רוגלך – אבל אפשר לעשות גם קוראסון_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

1 קילו קמח לבן… 50 גרם שימרית 200 גרם חמאה / מחמאה / מרגרינה מזולה 250 מ"ל חלב / מיץ תפוזים 4 ביצים כפית של גרדת לימון 200 גרם סוכר 1 כפית תמצית או משחת וניל 1/2 כפית מלח למלית: 750 גרם ממרח שוקולד נוטלה 150 גרם עוגיות חמאה טחונות במעבד מזון 1 כף קורנפלור […]

מאפינס וניל_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים: 230 גרם סוכר 150 גרם חמאה + 2כפות שמן קנולה כף תמצית וניל 2 ביצים גודל לארג' 400 גרם קמח תופח 330 מ"ל ריוויון 50 מ"ל חלב קורט מלח אופן ההכנה : 1. להקציף חמאה רכה סוכר ותמצית וניל לתערובת חלקה להוסיף את הביצים אחת אחרי השניה עד לאיחוד 2. להוסיף את הקמח והמלח […]

עוגיות נשיקות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

חברים את המתכון לימדה אותי אלופת הארץ בעוגיות מרוקאיות, אורלי אלימלך אלקסלסי תעשו לפי המתכון ויש לכם הצלחה. המרנג 6 חלבונים 2 כוסות סוכר אופן ההכנה: 1. לטרוף טוב את החלבונים עם הסוכר על בן מארי עד שהסוכר נמס , כל הזמן לטרוף לא לעזוב לשניה. שלא יהיה חביתה !!! 2. מעבירים למקסר וממשיכים קציף […]

עוגיות שקדים (עבמבר)_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

החומרים: 1 ק"ג שקדים קלויים מעט וטחונים דק ללא קליפה . 1/2 ק"ג סוכר טחון דק ( אבקת סוכר ) 4 סוכר וניל 1 כפית תמצית שקדים 3 חלבונים אופן ההכנה: לחמם את התנור לפני שמתחילים את הכנת העוגיות בחום של 150.מעלות להכניס לקערת המיקסר. הסוכר והשקדים הטחונים וסוכר וניל ותמצית שקדים לערבב כ-5 דקות […]

עוגיות פזואלוס_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

אפשר לצבוע את הבצק בצבע מאכל מצרכים: חצי קילו קמח 5 ביצים 4 כפות שמן 4 כפות מים חצי כפית סוכר חצי שקית אבקת אפיה לקישוט: אבקת סוכר , או סוכריות צבעוניות אופן ההכנה: 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק יחסית קשה נעים לעבודה ולא דביק. 2. נותנים […]

כעכים (2 מתכונים)_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

2 מתכונים לכעכים הכעכים רכים ולא קשים מצרכים: הכוס היא חד פעמי קר!! חצי קילו קמח 1 אבקת אפייה 2 כפיות ערק – לא לוותר על הערק זה רק 2 כפיות וזה ישדרג לכם המון !!!! 200 גרם מחמאה רכה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות רבע כוס שמן קנולה חצי כוס מיץ תפוזים או מים למי […]

ביוס / שושני קשקבל_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  לבצק: קילו קמח מנופה 50 גרם שמרית – וכן רק שימרית רבע כוס שמן זית 3 כפות סוכר כף מלח 550 מ"ל מים פושרים / 3 כוסות מים 1 ביצה -( הביצה היא לתוך הבצק ולא למריחה) המלית: 400 גרם גבינת קשקבל מעט עלי בזילקום קצוצים מעט זיתים ירוקים מגולענים קצוצים 2 כפות רסק […]

קיש פטריות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

תבנית 20 – 24 חומרים לבצק: 80 גרם סוכר 200 גרם חמאה או מרגרינה קרה מהמקרר, חתוכה לקוביות. 300 גרם קמח רגיל 1 ביצה רבע כפית מלח הכנת הבצק: 1. במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה הסוכר המלח והביצה . לאחר כדקה מוספים את הקמח ומעבדים לכדור בצק אחיד. 2. […]

עוגיות זָנְגוּלָה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

לא לבקש ממני בכוסות בבקשה!!!! לטגן בשמן עמוק!!! מצרכים: קמח לבן – (500 גרם) מים -500 מ"ל שמרים יבשים -12 גרם סוכר וניל – 20 ג"ר לסירופ: ½1 כוסות מים 2 כוסות סוכר 2 כפות מיץ לימון 1/2 כפית קינמון , ( מי שרוצה מחליף את הקינמון במי ורדים) הכנת הסירופ: מבשלם את הסירופ על […]

