Share with:


חלבי

אופן הכנה

 

*המתכון משולב מכמה מתכונים ובעיקר ממני…תהנו.
1/2 חבילת פסטה צינורות (רצוי קטנים) כ-5-4 מנות יפות.
כרובית קטנה מפורקת
2 שמנת מתוקה לבישול 15%
2 סלסילות פטריות טריות פרוסות בצל גדול קצוץ דק בטטה גדולה – חתוכה לקוביות
5-6 שיני שום כתושות
מלח, מעט פלפל שחור
כוסברה יבשה טחונה
קורט אגוז מוסקט
1/2 כוס מים
כף גדושה מרק פיטריות
כף שטוחה קורנפלור
לפיזור לפני האפייה: גבינת מוצרלה/גאודה/אחרות – מגוררות (אפשר לשלב)
מבשלים תחילה במים עם כף מלח את תפרחות הכרובית, כ-12 דקות, כשהן עדיין מעט קשות ויציבות, מסירים מהמים עם כף מחוררת לקערה.
באותו סיר מבשלים את הפסטה עד לריכוך, לאחר כ-10 דקות מוסיפים לאותו סיר, את קוביות הבטטה ומבשלים יחד עד לריכוך מלא…ומסננים.
מעבירים לתבנית מתאימה משומנת מעט בחמאה או בשמן זית, (אני מעדיפה תבנית פיירקס)את הפסטה, הכרוביות והבטטה – מערבבים.
בסיר סוטאז’ עם מעט שמן זית/קנולה, מזהיבים בצל גדול קצוץ ומוסיפים את פרוסות הפטריות ומזהיבים יחד, מוסיפים שיני שום מעוכות וקצוצות. ומערבבים. (אני מעדיפה לקלף את הפטריות ולהסיר את הרגל)
מוסיפים לסיר הבצל עם הפטריות את השמנות ומבשלים על להבה בינונית מספר דקות, תוך כדי בחישה מתמדת..עד קבלת סמיכות מועטת.
מתבלים, ומערבבים כמה דקות. טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.
בספל/קערית – מערבבים היטב את המים, אב’ מרק פטריות והקורנפלור עד אחידות חלקה, ומוסיפים לסיר תוך כדי בחישה מתמדת, ועד שהרוטב מסמיך .
שופכים את הרוטב מעל תכולת התבנית, מפזרים גבינות מגוררות, (אפשר לפזר מעט עלי תימין)… ואופים כ-15 דקות בתנור חם ב-175 מעלות – טורבו. או עד שהגבינה משתזפת מעט… ומגישים….תהנו.💗❤️💜💙💚❤️🎊🎉

פשטידת פסטה כרובית וגבינות – פצצה של טעמים_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים