Share with:


בשרי

אופן הכנה

גוז'גיז'ה – (לממהרים אפשר בצק מלאוח מחולק ל-2)

לבצק
קילו קמח
1-2 כוסות מים פושרים – להוסיף טיפין טיפין, עד היווצרות הבצק.
כפית מלח
3 כפות גדושות מיונז
כ-1/2 כוס שמן

למילוי
קילו בשר אנטריקוט (קצוץ דק לקוביות קטנות)אני קצצתי שריר מס’ 8
2-3 כפות שומן כבש
3 בצלים גדולים לקוביות קטנות
1/2 כפית גדושה של גרגירי כמון קלויים ושבורים(אפשר יותר)
כפית כוסברה טחונה יבשה
מלח ופלפל שחור
קורט מלח
קורט פלפל שחור, קורט כמון טחון.

ציפוי:
ביצה טרופה עם כפית מים ושלוק קטן של שמן לקבלת ברק
שומשום לזרייה מעל

הוראות הכנה
במיקסר – לשים את חומרי הבצק עד קבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי המילוי.
מחלקים את הבצק לכ-40 כדורים בגודל קצת יותר גדול מכדור פינג פונג.
משמנים משטח עבודה וכל כדור בצק מרדדים לעיגול שטוח.
במרכז כל עיגול מניחים כ-50 גרם מהמילוי וסוגרים לצורת משולש.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את משולשי הגוז'גיז'ה (ברווחים)
מברישים בביצה טרופה וזורים שומשום בנדיבות.
אופים בתנור חם ב-180 מעלות, כ-45 דקות, או עד שהמשולשים מזהיבים יפה.

גוז'גיז'ה – בורקס מהמטבח הבוכרי – טעיםםם אש_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים