עוגיות גרנולה חמות מהתנור_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
זהירות ממכר מאוד 💥💥💥 ל-30 עוגיות גרנולה קטנות: 115 גר' חמאה רכה ⅔ כוס (125 גר') סוכר חום 1 ביצה ½ כפית תמצית וניל 1 כוס קמח ½ כפית סודה לשתייה ½ כפית קינמון ½ כפית מלח ½1 כוסות שיבולת שועל דקה ½ כוס פצפוצי שוקולד ½ כוס אגוזי מלך ½ כוס חמוציות/צימוקים הכנה : […]
עוגיות שוקולדיות מפנקות ונימוחות עם אספרסו מר בצד 🍪_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
🍪🍪🍪🍪 יש יותר כייף מזה ❓❓ מתכון: 200 ג' חמאה רכה 1 כוס סוכר חום כהה 2 ביצים ½ כפית מלח 1 כפית תמצית וניל 3 כוסות קמח לבן 1 כפית אבקת אפייה 1 כף קקאו ½ כפית סודה לשתייה 1 כוס עדשים שבורים (להשאיר מעט שלמים לקישוט) הכנה : מחממים תנור 170 מעלות את […]
פאייה פרגיות וירקות_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
תכינו למשפחה ארוחה שלמה במחבת אחת. יאהבו אתכם לנצח ❤ 1 כוס אורז 3-4 כוסות מים רותחים ½ קילו פרגית טריה וחתוכה לרצועות דקות 1 בצל חתוך קצוץ 1 גמבה חתוכה לקוביות 2 עגבניות חתוכות לקוביות 4 שיני שום כתושות 1 גזר מגורד ½ כפית טימין יבש/טרי ¼ כפית צ'ילי יבש 1 כפית גדושה מלח […]
מחשה- עלי מנגולד /סלק ובצל ממולאים_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי תבשיל טעים וממכר בטעם חמוץ מתוק בסיר אחד נלווה לזה הטורשי ארוחה מושלמת🤗 אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק 👍והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב❤ האדום בפינה הימנית ועל הפעמון וכך כל פעם שאני העלה עוד סרטון אוכל חדש תקבלו התראה. אשמח לענות […]
לפת כבושה אחד החמוצים הטעמים והאהובים מהמטבח העיראקי _מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
מתכון המורכב מ- 2 מרכיבים ממליצה לצפות עד סוף הסרטון כדי לראות כיצד יוצא . אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב האדום בפינה הימנית ועל הפעמון וכך כל פעם שאני העלה עוד סרטון אוכל חדש תקבלו התראה. אשמח לענות על כל שאלה […]
קוּבָּה חָלוּ – מהמילה מתוק_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
קובה מסולת קצת יותר גדולה מקובות הסולת הידועות , במילוי בשר קצוץ תבלינים ובהרט, המתבשלת במרק קישואים .ולזה מתלווה אורז לבן ארוחה מושלמת לצהרי יום יום כאן המתכון קובה חלו – מתוקה חומרים למילוי הקובה 300 גרם בשר צוואר קצוץ (לעצלנים טחון) 200 גרם בצל קצוץ כמה עלי כרפס קצוצים 1/2 כף אבקת מרק עוף […]
טורשי –חמוצים עיראקים_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
טורשי-חמוצים עיראקים אחד ממיני רבים מסוגי החמוצים מהמטבח העיראקי מגוון של ירקות קל להכנה מתכון שעובר מדור לדור רוצה לציין: היחס על כל 1 ליטר חומץ מוסיפים 0.6 ליטר מים, 100 גרם סוכר, 1/2 כף מלח . ושוב לבדוק טעים שיהיה מתקתק= מדבס🤔 כאן המתכון חומרים ירקות במשקל של כ-1.200 ק"ג גזר – פרוס לעיגולים […]
ערוק אורז- עָרוּק בֶּרֶז/קובה אורז_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
אחד הטעמים המיוחדים של הערוק מהמטבח העיראקי האותנטי המעטפת מאורז וחזה עוף ובצל ירוק וירק, במלית בשר עשיר בטעמים וריחות, לאחר הטיגון המעטפת מקבלת פריכות ומעט קריספיות וכל ביס בפה אושר 😘 זהירות פשוט ממכר😊 💕💕💕💕💕 אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב האדום […]
