגה הונילי לקפה פשוט מושלם. כמובן שאגוזי הלוז תורמים את טעמם […]
מעטפות פילו במילוי תותית ושמנת_מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
סוף עונת התותים, נשארו כמה תותים מיותמים במקרר והייתי חייבת להכין מהם משהו. הכנתי בצק פילו ממולא בשמנת ורפרפת תותים . יצא פשוט מעדן. המצרכים – ל 12 -15 יחידות עלי פילו כמספר המנות חמאה מומסת 2 שמנות חמוצות 400 מ"ל 5-4 כפות אבקת סוכר סוכר וניל כף קורנפלור חלמון לרפרפת התותים- 10-15 תותים 3 […]
עוגת אספרסו – חלבה_מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
המצרכים- לעוגה אחת בגודל אינגליש קייק 2 ביצים 1/2 כוס סוכר 3 כפות סילאן או דבש 1/4 כוס שמן 1/3 כוס טחינה גולמית גרד מחצי תפוז או לימון מעט קינמון כוס אספרסו קצר מוכן כ- 60 מ"ל כוס קמח תופח 100 ג"ר חלבה 1/4 כוס שמנת מתוקה מעט קפה אספרסו טחון גרד לימון חופן נדיב […]
שבלולי בצק פריך במילוי קרם קצף חלבונים ואינסטנט_מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
עוגיה רכה ונימוחה פשוט גן עדן. לקנות פרג טרי בחנות תבלינים ממש לפני מועד הכנת העוגה. לאחסן בפריזר. לא לקנות פרג ארוז מהסופר!!! בואו להכין שבלולים נפלאים 🙂 המצרכים לבצק הפריך 200 ג"ר חמאה 2 כפות סוכר 2 חלמונים מביצה גודל xl 375 ג"ר קמח 1/2 גביע שמנת חמוצה 1 סוכר וניל 1/2 כפית גרד […]
עוגת שוקולד קלה …מתאימה גם לפסח_מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
העוגה הכי קלה ולדעתם של כל בני הבית גם – "הכי טעימה" 2 דקות עבודה . עוד עוגת שוקולד להמתיק את ימי הפסח. עוגה בעלת מירקם רך ונימוח פשוט נמס בפה. המצרכים לעוגת אינגליש קייק אחת. מראש כדאי להכפיל כמויות ולהכין 2 עוגות, כי אחת שורדת בדיוק חצי יום… 2 ביצים 1/2 כוס סוכר (מי […]
קציצות דגים מבושלים_מתכון של סוניה לוי – מאסטר מתכונים
להצטרפות לקבוצה שלי : סוניה מתכוניה – Sonya Matconya לחצו כאן
סברינה אישית מושלמת כמו בפריז וערים נוספות באירופה. ספוגה בסירופ רום מתוק, במילוי קרם מסקרפונה וקונפיטורת אוכמניות._מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
פשוט מנה מתוקה ומושלמת . באירופה ניתן למצוא את המנה בשם באבא או רום. כך אכלתי אותה בשנה שעברה בקונדיטוריה מהממת באחת הסימטאות של וונציה הציורית, ספוגה ברום אלכוהולי חזק, ביס אחד בטעם אלוהי . הבאבא היא מנה קטנה יותר של הסברינה העגולה. צורתה צורת גליל קטן, נעשית בתוך תבניות בגודל כוס קטנה. אני הכנתי […]
קרם שניט אמיתי כמו של פעם_מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
עוגה השייכת למטבח האירופאי -אוסטרי- רומני-הונגרי. בילדותי העוגה שהייתה הכי אהובה והכי פופולרית בכל הקונדטוריות . שכבות של בצק עלים ובפנים קרם בטעם אלוהי. כיום הוא כבר נקרא בשם מילפיי, אבל אצלנו בבית עדיין קוראים לו קרם שניט כמו פעם. אפשר להכין אותה כמה שעות לפני שבאים האורחים. כחצי שעה עבודה ויש לכם עוגה מפוארת. […]
עוגיות בוטנים מושלגות_מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
אחת העוגיות הכי אהובות בבית. עוגיה שתמיד גונבת את ההצגה 🙂 מקור המתכון של קרין גורן, עם שינויים קטנים שלי. שיניתי את המתכון והחלפתי חלק מהקמח באגוזים ושקדים טחונים העוגיה מתאימה מאוד גם לפסח, את הקמח מחליפים בקורנפלור מעורבב עם קמח מצה, או עם קמח לעוגה כשר לפסח. המצרכים – ל-35 עוגיות 200 ג"ר שוקולד […]
עוגת שוקולד בתוספת שקדים טחונים רכה ונימוחה_מתכון של דפנה אוסטר מיכאל – מאסטר מתכונים
פשוטה וקלה להכנה. טעם שוקולדי עמוק ורכות מופלאה ועדינה הודות לקמח שקדים. ללא גלוטן וכשרה לפסח . המצרכים- 150 ג"ר שוקולד מריר איכותי 100 ג"ר שוקולד חלב 100 ג"ר חמאה 1/3 כוס סוכר (אם אוהבים מתוק אפשר יותר) 5 ביצים מופרדות קורט מלח 2 כפות ברנדי או ליקר קפה 1/2 כוס שקדים טחונים 2 כפות […]
מרק עגבניות פרווה – קל מהיר וטעים_מתכון של יעל לוי – מאסטר מתכונים
1 בצל גדול קצוץ 2 כפות שמן זית עדין 2 שיני שום פרוסות 1 ק"ג עגבניות בשלות קלופות וחתוכות גס 1 כפית סוכר (תלוי במידת החומציות של העגבניות) מלח, פלפל שחור 3 כוסות ציר מרק ירקות (או מרק עוף למרק בשרי) 1 כף גדושה רסק עגבניות במידה והעגבניות לא אדומות מספיק להגשה אופציות: פלפל צ'ילי […]
איולי שום צ'ילי_מתכון של יעל לוי – מאסטר מתכונים
2 חלמונים 1 שן שום כתושה 1 כף חרדל דיז'ון חלק (אפשר גם חרדל רגיל) 1 כפית חומץ בן יין לבן 1 כף מיץ לימון (אם אין חומץ, להוסיף עוד כף מיץ לימון) מלח, פלפל שחור גרוס פלפל צ'ילי גרוס 3/4 כוס שמן זית עדין (אפשר גם שמן קנולה) ההכנה: 1. להכניס את כל […]
רולדת בצק עלים עם בשר ברוטב פטריות_מתכון של יעל לוי – מאסטר מתכונים
600 ג"ר בצק עלים מופשר לילה במקרר חלמון ביצה שומשום למלית 600 גרם בשר טחון לפי בחירה (אני עשיתי מתערובת של בקר+כבש+הודו) שמן 1 בצל גדול מאוד או 2 בינוניים קצוצים דק 1 תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך לפירה חופן פטרוזיליה קצוצה (אופציה) חופן כוזברה קצוצה דק (אופציה) 2 שיני שום כתושות מלח, פלפל שחור,אבקת […]
ניוקי בטטה_מתכון של יעל לוי – מאסטר מתכונים
1 קילו בטטה 250 ג"ר קמח 1 חלמון ביצה מלח אגוז מוסקט לרוטב: 75 גרם חמאה, אפונה מופשרת, מרווה, מלח ופלפל שחור (הפלפלים החריפים שבתמונה רק מומלצים) ההכנה: 1. לבשל את הבטטות בסיר עם הקליפה עד שיתרככו לגמרי (אפשר לאפות בתנור), לקלף, למעוך למחית חלקה לגמרי ולצנן לגמרי 2. להוסיף את שאר המרכיבים וליצור בצק […]
ארטישוק ממולא בשר ברוטב גרגרי חומוס ושומר_מתכון של יעל לוי – מאסטר מתכונים
1 שקית ראשי ארטישוק קפואים למלית הבשר: 3/4 ק"ג בשר טחון מלח 1 כפית פלפל לבן טחון 1/2 כפית תערובת תבלינים ראס אלחנות (אפשר כל תערובת תבלינים מועדפת) 1 בצל מגורר גס 1/2 כפית כורכום 1/2 כפית פפריקה בשמן (אפשר פפריקה רגילה) 1/2 כפית פפריקה חריפה שמן 1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק 1/4 חבילת כוסברה […]
