מתכון מנצח להמבורגר_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

לא לשנות את המתכון !!!!!!!!!!! מצרכים: 300 גרם בשר שייטל 300 גרם בשר שפונדרה בלי העצם 500 גרם אנטריקוט 500 גרם בשר מספר 2 ( צלעות בקר ) חצי כפית פלפל לבן דק חצי כפית מלח כוס חד פעמי קר מיי סודה לשתייה אופן ההכנה 1. לבקש מהקצב שלכם לטחון לכם את הבשרים טחינה גסה […]

עוגת פירות יבשים פרווה וללא גלוטן ❤_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

כוס מדידה חד פעמי לשתיה חמה .יש לצפות תבנית אינגליש בניר אפיה מצרכים : 3 ביצים 2 כפות סוכר. 3 כפות שמן. רבע כוס מיץ תפוזים טרי. 2 כוסות קמח שקדים. 2 וחצי מיקס של פרות יבשים חתוכים לקוביות קטנות. חצי כוס אגוזי מלח. חצי כוס אגוזי פקאנים. חצי כפית סודה לשתיה . חצי כפית […]

עוגת טורט פשוטה._מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

4 ביצים כוס סוכר כוס וחצי קמח אבקת אפיה כוס מיץ תפוזית כפית תמצית וניל. רבע כוס שמן להפריד ביצים, להקציף חלבונים עם סוכר לערבב שאר החומרים להוסיף את הקצף לערבב בתנועות קיפול לשמן תבנית עגולה לאפות 180 מעלות הציפוי קל מאוד להקציף שמנת מתוקה עם 4 כפות אינסטנט פודינג, להשאיר ב2 קערות קטנות קצף […]

סברינה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

עוד דרך לעשות סברינה אפשר גם בתבנית 24 . אבל אני ממליץ על תבניות שקעים חומרים: 550 גרם קמח. 40 גרם סוכר 4 ביצים 300 מ"ל מים 2 כפות רום או ברנדי או כל ליקר שאתם אוהבים . אפשר גם תמצית ווניל 200 גרם חמאה מומסת 35 גרם שימרית חצי כפית מלח מרכיבים לסירופ: -2 […]

שוק כבש או טלה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מנה פצצצצצה לשולחן החג שלכם אפשר גם בתנור / טאבון חומרים למתכון: 2 קילו שוק כבש ללא העצם או עם העצם . ( בקשו מהקצב להוריד אותה) 2 כוסות אורז . ( לבשל את האורז) 100 גרם צנוברים קלויים. 100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות. מעט קינמון כוס פטרוזיליה קצוצה 2 כפות אורגנו […]

עוגת דבש ומייפל קלה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  תבנית 24 מתכון: 3 כפות דבש 6 ביצים מופרדות 3 כוסות קמח תופח רגיל שקית אבקת אפיה ( כן גם אבקת אפיה) 1 כוס סוכר חום לא משנה הסוג כוס שמן קנולה כוס מיץ תפוזים משובח 1 סוכר וניל לציפוי : סירופ מייפל ( לחמם מעט את הסירופ מייפל) ושקדים פרוסים וקלויים אופן ההכנה […]

סלט חצילים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  3 חצילים 3 עגבניות חלוטות בלי הקליפה חתוכות לרבעים 6 שיני שום פרוסות 1 פלפל חריף 2 גמבה אדומה 2 גמבה צהובה מיץ לימון לפי הטעם מלח פלפל ומעט פטרוזיליה / כוסברה אופן ההכנה: 1. את החצילים חותכים לקוביות ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה ומנחים על נייר סופג. 2.. את הפלפלים קולים בטנור ולאחר […]

עוגיות בולו_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

אין פתיחת צום בלי בולו כתיבה וחתימה טובה לכל אהוביי ואוהביי 4 ביצים כוס סוכר כוס שמן 2 א.אפיה חצי כוס אניס שלם 100 גרם צימוקים כוס אגוזים קצוצים 6 כוסות קמח בערך אופן ההכנה: שמים בקערה לפי הסדר : 1. ביצים כוס שמן כוס סוכר.. חופן של אניס שלם ולכתוש אותו מעט ..100 גרם […]

טחול ממולא ( טחן מעמאר )_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים: 1 טחול עגל -מבקשים מהקצב שיפתח בשבילכם את הטחול ויכין אותו למילוי. 300 גרם טחול עוף 1/2 קילו כבד עוף שעבר צליה קלה לכשרות 1 לב בקר בינוני 300 גרם בשר בקר טחון 1/2 קילו שומן כבש חתוך לקוביות קטנות 20 שיני שום פרוסות 1כף שמן 1 כף אריסה חריפה …מי שאוהב חריף אז […]

מרק שעועית לבנה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מרק שעועית לבנה (אפשר להוסיף – גרונות הודו , בשר, עוף או רק צימחוני ) אפשר להגיש על אורז זה טעים מאוד הבשר חייב לעבור בישול מקדם ליפני שהוא נכנס לסיר השעועית, מכניסים אותו לסיר השעועית בשלב שבו אנחנו מכנסים את השעועית לסיר מצרכים: סיר גדול עמוק. חצי קילו שעועית לבנה 2 גבעולי סלרי קצוצים […]

עוגות שמרים קראנצ'ים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

אתם חייבים לעשות את העוגות שמרים !!!!!! חומרים ל-4 עוגות בתבניות אינגליש קייק. מצרכים: 1 קילו קמח לבן… 1 אבקת אפייה 2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שימרית 150 גרם חמאה / מחמאה / מרגרינה מזולה 300 מ"ל חלב / מיץ תפוזים 3 ביצים כפית של גרדת לימון 150 גרם סוכר 1 כפית תמצית […]

קציצות ירק מטוגנות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  לא לדבר איתי על אפייה מצרכים: 1. בצל 3. תפו"א גדולים שעברו בישול במים כמו לפני פירה 3 כפות אפונה למי שאוהב 2, ביצים לתערובת של הקציצות 3 כפות סולת לתערובת !! 1 אבקת אפייה 1. קישוא 3. כפות גרגרי תירס 1. גזר 1. חופן של פטרוזיליה קצוצה 2. ביצים לציפוי הקציצות!!!! – מעט […]

מחג'ובה ( מטבגה ) = מאכל אלג'יראי_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מחג'ובה ( מטבגה ) . מאכל אלג'רי וגם המרוקאים עושים את זה( שחמה ובסלה) אבא שלי יונה כלפה עושה מאכל אלג'רי אחד הטעמים כדאי ומומלץ לנסות לעשות בבית . אפשר להוסיף למילוי שומן כבש קצוץ שעבר צליה או טיגון קל במקור עשו את זה באלג'יר על כלי בשם טווה. חומרים לבצק: 1קילו קמח 1 כף […]

תבשיל אסאדו עם אוכמניות_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

קטגוריית פסח שחר שולמית – מידות אוניברסליות מצרכים… 4 בצלים גדולים 2 קילו אסאדו ללא עצם חתוך לחתיכות יפות 1/2 כוס שמן (120 מ"ל) 2 ליטר מים (2.000 מ"ל) 1/2 כוס סילאן (120 מ"ל) 2 כפות רוטב סויה (30 מ"ל) כף מחוקה מלח כף מחוקה פפריקה מתוקה 1/2 כוס אוכמניות (65 גרם) אופן ההכנה… חותכים […]

עוגת טורט אישית / ציחווי_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 כל עוגה "יבשה" שנשארה הופכת לעוגה אישית. לפרוס את העוגה לכמה שיותר פרוסות בעובי 2 ס"מ לקחת כוס זכוכית של קפה או קורצן עגול ולקרוץ עיגולים. את כל השאריות מפוררים הייטב מניחים בצד. מכינים קרם: 250 מל שמנת מתוקה או צמחית 2 כפות אינסטנט […]