עוגיות רוזט_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

המרכיבים: 2 ביצים גדולות 1 כפיות תמצית וניל 1 כוס חלב כוס ורבע קמח 1/4 כפית מלח 1 כף סוכר אני מוסיף מעט קצח או אניס אבל לא חייב אופן ההכנה: 1. את הביצים טורפים טוב מאוד ביחד עם הסוכר והוניל 2. מוספים את שאר החומרים לביצים הטרופות , וממשכים לטרוף עד שמגעים לתערובת חלקה […]

עוגיות מכונה (3 מתכונים)_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים: 200 סוכר לבן 900 גרם קמח רגיל 5 כפות מים 2 שקיות אבקת אפיה 2 שקיות סוכר וניל. 60 גרם שומשום 60 גרם קוקוס 400 גרם מחמאה רכה חתוכה לקוביות 3 ביצים בטמפרטרת החדר גרדה מלימון אחד אופן ההכנה: 1. את הקמח, השומשום, הקוקוס, אבקת האפייה, וגרדת הלימון . והמים מערבבים בקערה 2. בקערת […]

עוגיות מעמולים-מַעֲמוּל_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

עוגיות מעמולים-מַעֲמוּל הן עוגיות מבצק פריך הממולאות בתמרים, אגוזים, פיסטוקים, שקדים או תאנים. הן פופולריות בעיקר במטבח הלבנוני , סורי חלבי, במדינות המפרץ ובצפון אפריקה. הן עשויות להיות בצורת כדורים או כיפות שטוחות. חלקן מעוטרות ביד או באמצעות תבניות עץ או סיליקון שבעזרתן לוחצים את בצק המעמול וכך נוצרת דוגמה מחורצת. לבצק 250 גרם קמח […]

עוגיות מרוקאיות פקעות בוטנים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

לא לשאול אותי אם אפשר שקדים במקום!!!!! המון חברים לחצו ורצו את עוגיות הבוטנים המרוקאיות , ומי אני שיגיד לכם לא!!! הלכתי והדרמתי עד באר שבע ופניתי למלכת העוגיות המרוקאיות אורלי אלימלך אלקסלסי . אורלי נתנה לנו את המתכון לעוגיות וזה מה שיצא. בבקשה לא לשנות כלום במתכון ולא לשאול אם אין לי מוצר זה […]

עוגיות שבלול שחור לבן_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים לבצק: 600 גרם קמח 1 כפית מלח 200 גרם סוכר 250 גרם חמאה קרה בקוביות 2 חלמונים כף תמצית וניל רבע כוס מיץ תפוזים. 1 אבקת אפיה. אופן ההכנה: 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה נכניס את כל החומרים ונערבב, כשהחמאה רכה נוסיף את הקמח וניצור בצק. 2. חצי מהבצק נשמור בצד , ולחצי […]

עוגיות מספן… עוגיות המלך_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מרוקאים עוגיות המלך (שנות ה 80 זוכרים ) מלכת העוגיות המרוקאיות את המתכון קיבלתי מהאלופה סיגל חלויה וכאן המקום להודות לה מצרכים לבצק : 1 ביצה חצי כוס שמן סויה – (חד פעמי שתיה חמה ). 3/4 כוס מים פושרים – ( חד פעמי שתיה חמה ) 4 כוסות קמח – ( חד פעמי […]

חמין..( סחינה ) המרוקאי משודרג_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

חמין..( סחינה ) המרוקאי משודרג !!!! אני חוזר ואומר משודרג שלא תהרגו אותי!! יש המון סוגים ומתכונים לחמין כגון: טביט (חמין עיראקי), הָאלִים – (חמין פרסי),חמין בשר וקטניות ,חמין עלי מנגולד,"רישטה"-חמין אטריות ועוף, מתכון חמין מקרוני, מתכון חמין- תבשיל דלעת (טבחה בלכראת'), מתכון קוגל ירושלמי אמיתי ועוד… אבל בינינו באמת באמת.. מתכון חמין מרוקאי לדעתי […]

ירקות ממולאים.. בשרי וצמחוני( 2 מתכונים )_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  2 מתכונים בשרי וצמחוני. הירקות יכולים להיות לפי בחירת המבשל/ת, עגבניה, בצל, גמבה, קישואים , ועוד… חשוב ביותר לרוקן את התוכן של הירקות לפני המילוי. כל ירק יש לו זמן בישול אחר, המנה מוכנה כשהירק הממולא עשוי טוב. המתכון הבשרי ירקות ממולאים באורז עם בשר טחון ופטריות. מצרכים: 7 ירקות למילוי 500 גרם בשר […]

תבשיל זנב שור פשוט מעדן_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים: בערך 2 קילו זנב שור פרוס 2 עגבניות מגורדות 6 בצלי שלוט שלמים 1 ראש שום מפורק לשיניים 4 גזרים חתוכים גס 5 גבעולי סלרי חתוכים גס עם העלים 4 כפות שמן זית 2 כפות פפריקה מעושנת או מרוקאית כוס גרגרי חומוס שעברו השרייה של לילה כפית כמון כף מרק עוף חצי צרור פטרוזיליה […]

קרם בוואריה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים: 5 חלמונים 3/4 כוסות סוכר 2 כוסות חלב ( כוס שתייה חמה חד פעמי ) 1 כפית תמצית וניל 1/2 ליטר שמנת מתוקה 30 גרם ג'לטין … מי שרוצה את זה רך וקרמי יותר יכניס רק 20 גרם גלטין לריפוד התבנית 1 חבילת בישקוטים שנטבלו בחלב אופן ההכנה: 1. מרתיחים בסיר את החלב והוניל […]

עוגת שוקולד עשירה בשכבות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  תבנית 24 חומרים לעוגה: 3/4 כוס קמח 1/4 כוס אבקת קקאו 1 כפית אבקת אפייה 6 ביצים גדולות כוס סוכר 2 כפיות רום/ליקר שוקולד 100 גרם חמאה מומסת 100 גרם שוקולד מריר לסירופ 2/3 כוס מים 1/2 כוס סוכר 3 כפות ליקר שוקולד /רום למוס השוקולד: 2 מכלים שמנת מתוקה 250 גרם שוקולד מריר […]

עוגת שוקולד מלאת שוקולד וקוקוס._מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

לרוטב השוקולד: 200 גרם שוקולד מריר משובח. 3 כפות קקאו. חצי כוס סוכר חצי כוס מים. 50 גרם חמאה מעט תמצית רום.(לא חייב) לבשל היטב עד שהרוטב מסמיך להניח בצד. לעוגה 4 ביצים חצי כוס סוכר 2 כפות קקאו כוס וחצי קמח שקית אבקת אפיה חצי כוס מיץ תפוזים(ניתן להחליף בחלב או מים). להקציף את […]

עוגת שקדים , קוקוס שוקולד ותמרים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

הכוס היא כוס אוניברסלית רגילה מצרכים לעוגה : 7 חלמונים 7 חלבונים 1 כוס סוכר 1 וחצי כוס קמח 1 שקית אבקת אפייה 1 כוס שקדים טחונים 1 כוס קוקוס 1 כוס שוקולד מריר גרוס גס 7 תמרים חתוחים גס 3/4 כוס שמן 1 ורבע כוס מיץ תפוזים עדיף סחוט טרי. חצי כוס שוקולד לבן […]

עוגת דבש בטעם אניס_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מצרכים: 5 ביצים לארג' כוס דבש חצי כוס שמן כוס קפה שחור – (כפית קפה שחור+כפית סוכר) 3כוסות קמח תופח חצי כוס סוכר כפית קינמון חצי כפית ציפורן שתי כפות ערק אופן ההכנה: 1. להפריד חלמונים וחלבונים 2. להקציף חלבונים וסוכר לקצף חזק. 3. בקערה נפרדת : דבש, שמן,קפה שחור, ערק וחלמונים. 4. להוסיף […]

עוגת קפה ומייפל_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

תבנית 24 בן השכבות נרטיב בליקר קפה או ליקר ברנדי לעוגת בסיס – 7 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדות לחלבונים וחלמונים 150 גרם קמח 50 גרם אגוזי פקאן מסוכרים טחונים דק 10 גרם אבקת אפייה 40 גרם אבקת קקאו 200 גרם סוכר לקרם הקפה: 1 מיכל שמנת מתוקה 1 חבילה איסטנט פודינג וניל 1 כף אבקת […]

רולדת פרג_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים: 1 קילו קמח לבן… 50 גרם שימרית 200 גרם חמאה / מחמאה / מרגרינה מזולה 250 מ"ל חלב / מיץ תפוזים 4 ביצים כפית של גרדת לימון 200 גרם סוכר 1 כפית תמצית או משחת וניל 1/2 כפית מלח למלית הפרג: שלוש מאות גרם פרג טחון טרי וחייב טרי!!! 100 גרם חמאה / מחמאה […]

עוגת פרג_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  תבנית 24 מצרכים: 6 ביצים מופרדות 1.5 כוסות סוכר 2.5 כוסות קמח שקית אבקת אפייה 3/4 כוס שמן קנולה 3/4 כוס מיץ תפוזים משובח חצי כוס אגוזים קצוצים 1.5 כוסות פרג טחון טרי לציפוי השוקולד: 250 גרם שמנת מתוקה 350 גרם שוקולד מריר משובח כף ברנדי או רום אופן הכנת הציפוי: מחממים שמנת עד […]

עוגת גבינה ופירות העונה חמצמצה וטעימה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  תבנית 24 או 26 בתמונה זה תבנית 26 עדיף ליקנות בסופרים פודינג לימון. חומרים : 750 גרם גבינה לבנה 750 מ"ל שמנת מתוקה ( 3 יחידות ) 3 כפות ברנדי ומיץ מחצי לימון. 20 גרם ג'ילטין מומס בחצי כוס חד פעמי חם. 225 גרם סוכר פירות העונה חתוחים לעיגולים או חצי סהר. 1 פודינג […]

עוגת פרג ותפוחי עץ_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים : תבנית 24 4 ביצים 2 כוסות קמח מנופה 6 תפוחי עץ גראנד סמיט 1 שקית אבקת אפיה 1 כפית תמצית וניל 150 גרם חמאה / כוס שמן ( או זה או זה ) 100 גרם פרג טחון טרי כוס וחצי סוכר גרדה מלימון שלם להברשת העוגה : כף ריבה כף מים חמימים לערבב […]

עוגת תפוזים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

תבנית 24!!!!!! מצרכים: 7 ביצים מופרדות 1.5 כוסות סוכר 2.5 כוסות קמח תופח שקית אבקת אפייה כוס שמן קנולה כוס מיץ תפוזים משובח גרידת תפוז מתפוז אחד 4 טיפות של מי זהר – לא חייב אבל מומלץ לסירופ: 100 גרם (1/2 כוס) סוכר 240 מ”ל (1 כוס) מיץ תפוזים טרי קליפה מגוררת מ-2 תפוזים הכנת […]

עוגת סולת – בסבוסה (האריסה) _מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

תבנית 24 החומרים: 6 חלבונים 6 חלמונים 2 סוכר וניל 1.1/2 כוסות סוכר 1 כוס מיץ תפוזים 1 כוס שמן חצי כוס קוקוס 1 כוס סולת 1.1/2 כוסות קמח 2 שקיות אבקת אפיה חצי כוס צימוקים חצי כוס שקדים קלופים שעברו קלייה לסירופ: 1 כוס סוכר 1 כוס מיץ תפוזים 1 כוס מים מעלים את […]

עוגת שוקולד מסקרפונה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים: 3 ביצים L 1אבקת אפיה 150 גרם סוכר 60 גרם סוכר חום 2/3 כוס שמן 3/4 כוס מים רותחים כף תמצית וניל כף ליקר שוקולד 240 גרם קמח 100 גרם קקאו בלגי לציפוי: 150 גרם גבינה מסקרפונה 1ביצה 3כפות אבקת סוכר כף וחצי קורנפלור כפית תמצית וניל אופן הכנה הציפוי: 1. בקערה מערבבים היטב […]

עוגת ריבת חלב_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

חומרים: 1 כוס סוכר 1 כוס שמן 1 אינסטנט פודינג ריבת חלב 7 ביצים 2 כוסות קמח תופח 1 כוס מיץ תפוזים הכנת הסירופ: לערבב שליש כוס סוכר עם חצי כוס מים רותחים וכפית של תמצית רום למילוי בן השכבות: 2 שמנת מתוקה להקצפה ממרח ריבת חלב אינסטנט פודינג ריבת חלב 1כף סוכר הכנת המילוי: […]

עוגת גבינה ופירות יער קרה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

תבנית 24 אפשר במקום הפרות לפזר פירורים על העוגה ויש לכם עוגת גבינה פירורים חומרים : 750 גרם גבינה לבנה 750 מ"ל שמנת מתוקה ( 3 יחידות ) 3 כפות ברנדי או ליקר קירסאו או מיץ תפוזים או רום. 35 גרם ג'ילטין מומס ברבע כוס מים 225 גרם סוכר 1 מחית פירות יער או פטל […]

עוגת גבינה גבוהה בסיר ג'חנון_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מי שרוצה עוגה גבוה סיר גח'נון 24 או תבנית 24 חייב לסנן טוב טוב את הגבינה והשמנת מהמים שלהם!!! רציתם בלי גרמים……חחחחחחחחחחחחחחח כוס חד פעמי קר חשוב לשמן את דפנות התבנית בחמאה או מרגרינה טוב טוב טוב !!!!!!!!!! מתכון: 3 גבינה לבנה 5% -שביחד שווים ל- 750 גרם 1 שמנת חמוצה 9% – 200 גרם […]

עוגת גבינה ופסיפלורה קרה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

( אפשר במקום הפסיפלורה עם כל מחית שרוצים: לוטוס, מנגו, שוקולד, אננס, ועוד…) תבנית 24 חומרים : 750 גרם גבינה לבנה 750 מ"ל שמנת מתוקה ( 3 יחידות ) 3 כפות ברנדי או ליקר קירסאו או מיץ תפוזים או רום. 20 גרם ג'ילטין מומס בחצי כוס מים 225 גרם סוכר 1 מחית פסיפלורה או ריבת […]

עוגת פרג עם ציפוי שוקולד , נפלאה וללא הפרדת ביצים_מתכון של תהילה גיל – מאסטר מתכונים

  🍏🍊🍋🥥 חומרים: מדוד בכוסות מ. אוניברסליות 5 ביצים Xl 1 ורבע כוסות סוכר 3/4 כוס שמן 1 כוס רסק תפוחים (לרסק ללא הקליפה) 2 כפות מיץ לימון 1 וניל 1 כף רום 1 כוס פרג טחון 2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל +1 שקית א.אפיה) (אפשר להוסיף 1/4 כוס קוקוס /אגאזים) לציפוי העוגה […]

עוגת נפוליאון / מילפיי/ קרם שניט_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

חברים העוגה האהובה עליי ביותר רק עם מילפיי אפשר לקנות אותי !!! העוגה הפופולרית ביותר בשנות ה70 / 80 קיבלתם כאן מתכון מדויק ועם כל הדרך מילפיי, משמעות: "אלף עלים" או אלף דפים , מכונה גם עוגת נפוליאון היא עוגה העשויה ממספר שכבות (בדרך כלל 3 שכבות) של בצק עלים אפוי ולעתים מקורמל עם מילוי […]

אריסה מרוקאית, שאחקה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מצרכים: חצי ק"ג פלפל יבש מתוק חצי קילו פלפל סודניה חריף יבש חצי כפית כמון כפית זרעי כוסברה כף מיץ לימון ראש שום מקולף 3 כפות מלח דק 400 סמ"ק שמן קנולה או סויה, אם צריך מוספים אופן ההכנה: 1. משרים את הפלפלים במיה במשך 6 שעות 2. מנקים את הגרעינים רק מהפלפלים המתוקים […]

קציצות על האש_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מתכון מצוין רק אם תעשו בדיוק כמו שרשמתי תמונות להמחשה בלבד …הכל נגמר חומרים דרושים: 600 ג"ר בשר בקר 400 ג"ר בשר כבש עם השומן!!!!! 300 גרם שומן עגל 3 יחידות של בצל ירוק קצוץ דק דק 4 שיני שום טחון דק דק צרור פטרוזיליה קצוצה חצי כפית פלפל שאטה גרוס כפית ראס אל חנות […]

שיפודי קבב_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

לא לשנות את המתכון בבקשה !!!! אני טוחן חצי קילו אנטריקוט וחצי קילו בשר טלה. מי שרוצה אפשר קילו בשר טלה טחון. מצרכים: 1קילו בשר טחון ( חצי קילו אנטריקוט וחצי קילו טלה ) שומן כבש או בקר- 200 גרם 2 יחידות בינוניות בצלים קצוצים פלפל שחור – כף שטוחה מעט כוסברה קצוצה דק דק […]

קציצות = מתכון מנצח_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

את הקציצות הללו טעמתי בפעם הראשונה והיחידה לפני חמש שנים במרוקו אצל משפחת בן שיטרית היקרה. גלגלתי טעמים בלשון וזה הזכיר לי טחול ממולא. שאלתי את הטבחית של המשפחה ונתנה מתכון מנצח. מצרכים לקציצות : 1 ק"ג בשר בקר טחון . 800 גרם כבדי עוף צלויים – מטעמי כשרות. 2 חבילות כוסברה 10 שיני שום […]

תבשיל קדרת אוסובוקו כבש או טלה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים: 5 חתיכות אוסובוקו כבש או טלה 2 חבילות פטריות שומפניון פרוסות לרבעים – כמה שיותר סוגי פטריות עדיף 1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות 2 גזרים חתוכיך לקוביות קטנות. 3 בצלים קטנים חתוכים לקוביות 2 מקלות סלרי חתוכים בינוני 10 שיני שום שלמות 5 שיני שום קתוש 2 תפו"א חתוך לקוביות בינוני חצי צרור […]

מתכון מנצח להמבורגר_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

לא לשנות את המתכון !!!!!!!!!!! מצרכים: 300 גרם בשר שייטל 300 גרם בשר שפונדרה בלי העצם 500 גרם אנטריקוט 500 גרם בשר מספר 2 ( צלעות בקר ) חצי כפית פלפל לבן דק חצי כפית מלח כוס חד פעמי קר מיי סודה לשתייה אופן ההכנה 1. לבקש מהקצב שלכם לטחון לכם את הבשרים טחינה גסה […]

עוגת פירות יבשים פרווה וללא גלוטן ❤_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

כוס מדידה חד פעמי לשתיה חמה .יש לצפות תבנית אינגליש בניר אפיה מצרכים : 3 ביצים 2 כפות סוכר. 3 כפות שמן. רבע כוס מיץ תפוזים טרי. 2 כוסות קמח שקדים. 2 וחצי מיקס של פרות יבשים חתוכים לקוביות קטנות. חצי כוס אגוזי מלח. חצי כוס אגוזי פקאנים. חצי כפית סודה לשתיה . חצי כפית […]

עוגת טורט פשוטה._מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

4 ביצים כוס סוכר כוס וחצי קמח אבקת אפיה כוס מיץ תפוזית כפית תמצית וניל. רבע כוס שמן להפריד ביצים, להקציף חלבונים עם סוכר לערבב שאר החומרים להוסיף את הקצף לערבב בתנועות קיפול לשמן תבנית עגולה לאפות 180 מעלות הציפוי קל מאוד להקציף שמנת מתוקה עם 4 כפות אינסטנט פודינג, להשאיר ב2 קערות קטנות קצף […]

סברינה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

עוד דרך לעשות סברינה אפשר גם בתבנית 24 . אבל אני ממליץ על תבניות שקעים חומרים: 550 גרם קמח. 40 גרם סוכר 4 ביצים 300 מ"ל מים 2 כפות רום או ברנדי או כל ליקר שאתם אוהבים . אפשר גם תמצית ווניל 200 גרם חמאה מומסת 35 גרם שימרית חצי כפית מלח מרכיבים לסירופ: -2 […]

שוק כבש או טלה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מנה פצצצצצה לשולחן החג שלכם אפשר גם בתנור / טאבון חומרים למתכון: 2 קילו שוק כבש ללא העצם או עם העצם . ( בקשו מהקצב להוריד אותה) 2 כוסות אורז . ( לבשל את האורז) 100 גרם צנוברים קלויים. 100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות. מעט קינמון כוס פטרוזיליה קצוצה 2 כפות אורגנו […]

עוגת דבש ומייפל קלה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  תבנית 24 מתכון: 3 כפות דבש 6 ביצים מופרדות 3 כוסות קמח תופח רגיל שקית אבקת אפיה ( כן גם אבקת אפיה) 1 כוס סוכר חום לא משנה הסוג כוס שמן קנולה כוס מיץ תפוזים משובח 1 סוכר וניל לציפוי : סירופ מייפל ( לחמם מעט את הסירופ מייפל) ושקדים פרוסים וקלויים אופן ההכנה […]