קיימר…מעדן חלבי שמתקבל מקרום השמנת של החלב_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
מעדן חלבי שמתקבל מקרום השמנת החלב שאצלנו העיראקים לא מפספסים את מסורת אכילת הקיימר והקאהי שמתקיימת בעיקר בחג השבועות. את הקיימר מורחים על הקאהי המטוגן והחם ומעל מוסיפים דבש או סילאן. כל ביס מעדן אך גם ממכר😘 ממליצה לצפות עד סוף הסרטון כדי לראות כיצד יוצא . אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו […]
עמבה ביתית טעימה ומשובחת מהמטבח עיראקי_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
– משדרגת כל ארוחה בעיקר בארוחות בשר , בסביח של שבת בבוקר וערבוב סלט עגבניות 😘 פשוט מעדן קל להכנה – ההכנה מורכבת מ- 3 שלבים , כדאי ומומלץ להכין 🌹 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב האדום בפינה הימנית ועל הפעמון […]
קציצות – הערוק בטאמטא (עגבניות)😘_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
חומרים 600 גרם עגבניות קצוצות 300 גרם בצל קצוץ 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה פלפל חריף קצוץ למי שאוהב 6-7 כפות קמח – (לפעמים יש צורך בעוד) מלח ופלפל שחור אופן ההכנה את כל החומרים מערבבים יחד -את המלח מוסיפים בסמוך להתחלת הטיגון מחממים במחבת שמן בגובה כ-1/2 ס"מ ומתחילים לטגן עד להשחמה בכל צד בתאבון […]
קובה בורגול- מכינים אותה עם בורגול דרישה_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
אחד הקובות הטעימות ביותר מהמטבח העיראקי מלאה בבשר מבושל וקצוץ הרבה בצל ועשיר התבלינים ובעיקר בהרט לקובה. (את הבהרט אני בדרך כלל מכינה לבד שילוב של מלא תבלינים).הקובה מבשלת ואפשר לאכול אותה כך ואפשר גם לאחר הבישול לטגן מעט , מוגשת לצד טורשי וסלט ירקות. ממליצה לצפות עד סוף הסרטון כדי לראות כיצד יוצא התבשיל […]
קובה קטנה מסולת_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
חומרים למילוי 1/2 ק"ג בשר טחון 1 בצל גדול מגורד ומושרה במעט מלח למשך חצי שעה ,ולסחוט עלי כרפס + עלי פטרוזיליה קצוץ -כמות נדיבה קמצוץ כורכום, א. מרק עוף, פלפל שחור מערבבים הכל יחד משהים בצד לקבל כל הטעמים . בינתיים בקערה קטנה שמים 1 כוס (חד פעמית למים קרים) סולת , חצי כפית […]
קובה עם סלק אדום_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
החומרים 1 בצל בינוני- קצוץ 3-4 סלקים בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות (2X2 בערך אפשר קצת יותר) 1 כפית פלפל שחור (לא חייבים . אפשר פחות) 3/4 כוס מים פלפל חריף לפי הטעם –לא חייבים מוסיף פיקנטיות שמן לטיגון –כ- 2 כפות 1/2 כוס סוכר 3/4 כוס מיץ לימון 2 כפות גדושות אבקת מרק עוף […]
סמבוסק בטאווה / סמבוסק עם חומוס_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
5 בצלים גדולים קצוצים קטן 1/2כוס שמן 1/2 כף פפריקה אדומה 1/4 כפית כורכום ופלפל שחור מעט 31/2 כפיות מלח /בהתאם לטעמו של כל אחד 5 כפיות כמון פלפל צ'ילי חריף לפיקנטיות –לא חובה 1/2 ק"ג חומוס יבש לאחר שהשרנו במים למשך לילה ויותר . חומרים לבצק 1 ק"ג קמח רגיל 1 כף סוכר 1 […]
כרוב ממולא עם בשר ואורז💗_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים
1 כרוב גדול מרתיחה בערך 20 דקות. ( אפשר להקפיא לילה ) מסננת ומקררת הייטב. מילוי- חצי קילו בשר טחון ( בקר/ הודו) מגרדת בצל גדול חופן פיטרוזיליה קצוצה רבע כוס אורז מלח. פלפל שחור. כמון. כרכום. כף פפריקה מתוקה ומעט שמן מערבבת הכל ביחד. מתחילה להוציא עלים מהכרוב ולמלא בתערובת. מכינה סיר שטוח עם […]
טבית -חמין עיראקי_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
עוף ממולא באורז ובשר עשיר בטעמים וריחות . בימי החורף הקרים כל שבת אנחנו מכינים סיר גדול מהמעדן הזה – הבית מתמלא בריחות משכרי חושים – מעל שמים ביצים שאותם אוכלים בשבת בבוקר עם חצילים עישבי תבלין חמוצים וסלטים. בדרך כלל העיראקים מכינים עם בהרט לבישול את הטבית , בסרטון אני לא הכנתי עם בהרט […]
כעכע עיראקי עם חוואי'ג_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
כעכע – ביגלה עיראקי עם חוואיג' רק מי שמכיר יבין את הטעם והריח מומלץ בחום אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק👍 והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב האדום❤ בפינה הימנית ועל הפעמון🛎 וכך כל פעם שאני העלה סרטון חדש תקבלו התראה. אשמח לענות על כל שאלה שלכם🌹 מוזמנים לראות […]
זנגולה-ממתק עיראקי ממכר , פרווה_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
הכנתי לפי הדרך שלמדתי מחמותי ז"ל ותבדל לחיים ארוכים גיסתי. 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב האדום בפינה הימנית ועל הפעמון וכך כל פעם שאני העלה מתכון חדש תקבלו התראה. אשמח לענות על כל שאלה שלכם🌹 מוזמנים לראות מתכונים נוספים – "תבשילים […]
סמבוסק בג'יבן -בצק שמרים ממולא בגבינה גם עיראקית_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
את הסמבוסק אפשר להקפיא לאחר האפיה ממליצה לצפות עד סוף הסרטון כדי לראות כיצד יוצא . אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב האדום בפינה הימנית ועל הפעמון וכך כל פעם שאני העלה עוד סרטון אוכל חדש תקבלו התראה. אשמח לענות על כל שאלה […]
בקלאווה מתוקה וממכרת קלה להכנה עם דפי פילו ומלאה באגוזים וסירופ סוכר _מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
קינוח מפנק יחד עם כוס תה פשוט מעדן 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע"י לחיצה על כפתור הלב❤ בפינה הימנית ועל הפעמון וכך כל פעם שאני העלה עוד סרטון אוכל תקבלו התראה. אשמח לענות על כל שאלה שלכם🌹 מוזמנים לראות מתכונים נוספים – "תבשילים עיראקים מהמטבח של […]
פלפלים ובצל ממולאים בבשר אורז ברוטב עגבניות_מתכון של תבשילים עיראקים ועוד מהמטבח של דליה לוי – מאסטר מתכונים
זו מנה עיקרית מושלמת שיש בה הכל וליד זה כתוספת חמוצים וסלט. אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב האדום בפינה הימנית ועל הפעמון וכך כל פעם שאני אעלה עוד סרטון חדש תקבלו התראה. אשמח לענות על כל שאלה שלכם🌹 מוזמנים לראות מתכונים נוספים […]
פחזניות תפוחות ומושלמות מלאות בקרם מסקרפונה מפנק🤗_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
המתכון לפחזניות מושלגות ❄ 100 גרם חמאה 1 כף סוכר ½ כפית מלח 1 כוס חלב 1 כוס קמח לבן 4 ביצים m (הכוס מדידה זכוכית קטן של קפה שחור) לקרם מסקרפונה: 200 ג' גבינת מסקרפונה 500 ג' שמנת מתוקה 32%/38% 2 כפות סוכר 80 ג' אינסטנט פודינג וניל ✔בסיר נשים את החמאה,חלב,סוכר ומלח ונביא […]
חומוס ביתי_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
להשרות 500 ג חומוס יבש בקערה גדולה לפחות 12 שעות. להחליף מים נקיים לפחות פעמיים לבשל את הגרגירים בסיר עד שמתרככים מאוד ,עם הרבה מים ולהוסיף כף סודה לשתיה (זה עוזר לפרק את הגרגרים ובישול מהיר). במעבד מזון – להעביר את הגרגירים (לשמור את מי הבישול וחלק מהגרגירים לתוספת על החומוס) המבושלים. להוסיף כוס טחינה […]
לאטקס אשכנזי כמו של סבתא…המתכון הסודי_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
בקערת מעבד מזון טוחנים גס 2 בצלים גדולים וצרור פטרוזיליה. מחליפים סכין לפומפיה דקה, ומגרדים קילו תפוחי אדמה מקולפים סוחטים היטב את כל הנוזלים מהתערובת. מוסיפים בקערה: 2 ביצים שלמות כפית מלח חצי כפית פלפל שחור וחצי כוס קמח לבן מערבבים היטב ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים (למי ששומר אפשר לאפות בתנור) טיפ לסיום : […]
שווארמה ביתית_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
קלה וטעימה משני מרכיבים בלבד 1.נתחי פרגית עוף/שווארמה הודו נקבה 2.תבלין שווארמה מצפים בנדיבות את הנתחים בתבלין מחממים מחבת עד שלוהטת , שמים מעט שמן ומטגנים את הנתחים רק עד להשחמה (כ3 דקות מכל צד) מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לעוד 5 דקות. מוציאים ופורסים לפרוסות דקות מושלם בפיתה עם מלא טחינה… או כמנה […]
פסטה קייצית קלילה ומטריפה_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
מתכון: לבשל כל סוג פסטה שאוהבים לפי הוראות הכנה (אני אוהבת קצת "אל דנטה"). לרוטב במחבת עמוקה מחממים על אש נמוכה כוס שמן זית איכותי 6 שיני שום חתוכים לפרוסות מוסיפים חבילת שרי חתוכות לחצאים ו15-20 זיתי קלמטה כפית טימין מיובש חצי כפית אורגנו יבש חצי כפית בזיליקום יבש/כמה עלים טריים מלח ופלפל להוסיף את […]
בצל ממולא עם בשר ואורז_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים
5 בצלים גדולים מנקה וחורצת את הבצל מרתיחה בערך 20 דקות. מסננת ומקררת הייטב חצי קילו בשר טחון ( בקר/ הודו) מגרדת בצל גדול חופן פיטרוזיליה קצוצה רבע כוס אורז מלח. פלפל שחור. כמון. כרכום. כף פפריקה מתוקה ומעט שמן מערבבת הכל ביחד. מתחילה להוציא עלים מהבצל ולמלא בתערובת. מכינה סיר שטוח עם שמן קוצצת […]
❤️קינוח טעים ב 5 דקות_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
תפוחי אדמה בתנור_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
שישי בצהריים תמיד יש לי דילמה מה לאכול… לחטוף משהו על הדרך או להשקיע ולהכנס למטבח אז הכנתי תוספת נחמדה שנראית וואוו ותגרוף מלא מחמאות וכל כך קלה להכנה שזה מגוחך… אתם חייבים להכין מתכון תפוחי אדמה בינוניים שטופים עם הקליפה. להניח את תפוח האדמה לרוחב ובעזרת סכין חדה ,לבצע חתכים קרובים מאוד אחד לשני […]
עוף בלימון_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
אני לא יכולה להסביר את האהבה שלי למנה הזו, מאז שאני זוכרת היו היתה מסעדת "פיקנסין", אי שם בשנות ה90' שהייתי נערה,אחותי וגיסי היו לוקחים אותי (יותר נכון הייתי מתחננת שייקחו אותי) לאכול שם. ומאז ועד היום זו מנה אהובה עליי. מעלה אצלי זכרונות לילדות מאושרת ולרגעים שעושים נעים בבטן. היא כל כך אהובה שעד […]
🌶הום פרייז -הום סטייל🌶_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
4 תפוחי אדמה (עדיף עם קליפה אדומה)מקולפים וחתוכים לקוביות 1 ס"מ*1 ס"מ 1 ליטר שמן קנולה לטיגון עמוק 1 כוס רוטב צ'ילי מתוק 50 ג' חמאה ½ כפית מלח ½ כפית פפריקה מתוקה ¼ כפית פלפל שחור ¼ כפית צ'ילי יבש לחמם סיר עם שמן עמוק ולטגן את קוביות תפוחי האדמה עד להשחמה יפה. להוציא […]
פאייה דג_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