עוגת פס לימון – אינגליש קייק_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 לעוגה: 3 ביצים L כוס סוכר שקית סוכר ווניל קורט מלח חצי כוס שמן רבע כוס מיץ לימון רבע כוס מים רתוחים כף גדושה גרידת לימון 2 כוסות קמח לערבב 2 כפות קורנפלור עם חצי כפית אבקת אפיה וחצי כפית סודה לשתיה. מקציפים ביצים […]

עוגת שוקולד מושחתת_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 קוטר 26 או 2 אינגליש קייק או קאפקייקס כוס מידה אוניברסלית 200cc כוס סוכר לבן 4 ביצים כפית תמצית וניל רבע כוס שמן חצי כוס שמנת מתוקה או צמחית 200 גרם שוקולד מריר בטעם דובדבן או תפוז 2 כוסות קמח לבן שקית אבקת אפיה […]

בבקה-שמרים שוקולד ותפוז_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 חומרים: גרידת תפוזים 2 תפוזים 3/4 כוס חלב 100 גרם חמאה 3 כוסות קמח כפית א.אפיה + חצי כפית משפר אפיה. 2 ביצים. חצי כוס סוכר. מעט ווניל קורט מלח. כף ליקר תפוזים או ליקר שוקולד. להרתיח חלב,להניח בצד עד שיתתקרר. מכינים ראש עיסה: […]

עוגת סופלשוקולד = עננים של שחיתות ❤️_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 מצרכים: 6 ביצים לארג' כף וחצי קקאו 3 כפות סוכר חום 3/4 כוס סוכר 200 גרם שוקולד מריר 100 גרם פיצפוצי שוקולד קרמל 100 גרם שוקולד חלב 150 גרם חמאה רבע כפית סודה לשתיה קורט מלח אופן ההכנה: בקערת בן מארי ממיסים את השוקולד […]

עוגת שמרים קראנץ' שוקולד_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 כוס מידה אוניברסלית 180 cc תבנית עגולה קוטר 26 לבצק שמרים: ½ 3 כוסות קמח לבן ⅓ כוס סוכר 3/4 כף שמרים כפית מלח 2 ביצים לארג' ⅔ כוס חלב פושר או מים או מיץ תפוזים 100 גרם חמאה או מחמאה למלית כל ממרח […]

עוגת מרנג ופיצוחים … כשרה לפסח_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 עוגה מבוססת על מרנג טוב ופיצוחים כמו בבסיס של העוגיות המרוקאיות. ראשית לקלות בתנור 50 גרם מכל הפיצוחים ביחד החום של 140 מעלות ל 15 דקות להמתין שיתקררו ואז לטחון טוב טוב. אפשר במטחנת תבלינים, במולינקס, בנינג'ה, או מג'ימיקס. אגוזי מלך, שקד טיבעי עם […]

עוגת מייפל טופי קרמל פקאן_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 תבנית קוטר 22 מצרכים : 3 ביצים לארג' מיכל 250 מ”ל שמנת מתוקה או צמחית לפרווה 2/3 כוס סוכר לבן 1/2 כוס שמן 1.5 כוסות קמח שקית אבקת אפייה חצי כוס מייפל 3 כפות סוכר חום חצי כפית אגוז מוסקט חצי כוס שבבי פקאן […]

עוגת דבש עשירה וחגיגית_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 המתכון מיועד ל 2 תבניות אינגליש קייק המצרכים: 3 ביצים לארג' כוס סוכר חום 3/4 כוס שמן חצי כוס דבש 2.5 כוסות קמח כפית שטוחה אבקת אפיה כפית גדושה קינמון כוס תה עם 2 תיונים. קורט ציפורן חצי כפית אגוז מוסקט קורט מלח רבע […]