לשון ברוטב איולי שום וצ'ילי_מתכון של יעל לוי – מאסטר מתכונים
לבשל את הלשון עד להתרככות – 2 ק"ג- בערך שעה וחצי בסיר לחץ או 2.5-3 שעות בסיר רגיל. לסנן מנוזלי הבישול לצנן מעט ולקלף את העור להכניס למקרר לכמה שעות עדיף כל ללילה לפרוס לפרוסות איולי שום צ'ילי 2 חלמונים 1 שן שום כתושה 1 כף חרדל דיז'ון חלק (אפשר גם חרדל רגיל) 1 כפית […]
עוגיות אלפחורס_מתכון של יעל לוי – מאסטר מתכונים
רכיבים: 150 חמאה, רכה 100 גרם אבקת סוכר 1 כפית תמצית וניל 1.5 כוסות קורנפלור 1.5 כוס קמח 1/2 שקית אבקת אפייה 1/2 כפית סודה לשתיה 4 חלמונים למילוי וציפוי: צנצנת ריבת חלב קוקוס ההכנה: 1. שמים חמאה ואבקת סוכר במיקסר בוו גיטרה K ומעבדים יחד. מוסיפים את החלמונים אחד אחד ולבסוף מוסיפים את תמצית […]
בורקס מלוואח גבינות_מתכון של יעל לוי – מאסטר מתכונים
1 חבילה מלוואח 2 קופ' גבינה לבנה מסוננת היטב היטב (אפשר בבד גזה) (אפשר גם 1 גבינה לבנה ו-1 גבינה טוב טעם) כ-200 גר' גבינה מלוחה או פטה מפוררת 100 גרם גבינה קשה מגוררת – קשקבל, צהובה או מה שיש 1 ביצה 1 כף קמח תופח לציפוי: חלמון ביצה, שומשום • אפשר להשתמש בכל […]
נשיקות מרנג קטנות_מתכון של יעל לוי – מאסטר מתכונים
2 חלבונים (עדיף שיהיו בטמפרטורת החדר) 5 כפות סוכר לבן קורט מלח 1 כפית תמצית וניל / 2 שקיות סוכר וניל 4 כפיות אבקת סוכר אופן הכנה: 1. מחממים תנור ל – 90 מעלות. 2. מקציפים את החלבונים עם המלח עד שיווצר קצף לבן. 3. מוסיפים את הסוכר כף אחר כף. 4. מוסיפים את […]
בצלים ממולאים באורז ברוטב חמוץ מתקתק– צמחוני/טבעוני_מתכון של יעל לוי – מאסטר מתכונים
למעטפת 4 בצלים מים רותחים למילוי 2 כוסות אורז 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן 2 כוסות מים רותחים 2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות חופן פטרוזיליה קצוצה חופן כוסברה קצוצה לימון – קליפה ומיץ 1 רסק עגבניות פטרוזיליה קצוצה תבלינים: מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, כף סוכר, חווייג' למרק, פפריקה מתוקה (אפשר גם […]
עוגת קוקוס ריבה נוסטלגית_מתכון של יעל לוי – מאסטר מתכונים
לאחר שנשאלתי שאלות חוזרות – מספר הבהרות לגבי המתכון א. יש הרבה מתכונים לעוגה הנוסטלגית הזאת – ובכולם, כמעט, אופים את השכבה הראשונה, אפיה חלקית – במתכון הזה לא אופים את הבצק, אלא שמים אותו במקרר לחצי שעה וממשיכים כמו שכתוב במתכון ב. בשל העובדה שלא אופים את הבצק לפני כן, חייבים לאפות את […]
עוגיות רולדה במילוי שוקולד פרווה /תמרים_מתכון של יעל לוי – מאסטר מתכונים
עוגיות רולדה במילוי שוקולד פרווה / תמרים או כל ממרח שבא לבצק: 3.5 כוסות קמח 200 גרם מחמאה רכה (לגירסה חלבית – חמאה) 0.5 כוס מים (לגירסה חלבית – חלב) 1 אבקת אפיה 1 סוכר וניל 2 כפות שמן מילוי: 1 קופסא ממרח שוקולד פרווה (או כל ממרח אחר – תמרים או ממרח חלב או […]