פשוט שלמות על המחבת ‼️ 👈דבר ראשון 👈 תנו לייק לפוסט ‼️ כי ככה זה עובד בפייסבוק ‼️ 👈 דבר שני 👈המתכון לפניכם ועבורכם ..תכינו ותהנו ❤️ מתאים ל4-5 סועדים לפאייה: ½1 כוסות אורז עגול (לסושי או ריזוטו)+3 כוסות מים רותחים או ציר ירקות אם יש לכם 1 בצל סגול חתוך דק 1 פלפל חריף […]
כדורי שוקולד שילדים אוהבים❤_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
גם פעילות משפחתית כייפית וגם פינוק טעים מתכון פשוט וזול : 500 ג' פתיבר טחונים גס 3 כפות סוכר 3 כפות קקאו 3 כפות שוקולית רבע כוס שמן קנולה כוס חלב חצי כוס קוקוס סוכריות ציבעוניות לערבב את כל המרכיבים את החלב להוסיף בהדרגה ולערבב עד שמגיע למרקם לא דביק מידי ולא מתפורר מידי .אם […]
סלמון בציפוי פיסטוקים_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
בקערה לערבב יחד חופן פיסטוקים קלופים קצוצים, בצל קצוץ, 7 שיני שום קצוצות, חצי כוס שמן זית, מלח, פלפל, חצי כפית כורכום, חצי כפית אבקת קארי. לערבב היטב ולמרוח את התערובת על גבי הסלמון. 200 מעלות בתנור כ 15-20 דקות ובתיאבון המטבח של עמית > אוכל ביתי טרי וטעים צרו קשר עוד היום 0542502009 נווה […]
שוקי אווז ברוטב מתקתק וירקות שורש_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
למתכון זוגי : 2 שוקי אווז 4 תפוחי אדמה פרוסים לשמיניות (מומלץ עם הקליפה) 1 בצל פרוס גס 1 גזר פרוס לרצועות 2 גבעולי סלרי/ 1 שורש סלרי 8 שיני שום חתוכות גס לרוטב – ¼ כוס רוטב סויה ¼ כוס רוטב צ'ילי מתוק 2 כפות דבש מיץ מתפוז אחד כפית מלח חצי כפית פלפל […]
קציצות מוסר ים ברוטב תרד וחמאה לימונית_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
בעלי ואני אוהבים מאוד לאכול דגים, את כל הסוגים ובכל צורות ההכנה… אבל קציצות תמיד נמנעתי להכין.. או שייצא יבש מידי או שייצא דחוס מידי… אבל עזרתי אומץ והבנתי שהשד בכלל לא נורא וגם הלך ממש קל ויצא מושלם!! אז ממני מאהבה אליכם אל תפחדו !! פשוט תנסו 👌 מתכון לקציצות: 1 קילו מוסר ים […]
קרמבו סמורס 🍫 מתכון ביתי ומתוק היישר מארצות הברית_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
20 עוגיות עגולות למרנג: 5 חלבונים (הלבן של הביצה) ¼1 כוס סוכר לבן קורט מלח 1 כפית תמצית וניל נכין ראשית את המרנג נרתיח מים בגובה 3 ס"מ בסיר קטן. נמצא קערת נירוסטה שמתאימה בגודלה להתיישב על הסיר ולא לגעת במים הרותחים. נשים בקערה את החלבונים,סוכר ומלח ונשים על הסיר. נערבב בעזרת מטרפה ללא הפסקה. […]
שניצל וינאי מעגל טרי ❤️_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
שניצל וינאי, נקרא באוסטריה בשמות "וינר שניצל" או במילה אחת "וינרשניצל", הוא שניצל דק העשוי מנתח גדול של בשר מצופה בפירורי לחם. השניצל הווינאי מהווה את אחת מן המנות המזוהות והמפורסמות ביותר של המטבח האוסטרי. (מקור ויקיפדיה) המתכון 1 קילו שייטל טרי פרוס לעובי 1-½ ס"מ (או כל חלק שמתאים לטיגון מהיר) 2 כוסות קמח […]
קורדון בלו – גלילת חזה עוף במילוי טעים_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
כמות ל8 אנשים 4 חזות עוף שלמים 4 כפיות חרדל 100 גרם נקניק סלמי/סרוולד 4 שיני שום 1 חבילת תרד טרי לציפוי: 2 ביצים 2 כוסות פירורי לחם ½ כוס שומשום את חזות העוף לחתוך לחצי לאורך, להשאיר את אחד הצדדים מחובר ולפרוס על שולחן העבודה , עם החלק המבריק כלפי מטה. לשטח בעדינות […]
🌶🌶קציצות דג חריפות אש🌶🌶_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
