זיווה במילוי גבינות וזיתים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים: חבילה מלוואח (6 יח') 500 גר' גבינה צהובה מגורדת 300 גר' גבינה בולגרית מעודנת או פטה 2 ביצים מלח פלפל שחור לפי הטעם זעתר/תבלין לפיצה טבעות זיתים כמובן שאם רוצים פחות אז מפחיתים בכמויות,תלוי בכמות הסועדים לערבב את כל חומרי המלית בקערה לאיחוד לציפוי: ביצה טרופה שומשום/קצח אופן ההכנה: 1. על משטח מקומח לרדד […]

גביניות מבצק שמרים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מצרכים: 1 קילו קמח לבן… 50 גרם שימרית 200 גרם חמאה / מחמאה / מרגרינה מזולה 400 מ"ל חלב / מיץ תפוזים 2 ביצים כפית של גרדת לימון 200 גרם סוכר 1 כפית תמצית או משחת וניל 1/2 כפית מלח למלית: 500 גרם גבינת בטוב טעם ( בטוב טעם זה שם הגבינה) 2 כפות […]

פנקייק_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מומלץ להכפיל כמויות מצרכים: 1 וחצי כוסות קמח שקית אחת של אבקת אפייה מעט מלח כף אחת של סוכר ביצה אחת 1 כוס חלב 2 כפות שמן 1 סוכר וניל אופן ההכנה: 1. בקערה לערבב את כול החומרים עד שנוצרת בלילה אחידה. 2. נעביר את הבלילה דרך מסננת כדי ולהוציא את הגושים . 3. […]

תבשיל בשר ראש וגידים וגרגרי חומוס_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

בשר ראש. מי שלא אוהב גידים וחבלל, אפשר לוותר. מתכון פצצה שקיבלתי מחברה אלופה חופית אלמקייס החומרים: 1קילו בשר ראש בקר חתוך לקוביות חצי קילו גידים שעברו בישול של שעה עד ריכוך( לחתוך לקוביות קטנות ) 4 בצלים לבנים חתוכים גס 8 שיני שום חתוכות גס 4 עגבניות חתוכות גס 1 כף פפריקה מתוקה 4 […]

פאי פקאן_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  לבצק תבנית גודל 20-24 250 גרם קמח 100 גרם חמאה קרה רכה 60 גרם אבקת סוכר מעט מלח ( רבע כפית ) 1. ביצה למלית: כוס המדידה היא כוס חד פעמי קר 150 גרם שוקולד מריר כוס אגוזי פקאן ואגוזי מלך קצוצים 1 כוס סוכר חום 60 גרם חמאה קורט מלח חצי כוס סירופ […]

עוגיות יו יו = מתכון מדויק ומנצח_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים 4 ביצים 1 כוס סוכר חצי כוס מיץ תפוז 1 כפית גרדת לימון ¾ כוס שמן 30 גר' אבקת אפייה 30 גר' סוכר וניל 750 גר' קמח קוקוס לפיזור על העוגיות לסירופ 2 כוס סוכר 1 כוס מים כף מיץ לימון אופן הכנת מתכון שלב 1 לערבב בסיר את תערובת הסירופ ולבשל עד שהתערובת […]

מרק אפונה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מצרכים: 1/2 קילו אפונה יבשה ( יש להשרות את האפונה לילה שלם במים ולשטוף אותה כמה פעמים) 1 שקית אפונה ירוקה קפואה 1 סלרי עלים קצוץ 2 בצל קצוץ 2 תפו"א מקולפים חתוכים לקוביות 3 גזרים קצוצים חופן כוסברה חופן פטרוזיליה 6 שיני שום קצוצות 3 כפות מרק עוף פרווה מעט פלפל אופן ההכנה: […]

לזניה פטריות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

לזניה ובתוכה שתי סוגי פטריות ובצל קלוי ברוטב בשמל, מנה ממש מוצלחת. חומרים לתבנית אלומיניום בינונית מצרכים: 1. יחידה אחת של דפי לזניה 2. חצי קילו פטריות משני סוגים (הפטריות צריכות להיות מטוגנות). 3. בצלים לבנים 4 יחידות חתוכים סלייס (הבצלים צריכים להיות מטוגנים). 4. 200 גרם גבינה צהובה 5. 100 גרם פרמז'ן חומרים לרוטב […]

תפו"א בתנור עם קייג'ון אדום ורוזמרין והמון שום_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

**** קייג/ון -תבלין נפוץ מאוד במטבח האמריקאי אשר שייך למטבח הקייג'ון הקריאולי שמקורו במדינת לואיזיאנה בדרום מזרח ארצות הברית חומרים דרושים 1 קילו תפו"א חצי כוס חד פעמי של שמן זית כף של תבלין קייגון או פילדלפיה ( תערובת תבלינים שיש בכל חנות תבלינין ועדיף את התבלין לא טחון ) מעט מלח גס מעט פלפל […]

סטייק חציל_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

תכינו את החצילים לשטוף היטב ולחרוץ מסביב חתכים ולהכניס לתנור על 180 מעלות עד לרכות . לקלוף את הקליפה ולהשאיר את הראש (זה חשוב לטיגון וליופי) לשטח מעט בעדינות רבה לזרות מלח פלפל שחור 5 שיני שום כתוש ושמן זית . להמתין כשעה לתפיסת טעמים. להחזיק את הראש לצפות בביצה ופירורי לחם לטגן בשמן חם […]

עוגיות ריבה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

הבצק הוא בצק פריך ( בצק 1.2.3. ) 200 גרם אבקת סוכר. 350 גרם חמאה בקוביות קטנות ורכות. 600 גרם קמח 1.1/2 כפיות אבקת אפיה 2 ביצים אופן ההכנה: 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מכנסים : סוכר, חמאה, ביצים מערבבים מעט עד שהחמאה והסוכר מתמזגים ואז מוסיפים ישר את הקמח והאבקת אפייה וממשכים לערבב […]

עוגת היער השחור_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

תבנית 24 מצרכים: 50 גרם קמח תופח 50 גרם קורנפלור 30 גרם קקאו 6 חלבונים 5 חלמונים 200 גרם סוכר (שמחולק ל- 150 גרם ו 50 גרם) מצרכים למריחת השכבות: 2 שמנת להקצפה – ( להקציף את השמנת עם 2 כפות סוכר לקצפת עמידה להעביר לשק זילוף ולשמור במקרר עד למריחת השכבות של העוגה ) […]

פריקסה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

ואין מתכון יותר מדויק וטוב מזה לדעתי ואלפים עשו אותו כבר בכל העולם!!!! 1 קילו קמח מנופה 2 כפות סוכר 1 שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים 1 כף ערק – הערק גורם לשמן לא ליספג בלחמניות כפית מלח רבע כוס שמן. 3.5 כוסות מים פושרים ( כוס חד פעמי שתייה קרה) מילוי הפריקסה: […]

כדורי פירה תפו"א ממולאים בבשר / בסטיל / בנאטז'_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים : 5-7 תפו"א מהסוג האדום עדיף 500 גרם בשר בקר טחון 1 בצל קצוץ דק 6 שיני שום קצוצות דק חופן של כוסברה קצוצה דק כפית קארי כפית בהרט מלח ופלפל פרורי לחם 3 חלבונים של ביצים ( את החלמונים להוסיף לציפוי ) 1 סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות 8 כפות קמח לציפוי הכדורים: קערת […]

לחם בית המדויק ביותר שיש_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מתכון ללחם בית המדויק ביותר שיש אפשר לחמניות או חלות או כל צורה שרוצים מצרכים: 1קילו קמח שטיבל 18 (של סוגת) – ( אפשר גם קמח רגיל אבל טוב יותר אם תעשו כמוני) 50 גרם שימרית או 2 כפות שמרים יבשים 1 ביצה שלמה. רבע כוס שמן רגיל. חצי כוס סוכר חום. 1 כף מלח […]

צ'ורוס 2 _מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

לבצק: 150 גר' קמח לבן 1 כפית אבקת אפייה קורט מלח 1 כפית סוכר 1 כף שמן קוקוס ( לא חייב קוקוס ) 250 מ"ל מים רותחים 1 ביצה שלמה 1 ליטר שמן לטיגון לסוכר הקינמון: 2 כוסות סוכר לבן 2 כפיות גדושות קינמון טחון להגשה: ריבת חלב | אופן ההכנה: בסיר עם כף עץ […]

צ'ורוס_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

חומרים לבצק: 300 מ"ל מים 50 גרם חמאה רכה כפית מלח 2 כפות סוכר 250 גרם קמח רגיל 2 ביצים מספר 3  – M לסירופ: 2 כוסות מים 3 כוסות סוכר 1/2 כוס דבש מיץ מלימון אחד הכנת הסירופ: מכנסים לסיר מים וסוכר ומבשלים על אש קטנה, הסוכר נמס והתערובת שקופה, ממשכים לבשל עד שהסירופ […]

כנאפה קדאיף_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מי שרוצה כנאפה כתום , שיוסיף צבע מאכל לחמאה ולסירופ וחברים תקשיבו!! לעולם לא לחמם כנאפה במיקרוגל 😉😉😉😉 מצרכים: 350 גרם אטריות קדאיף 250 גרם חמאה מומסת 100 גרם גבינת ריקוטה 200 גרם גבינת עיזים רכה 100 גרם פיסטוק חלבי קלוי וקצוץ מצרכים לסירופ: 2 כפות מי ורדים חצי כוס סוכר 3/4 כוס מים […]

ספינג / ספינג'ה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

#דע מאין באת ולאן #אתה הולך.. שאתה יודע לשמר את השורשים שלך .. את הטעמים והמנהגים מהבית שממנו באת אתה בעצם מעביר את שושלת אבותייך הלאה..❤️ ואני בכל מתכון ומתכון מביא את הבית המרוקאי ה"חם" שבו גדלתי… גדלתי בשדרות בעיר הדרומית והכי "נוצצת" שיש 🔝🔝 עם האנשים הכי "חמים" שיש🔝 גדלנו על ערכים וכבוד וגם […]

סנדלי שומשום מרוקאים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

2 מתכונים לאותה העוגייה הכוס היא כוס חד פעמי שתייה חמה מתכון ראשון מצרכים: 2.5 כוסות שומשום לבן לא קלוי חצי כוס קמח חצי חבילת מרגרינה – 100 רגם חצי כוס מים – כוס רגילה מתכון שני: מצרכים: 3 כוסות שומשום לבן לא קלוי 2.5 כוסות קמח 1 כוס שמן- כוס רגילה 1 כוס מים […]

עוגת בצק פריך וריבה של דודה סימון_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

תבנית 24 מצרכים לעוגה: 300 גרם קמח רגיל 200 גרם קוביות חמאה. / מי שרוצה פרווה יכניס מחמאה 80 גרם אבקת סוכר. 1 ביצה 1 כפית תמצית וניל טובה גרדת תפוז או לימון. 1 כף מיץ תפוזים מעט מלח אופן ההכנה: 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים יחד עד לקבלת גושים […]

עוגיות חאלווה דלעז'ין_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

לבצק: הכוס היא חד פעמי חם הסטנדרטית 2 כוסות קמח רבע כוס מים 2 ביצים 1 כפית אבקת אפיה . אופן ההכנה: . ללוש את כל חומרי הבצק לבצק אחיד. הוא יחסית לא רך. . לחתוך את הבצק ל – 6. . לגלגל כל חלק לנחש ארוך ולחתוך עם סכין לחתיכות קטנות כמו בתמונות שבתגובות […]

עוגיות רחת לוקום_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

חומרים: 100 גרם סוכר 250 גרם חמאה רכה 560 גרם קמח 200 גרם לוקום חתוך לרצועות של 3 ס"מ ( למילוי העוגיות) 100 מ"ל מים מהברז. 2 ביצים גרדה מ 1 תפוז או לימון מעט מלח. אבקת סוכר לזרייה על העוגיות אופן ההכנה : 1. בקערת מיקסר עם וו לישה , לשים את כל חומרי […]

פאי פרג ושוקולד_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

  לבצק 2 כוסות וחצי קמח. תמצית וניל 50 גרם חמאה מומסת חצי כוס אבקת סוכר. ביצה שקית אבקת אפיה ללוש עד לבצק חלק לחלק לשני חלקים ולהניח עטוף בניילון נצמד במקרר חצי שעה. למלית 150 גרם פרג . 25 גרם חמאה כף דבש 100 גרם שוקולד כף קורנפלור. תמצית וניל. 250 שמנת מתוקה לבשל […]

מאפינס סולת לימוני_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

  קטגוריית מאפינס (מתוק) קטגוריות עוגות בחושות שחר שולמית – מידות אוניברסליות 24 יחידות – תלוי בגודל התבנית מצרכים… 2 כוסות סולת (320 גרם) ½1 כוסות קמח (210 גרם) סוכר וניל אבקת אפיה (10 גרם) ½1 כוסות סוכר (300 גרם) ½1 כוסות מיץ תפוזים (360 מ"ל) 1/2 כוס מיץ לימון (120 מ"ל) 2 ביצים גודל […]

עוגיות פפיון בריאות_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

במרקם של עוגה דחוסה קטגוריית ללא גלוטן קטגוריית עוגיות שחר שולמית – מידות אוניברסליות מתקבלות 24 יחידות (תלוי בגודל התבנית) מחממים תנור על חום של 160 מעלות מצרכים… כוס שומשום (130 גרם) ⅓1 כוסות קוואקר אינסטנט (120 גרם) 2 כפות קקאו (20 גרם) 1/4 כוס סוכר חום דמררה (50 גרם) 1/3 כוס סילאן (80 מ"ל) […]

Red Velvet עוגה עתירת קלוריות😁_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

  לחומרים היבשים: 2 כוסות קמח. שקית אבקת אפיה. 2 כפות קקאו. בקערת המערבל: 100 גרם חמאה רכה כוס סוכר חצי כוס שמן כוס חלב כפית תמצית וניל. 3 טיפות צבע מאכל אדום 2 ביצים כף סיידר תפוחים. לציפוי: 150 ג' חמאה 200 ג' גבינת שמנת כוס אבקת סוכר ההכנה: לערבב את החטמרים היבשים להקציף […]

טבעות שקדים_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 המצרכים: חבילת מחמאה 200גר' 2 ביצים לארג' שקית סוכר וניל שקית אבקת אפיה חצי כוס שמן 2 כוסות שקד טיבעי גרוס גס 3.5 כוסות קמח ללוש הכל ביחד עד שנתקבל בצק רך ליצור חישוק לטבול בחלבון ביצה להניח תבנית מרופדת בנייר אפייה להניח בצד […]

בורגול לימוני_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

קטגוריית תוספות שחר שולמית – מידות אוניברסליות מצרכים להכנת הבורגול… 2 כוסות בורגול בינוני (400 גרם) ½2 כוסות מים רותחים (600 מ"ל) כפית מחוקה פלפל שחור גרוס 2 כפיות מחוקות מלח 1/2 כפית פלפל צי'לי חריף מצרכים להכנת הרוטב… 2 בצלים גדולים 1/4 כוס שמן (60 מ"ל) 1/4 כוס סילאן (60 מ"ל) 1/2 כוס רסק […]

עוגת תפוזים פרווה בחושה _מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

  קלה מאוד 5 דקות הכנה קדימה תתחילו: 3 ביצים L. כוס סוכר. כפית תמצית וניל שקית סוכר וניל. חצי כוס שמן כוס מיץ תפוזים סחוט.(אפשר להוסיף קליפת תפוז מגורדת רק משדרג) כוס וחצי קמח שקית אבקת אפיה לערבב הכל לשמן תבנית עגולה מס' 20 לאפות בחום 160 45 דקות

קציצות אורפליות טבעוניות קלות להכנה ללא טיגון/אפייה ♥_מתכון של מלכי מוספי – מאסטר מתכונים

החומרים : 2 כוסות בורגול דק כוס עדשים אדומות תפוח אדמה מבושל בצל מגורר ומאודה רסק עגבניות מלח פפריקה משרים את העדשים במים למספר שעות מבשלים אותם כשעה עם תפוח אדמה , בקערה שמים כוס בורגול עם רבע כוס מים . מסננים את העדשים ומועכים את תפוח האדמה, לשים את התפוח האדמה , העדשים ,הבצל […]

צלי בקר עם פטריות , בצל ושעועית ירוקה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

  קטגוריית בשרים קטגוריית פסח שחר שולמית – מידות אוניברסליות מצרכים… ½1 ק"ג צלי בקר טרי (מספר 5) ¾ כוס שמן (180 מ"ל) 5 בצלים בינוניים קופסת שימורים של פטריות שמפניון חתוכות (400 גרם) כפית מחוקה כורכום כפית מחוקה פלפל שחור גרוס כף מחוקה פפריקה מתוקה גרוסה 2 כפיות מחוקות מלח ליטר מים (1.000 מ"ל) […]

אוזני המן פרווה מושלמות ללא מרגרינה_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

המידות בכוס 250 מיל מצרכים: 2 כוסות קמח לבן 2/3 כוס אבקת סוכר חצי כפית אבקת אפיה טיפונת מלח מערבבים ומוסיפים: 1/3 כוס שמן 1/3 כוס חלב סויה או מיץ תפוזים מעט תמצית וניל או סוכר וניל מילוי: ממרח חלווה מטבעות שוקולד לבן ממרח שוקולד מטבעות שוקולד מריר ממרח תמרים סוכריות עדשים קטנות לקישוט אופן […]

אוזני המן_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

אז מי רוצה את אוזני סינאוור?😁 אוזני סינאוור 3 כוסות קמח 100 גר׳ אבקת סוכר 200 גר׳ חמאה כפית אבקת אפיה ביצה+חלמון 1-2 כפות חלב מערבבים את הקמח,האבקת אפיה והאבקת סוכר-מוסיפים חמאה ומעבדים עד לקבלת פירורים .(אפשר במעבד מזון/במיקסר עם וו לישה) מוסיפים ביצה ואת החלמון, ולבסוף 2 כפות חלב. מערבבים עד שנוצר בצק אחיד. […]

קציצות טונה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

  קטגוריית קציצות קטגוריית דגים קטגוריית פשטידות מטוגנות שחר שולמית – מידות אוניברסליות מתקבלות 10 יחידות בינוניות – תלוי בגודל שמכינים ממליצה להכפיל כמויות מצרכים… 2 קופסאות טונה בשמן מסוננים מהשמן (140 גרם לפני סינון) בצל קטן קצוץ היטב (100 גרם) כף מחוקה שום כתוש כפית מחוקה מלח כפית מחוקה פלפל שחור גרוס 2 כפות […]

מתכון כתוב פלוס סרטון המחשה להכנת פיתה דרוזית _מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

כמות ל 6 פיתות 4 כוסות קמח חצי כפית מלח. כוס מים. ללוש ביד 5 דקות. לתת לבצק לנוח 20 דקות. לקמח משטח לקרוץ 6 כדורים, לתת מנוח 10 דקות מכוסה לחמם על הגז ווק שיהיה חם מאוד. לרדד את כל כדור לפיתה דקה מאוד אפשר עם מערוך לא חייב בלהטוטי ידיים😊 להניח על הווק […]

מאפה שמרים גבינות , טונה/זיתים_מתכון של יפה וקס ברקו – מאסטר מתכונים

מאפה שמרים גבינות , טונה/זיתים כוס מידה אוניברסלית בקערת המיקסר עם וו לישה שמים כף שמרים כף סוכר 50 גרם נטורינה רכה קוביות כוס מים חמימים 3.5 כוסות קמח כף מלח מתחילים ללוש ובהדרגה מוסיפים חצי כוס מים לשים כ7 דקות התפחה כשעה קורצים כדורים(50גרם) מערבבים בקערה 250 גרם חמד 16% 150 גרם גבינה צהובה […]

עוגת שמרים פרווה_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

יצאו 4 עוגות קילו קמח 2 כפות סוכר מחמאה או מרגרינה 100 גרם מחולקת ל25 גרם כל אחד. כפית מלח כף וחצי שמרים. רבע כוס שמן 2 וחצי מים פושרים. ללוש 7 דקות להשאיר 40 דקות להתפחה. להוריד נפח ללוש מעט לחלק ל4 כדורים שווים חלק אחד מהבצק השארתי לעוגת שמרים. לרדד לעלה למרוח מחמאה […]

קציצות כבש_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

לקציצות: קילו בשר כבש טחון 3 שיני שום מגורד בצל מגורד. צרור כוסברה. כפית מלח כפית פלפל שחור כפית כמון מעט אגוז מוסקט. מעט קינמון(לא חייב מי שאוהב) כפית פפריקה מתוקה לבחוש היטב את עיסת הבשר וליצור קציצות. לרוטב צרור פטרוזליה קצוצה דק. צרור כוסברה קצוצה דק. 2 גבעולי סלרי קצוצים דק עם העלים. גמבה […]

טארט מהחלומות_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

טארט מהחלומות קטגוריית טארטים קטגוריות מתוק וטעים וללא אפיה שחר שולמית – מידות אוניברסליות רינג עגול בקוטר 24 סנטימטר סגור בצד אחד בנייר אפיה ונייר כסף (עם דופן מעוצבת – אופציונלי) הרינג מונח על משטח אפיה מצרכים לבצק פריך קקאו ושומשום לקלתית… 1/2 כוס אבקת סוכר (75 גרם) 100 גרם קוביות חמאה ½1 כוסות קמח […]

אוזני המן מושלמות 👌_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

מרכיבים : בכוס מידה 240 מיל 200 גרם נטורינה רכה 1 כוס אבקת סוכר שקית סוכר וניל חצי כפית אבקת אפיה 1 ביצה L 3 עד 3 ורבע כוסות קמח לפי הצורך אופן ההכנה: בקערה שמים את כל המרכיבים ואת הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ונוח לרידוד . אופן הכנה : מרדדים את הבצק […]

עוגת קינמון ואגוזים פרווה אפויה בסיר ג'חנון_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

עוגה קלה,מתאימה לנשנוש עם קפה של אחה"צ😊. עוגה שאפשר להכין בזמן הפרסומות בטלויזיה. 3 ביצים כוס סוכר כפית תמצית וניל שקית סוכר וניל כוס קמח כוס אגוזים טחונים כוס קמח שקית אבקת אפיה חצי כוס שמן כף קינמון חצי כוס מיץ תפוזים הכל לערבב בקערה יחד. לשמן סיר ג'חנון קטן, אפשר לפזר עוד חופן אגוזים […]

בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

שרוול וחצי ביסקוויטים 2 כפות דבש. 2 כפות חמאת בוטנים טבעי. 2 כפיות אבקת סוכר. לטחון את הביסקוויטים להוסיף דבש חמאת בוטנים ואבקת סוכר 25 גרם מחמאה מומסת ללוש להדק לתבנית חד פעמי בינוני. להכניס 10 דקות למקרר. להמיס 300 גרם שוקולד מריר להוסיף 2כפות חמאת בוטנים לערבב לצקת על הביסקוויטים. בשקית זילוף להכניס חמאת […]

ריבת תפוזים סינים_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

מצרכים : 30 תפוזים סיניים 3 כוסות סוכר 2 כוסות מים פרוסה 1 של לימון עם הקליפה אופן הכנה: תהליך הכנת הריבה מתחיל יום קודם .. שוטפים היטב את התפוזים הסיניים ומכסים במים פושרים בתוך קערה כל הלילה .. למחרת בבוקר מחליפים מים .רצוי מאוד להחליף מים לפחות 3 פעמים ביום כדי להוריד מרירות . […]