Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

לחמם תנור ל-170°
500 גרם קמח לבן
1כף סוכר
1אפיה
100 גרם חמאה/מחמאה/נטורינה
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים/חלב /מים
מילוי לבחירה/תמרים/שוקולד שחר /ממרח חלבה/
נוטלה

אופן ההכנה :
במקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה קרה .קמח.אפיה.וסוכר לתערובת אחידה עד לקבלת מרקם חולי.
מוסיפים שמן מיץ תפוזים ומערבבים עד קבלת בצק .שימו ❤️ לא לעבד יותר מידי .יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו לעיגול.מכסים בניילון נצמד ושמים בקירור מינימום חצי שעה.
מחמים תנור ל170°
מחלקים את הבצק ל3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן
מורחים את הממרח שבחרתם .אני מרחתי ממרח תמרים והוספתי אגוזי מלך קצוצים .מגלגלים .חורצים את הגליל לפרוסות .אך לא עד הסוף
אופים כ-20 דקות או עד להזהבה .
מוצאים מהתנור .מצננים מעט בוזקים א-סוכר ועוברים בין החריצים עם סכין

מגולגלת תמרים_מתכון של אורנה שונם – מאסטר מתכונים
אורנה שונםספר המתכונים של
מתכון של

אורנה שונם

34 מתכונים