Share with:


חלבי

אופן הכנה

מתכון מיוחד… בבקשה לשים ❤️
אני חייב לציין שזה קצת עבודה אבל התוצאה מדהימה ❤️

לשלבים במתכון 🙏
500 גרם קמח מנופה
כף שמרים
100 גרם סוכר
2 ביצים
3/4כוס שתיה קרה מים
גרדת לימון
כף תמצית וניל איכותי
250 גרם חמאה
250 גרם חמאה לקיפולים רכה

למלית:
450 גרם אגוזי לוז קלויים וגרוסים דק
400 גרם סוכר
5 חלבונים
כף קינמון
300 גרם צימוקים לבנים

אופן הכנה לבצק:
בקערת המיקסר שמים קמח ושמרים מערבבים מעט מוסיפים את שאר החומרים מערבלים חמש דקות עד קבלת בצק רך ודביק.
מתפיחים שעה.
עוטפים בניילון מכניסים למקרר לשעה לפחות.
פותחים את הבצק למלבן 40/25
מסמנים שתי שליש מהמלבן מורחים את החמאה מקפלים את החלק של החמאה פנימה ואת החלק עם החמאה עליו פותחים את הבצק עם מארוך לאותה מידת מלבן .
עושים קיפול ספר. רבע למרכז מצד אחד ורבע מהצד השני למרכז ולחבר את שניהם.
עוטפים בניילון ניצמד לשעה לפחות למקרר..
ככה עושים שלוש פעמים.

אופן הכנה למלית:
מערבבים את האגוזים והסוכר והקינמון מוסיפים בהדרגה את החלבון עד קבלת תערובת אחידה ולא יבשה.
הבצק מספיק לשלוש רולדות.
מחלקים את הבצק לשלוש.
פותחים את אחד החלקים מורחים חלק מהמלית מפזרים צימוקים מגלגלים חותכים במרכז לאורך. עושים צמה. שמים בתבנית.
מתפיחים עד הכפלה.
אופים 180 מעלות 35 דקות עד הזהבה יפה.

מורחים סירופ:
2 כוסות סוכר
כוס וחצי מים
חצי לימון
בסיר על האש עד קבלת סירופ סמיך מעט.
בהצלחה 🌹

בבקה אגוזי לוז וצימוקים_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים
שף אריה רוזנשטוקספר המתכונים של
מתכון של

שף אריה רוזנשטוק

259 מתכונים