עוגת שוקולד בציפוי גלסאז'_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 6 ביצים 150 גרם קמח 150 גרם סוכר 150 גרם מחמאה (20 לגלאסג – 130 להמיס לעוגה) 150 גרם שוקולד איכותי קורט מלח. תמצית שוקולד איכותית. גרידת תפוז. 50 גרם מיץ תפוזים 1. להקציף חלבונים להוסיף סוכר ומלח על לקבלת מרנג יציב. 2. בקערה […]

עוגת צ'קולד קפה_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 (כוס שתיה חד פעמי קר) 3 ביצים להקציף עם כוס סוכר מעט ווניל קורט מלח להקציף טוב טוב עד שיתקבל קצף בהיר ויפה. להוסיף בזילוף לאט לאט 2/3 כוס שמן או – 100 גרם חמאה מומסת. להוסיף 2 כפפות קקאו שטוחות להכין כוס קפה […]

מקרון צרפתי_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 מאוד פשוט וקל להכנה 2 חלבונים שיהיו שווים במשקל 150 גרם. כוס סוכר שיהיה שווה ל 150 גרם. רבע כוס מים. 150 גרם אבקת סוכר 150 גרם אבקת שקדים. מעט תמצית ווניל מעט תמצית שקדים מערבבים ומנפים את השקדים והסוכר למנוע גושים. מכינים סירופ: […]

מילוי למקרונים_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 ❤ מילוי גנאש פירות יער מרכיבים: 100 גרם שמנת מתוקה 160 גרם שוקולד לבן 30 גרם מחית פירות יער הוראות הכנה: להרתיח בסיר את השמנת ומחית הפטל להסיר מהאש ולצקת לבפנים את השוקולד הלבן, לערבב עד לבלילה חלקה. לתת לזה לנוח כמה שעות במרר, […]

שני מתכונים לעוואמה / זולבייה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

הראשון כדורים קשים והשני ספוגיים החומרים: 4 ביצים 1 כוס סוכר חצי כוס מיץ תפוז 1 כפית גרדת לימון חצי כוס שמן חד פעמי 30 גר' אבקת אפייה 30 גר' סוכר וניל 600 גר' קמח לסירופ סוכר: ½ 1 כוסות סוכר ½ 1 כוסות מים ¼ כפית אבקת הל כמה קווצות זעפרן תמצית רוז – […]

סופגניות מוצלחות ביותר_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

הכוס היא כוס חד פעמית לשתיה קרה רגילה מצרכים: נייר אפייה חתוך לריבועים – 10 ריבועים כף אחת של שמרים יבשים חצי כוס סוכר 4 כוסות קמח רגיל ביצה אחת רבע כוס שמן כוס מים כפית תמצית וניל כף ערק – כן ולא לוותר על זה ולא לשאול על זה אופן ההכנה : בקערת מיקסר […]

דונאטס=סופגניה אמריקאית _מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

הסופגניה של האמריקאים מאות אלפי שוטרים אמריקאים לא יכולים לטעות: דונאטס זה דבר נהדר. אז קבלו מתכון אליפות לדונאטס. הכוס היא כוס חד פעמית לשתייה קרה רגילה מצרכים: נייר אפייה חתוך לריבועים – 10 ריבועים כף אחת של שמרים יבשים חצי כוס סוכר 4 כוסות קמח רגיל ביצה אחת רבע כפית מלח רבע כוס שמן […]

קובה מטוגן_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מצרכים לבצק / למעטפת: 2 כוסות בורגול דק . חצי כוס קמח חצי כוס סולת חצי כפית כורכום חצי כפית כמון 4 כפות שמן כפית מרק עוף מעט מלח מצרכים למילוי: 500 גרם בשר בקר טחון 2 בצלים קצוצים 100 גרם צנוברים קלויים 2 כפיות בהרט מעט כוסברה קצוצה 1 כפית כורכום 1/2 כפית […]

עוגת עקיצת הדבורה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

תבנית 24 לא לדבר איתי על פרווה !!!! רוטב הקרמל לציפוי העוגה: סוכר – 250 גרם שמנת מתוקה 32% שומן – קופסת קרטון (250 מ"ל) 200 גרם שקדים קלוים ופרוסים. אופן הכנת הקרמל: 1. מחממים סיר על אש בינונית וכשהוא חם מפזרים לתוכו את הסוכר לאט לאט, תוך כדי ניעור. 2. בינתיים מחממים לאט את […]

חם חם_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

הגעתי למלון לאונרדו טבריה לשפית קונדיטורית Eti Altwil ובשבילכם המתכון למאפה האגדי חם חם מצרכים: 1 קילו קמח חצי כוס סוכר חצי כוס שמן 2 כפות שמרים יבשים כפית מלח 2.5 כוסות מים פושרים – אם צריך מוספים החומרים לסירופ: 1 כוס סוכר 2 כוסות מים מיץ מלימון אחד מרתיחים את המים עם הסוכר למשך […]

עוגיות רייבה מרוקאיות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

חומרים: 4 כוסות קמח מרגרינה או חמאה = 150 גרם 3/4 כוס שמן 1כוס אבקת סוכר + 2 כפות אבקת סוכר 1 כפית אבקת אפיה קורט מלח מעט גינג'ר או גרדה מלימון אחד לזריה מעל קינמון אופן ההכנה: 1. לתוך קערת מיקסר מכנסים את כל החומרים ולשים אד שנוצר בצק נוח. 2. לתת לבצק לנוח […]

פיצה או פוקצ'ה איטלקית אמיתית של צפון איטליה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

ואם נרדד את הבצק נקבל פיצה של נפולי. בבקשה אני מתחנן ממכם לא לבקש את המתכון בכוסות!!!!!!!!! המתכון: 1 קילו קמח, 100 ג"ר שמן זית, 20 ג"ר מלח, 50 ג"ר סוכר, 25 ג"ר שמרים יבשים או 50 ג"ר שמרים טריים. 600 מ"ל מים עדיף קרים . אופן ההכנה: 1. את הקמח השמרים והסוכר מכנסים למיקסר, […]

מֲשֲמֲנָה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מאכל של צפון אפריקה עדיף לטגן למרות שאפשר לאפות אבל אפייה זה לא משמנה!!!! מצרכים: 1 קילו קמח רגיל חצי כוס סולת 10 גרם שמרים 2 כפות סוכר 1כף מלח 3.5 כוסות מים פושרים – כוס רגילה! ( את המים לאט לאט) תערובת המילוי: פיסטוקים , שקדים , אגוזים, טחונים מעורבבים עם 50 גרם […]

מֲשֲמֲנָה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מאכל של צפון אפריקה עדיף לטגן למרות שאפשר לאפות אבל אפייה זה לא משמנה!!!! מצרכים: 1 קילו קמח רגיל חצי כוס סולת 10 גרם שמרים 2 כפות סוכר 1כף מלח 3.5 כוסות מים פושרים – כוס רגילה! ( את המים לאט לאט) תערובת המילוי: פיסטוקים , שקדים , אגוזים, טחונים מעורבבים עם 50 גרם […]

שבקייה מרוקאית_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

אפשר לעשות כל צורה שרוצים חומרים לבצק: שמן לטיגון עמוק. 1 כוס מים פושרים. 1 ביצה 200 גרם מרגרינה מומסת ( של מזולה טובה יותר) אפשר 200 גרם שמן במקום. 600 גרם קמח 4 טיפות מי ורדים לסירופ: 1 קילו סוכר חצי ליטר מים -לדייק בבקשה 1 לימון חתוך לרבעים 2 כפות דבש הכנת הסירופ: […]

קרפ צרפתי אמיתי_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

את המתכון הזה אפשר בכוסות , הכוס היא כוס חד פעמי קר מצרכים : 2 ביצים 1 כוס חלב 1 כוס קמח רגיל 1 כפות שמן קנולה 1 כף סוכר 1 כפית תמצית וניל 2 כפות מים דרך ההכנה: 1. מערבבים בקערה את כל החומרים עד שלא יהיו גושים בתערובת , ותתקבל תערובת דלילה וחלקה. […]