לקציצות: 1 קילו דג ים (מפולט ללא עור) 1 צרור כוסברה (פטרוזיליה למי שמעדיף) 1 בצל 4 שיני שום 1 גרידה מלימון שלם 1 פלפל חריף (אפשר גם חצי למי שלא אוהב חריף) פלפל שחור מלח לרוטב: 1 בצל 4 שיני שום פרוס 2 פלפל חריף (אפשר גם פחות) 1 גבעול סלרי 1 גמבה 1 […]
🍠 דלעת ערמונים אפויה בתנור🍠_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
מצרכים לדלעת אחת : דלעת ערמונים ½ כפית מלח גס 2 ענפי טימין או ¼ כפית טימין יבש 2 כפות שמן זית מעולה נייר אפייה נייר אלומיניום נחמם תנור ל250 מעלות. את הדלעת נשטוף היטב. את החלק העליון נחתוך ונשאיר כמו כובע . נרוקן מתוכה בעזרת כפית את כל הגרעינים. נכין את נייר האלומיניום, […]
פיתות מחבת_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
מתכון קליל וכייפי 👈 2 כוסות קמח (280 ג') 1 כפית שמרים יבשים 1 כפית סוכר ⅔ כוס מים פושרים 1 כף שמן זית חצי כפית מלח בקערת המיקסר לערבב את הקמח,מים,סוכר,שמרים , ולעבד עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את השמן והמלח ולעבד עוד 5 דקות. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים(מהמתכון הזה יצאו לי 6 […]
קציצות טונה מהממות_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
……לכל מי שביקש…תהנו רכיבים 2 קופסאות טונה מסוננות (השתמשתי בסטארקיס עם שמן) 2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה. 2 גזרים מבושלים – מעוכים לפירה (או בטטה ביינונית מבושלת, או אפשר לגרר ללא בישול. עלי פטרוזיליה קצוצים (אפשר לשלב). עלי כוסברה/שמיר קצוצים…(עלי מנגולד קצוצים) 3-4 גבעולי בצל ירוק קצוצים, כולל הירוק. בצל גדול קצוץ דק. 4 […]
עוגיות מרוקאיות (בלי מכונה)_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
*כוס מדידה זכוכית קטנה (של קפה שחור) 200 ג' חמאה רכה ½ כוס סוכר ¼ כוס שמן קנולה ¾ כוס מיץ תפוז/קלמנטינה 1 כפית תמצית וניל ½ כפית גרידת לימון 3 כוסות קמח חיטה לבן 1 כפית אבקת אפייה קורט מלח ½ כוס קוקוס טחון ½ כוס שומשום הכנה: נחמם תנור ל180 מעלות (לא טורבו) […]
גונדי🍲קציצה פרסית במרק ריחני ומיוחד_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
למרק: 1 בצל 2 גבעולי סלרי 1 גזר 2 תפוחי אדמה 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים ½ צרור פטרוזיליה 1 כף שטוחה מלח 1 כף כורכום ¼ כפית פלפל שחור ½ כפית כמון 1 כפית חוואייג' למרק 4 כנפי עוף או 2 שוקיים עוף (לא היה לי אבל מומלץ להוסיף) מים לקציצה: ½ קילו חזה […]
🍰עוגת לוטוס גבינה פירורים🍰_מתכון של עמית קריספין ( המטבח של עמית ) – מאסטר מתכונים
לבסיס: 200 ג' פירורי לוטוס טחונים 75 ג' חמאה מומסת לקרם: 500 מ"ל שמנת להקצפה 38% או 32% ½ כוס סוכר 1 חב' (80 ג') אבקת פודינג וניל 200 ג' גבינת שמנת לציפוי: 50 ג' פירורי לוטוס טחונים הכנה 👈 טוחנים את העוגיות במעבד מזון ומערבבים עם החמאה המומסת. 👈משטחים ומהדקים היטב את התערובת בתבנית […]
שערות קדאיף עם תפוחים מקורמלים_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים
שבע"ה נכין בבריאות איתנה💗 חבילת שערות קדאיף מופשרים לילה במקרר. לקחת קערה לפורר את השערות קדאיף להוסיף שמן ולערבב ( בערך רבע כוס) לערבב הייטב להוסיף רבע כוס אבקת סוכר לערבב הייטב. לקחת תבנית שקעים( אפשר עטרות נייר) ולהניח מהשערות שכבה יפה. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ- 15 דקות או עד להזהבה יפה. […]