סופלה שקולד_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מי לא אוהב שוקולד? כי אין על שוקולד.. הדבר שנמס לך בפה ומעורר את כל החושים.. הדבר המנחם לשעת צרה.. הדבר המתוק שילדים רצים אליו ומוכנים לעשות בשבילו הכול הקוביה שמקשרת בשעת כעס.. ה"דבר" ששולחים למי שבא לך לחזר אחריה…כי אין יותר מתוק מזה.. אז קבלו מתכון מנצח: בן 7 ל 9 יחידות צריכים: 400 […]

אמפנדס_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  לבצק: 500 גרם קמח 1.5 כפית מלח 125 גרם מרגרינה מומסת – וכן אפשר גם שמן 125 גרם 1 כוס מים חצי כפית אבקת אפיה. 2 כפות וודקה או ערק – וכן לא חייב אבל סופר מומלץ תערובת המילוי: חצי קילו בשר טחון. 2 ביצים קשות חתוכות לקוביות. 100 גרם חזה אווז חתוך לקוביות […]

בראוניז אגוזים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  תבנית 24 מצרכים: 250 גרם שוקולד מריר כפית אבקת נס קפה 150 גרם חמאה/ או מרגרינה לפרווה 1 כוס קמח רגיל 1 כוס סוכר 5 ביצים 1/2 כוס חלב חם 1/2 כפית מחוקה אבקת אפייה 2 כפיות רום או ליקר שוקולד משובח 100 גרם אגוזי מלך שלמים או קצוצים אופן ההכנה: 1. ממיסים את […]

ברייר / חרינגו=הפנקייק של המרוקאים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

את הלחם הזה מכינים ברוב מדינות אפריקה מתימן ומרוקו ואריתריאה ועד אתיופיה ועוד… וכל מדינה נתנה לזה שם אחר מצרכים: חצי קילו קמח 3/4 כוס סולת ( כוס חד פעמית שתיה קרה ) כף שמרים כף סוכר מעט מלח 5 כוסות מים ( כוס חד פעמית שתיה קרה ) אופן ההכנה: 1. אל קערה מכנסים […]

שניצל תירס צמחוני _מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

  להרתיח 4 תפוחי אדמה ולרסק לפירה לשטוף היטב צרור ברוקולי מכובד ולהרתיח כ10 ד ולרסק או לטחון לגס. להוסיף 2 ביצים 4 כפות פירורי לחם מלח פלפל שחור ובהרט. ליצור צורה של שניצל לצפות בביצה פירורי לחם ולטגן.ניתן לשנות את הבוקולי בתירס פטריות וכל מה שעולה על טעמכם האישי.

לחמניות מיני מתקתקות_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

קטגוריית לחמניות שחר שולמית – מידות אוניברסליות מתקבלות 35 לחמניות מיני מצרכים… 2 כוסות מים פושרים (480 מ"ל) 2 כפות שמרים יבשים (20 גרם) 3/4 כוס שמן (180 מ"ל) 1/2 כוס סוכר (100 גרם) 2 ביצים גודל לארג' קילו קמח אבקת אפיה (10 גרם) כף מחוקה מלח מצרכים לציפוי… ביצה גודל לאר'ג כף סילאן (15 […]

מגולגלות תמרים שנמסות בפה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

חומרים לבצק: 100גרם סוכר 250 גרם חמאה רכה 560 גרם קמח 1שקיק אבקת אפיה 100 מ"ל מיץ תפוזים 2 ביצים גרדה מ 1 תפוז או לימון מעט מלח. חומרים למילוי: חבילה של ממרח תמרים – אפשר גם תמרים מרוסקים. 70 גרם אגוזי מלך קצוצים 70 גרם פיסטוקים קצוצים- מי שאוהב ****אבקת סוכר לזרייה על העוגיות […]