לחמניות תרד במילוי גבינות_מתכון של אורנה ועלני – מאסטר מתכונים

*לבצק* 1 קילו קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים 3 כפות סוכר 1 כף מלח חצי כוס שמן 200 גר שמנת חמוצה 2 כוסות תרד טחון דק כוס וחצי מים(לפי ספיגת הבצק) *מילוי* כעקרון כל גבינות שיש בבית. 1 כוס גבינת גאודה מגורדת 1 כוס גבינה צהובה מגורדת חצי קופסא קוטג חצי קופסא גבינת שמנת […]

עוגת קרמבו אוראו_מתכון של אורנה ועלני – מאסטר מתכונים

*בסיס* 5 ביצים חצי כוס סוכר 1 כף שמן 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם שוקולד *הכנה* להקציף ביצים בשלמותם,בהדרגה להוסיף סוכר ושמן לקצף יציב,לקפל אינסטנט פודינג לאיחוד. לתבנית 24 להעביר את הבלילה. אפייה ב180 מעלות כ15 דקות להוציא לצינון. *ציפוי* 1 מיכל שמנת מתוקה 1 אינסטנט פודינג וניל חצי כוס חלב 2 כפות אבקת סוכר […]

עוגיות רייפת_מתכון של אורנה ועלני – מאסטר מתכונים

*חומרים* 1 קילו קמח מנופה. 1 כוס קוקוס 1 כוס שומשום קלוי 3 כפות יאנסון/אניס 2 כפות שומר 1.5 כוסות סוכר 2 שקיות סוכר וניל 1 שקית אבקת אפייה. 400 גר מחמאה/חמאה 1 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי *הכנה* לקערת המיקסר להכניס את כל החומרים לפי הרשימה,לערבב עד לאיחוד. להניח לחצי שעה […]

עוגת תפוז,תפוח בציפוי שמנת חמוצה❣️_מתכון של אורנה ועלני – מאסטר מתכונים

החומרים:🔥🔥 2 ורבע כוסות קמח מנופה 1 שקית אבקת אפייה 1 קופסא אינסטנט פודינג וניל 3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי 1 כף גרד לימון 1 כף גרד תפוז 2.5 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות 5 ביצים מופרדות קורט מלח 1 ורבע כוסות סוכר 1 שקית סוכר וניל 3/4 […]

עוגיות ספירלה_מתכון של אורנה ועלני – מאסטר מתכונים

*לבצק לבן* 3 כוסות קמח לבן מנופה. קורט מלח חצי כפית אבקת אפייה. 1 ביצה 1 כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל 200 גר חמאה/מחמאה רכה מאד לא מומסת. *הכנה* לקערה,להכניס את כל החומרים לקבלת בצק אחיד. *לבצק החום* כל המרכיבים של הלבן,יש להוסיף גם: 3 כפות קקאו 3/4 כוס שוקולד ציפס רבע כוס סוכר […]

עוגת אגוזים בחושה_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

עוגה קלה קלה ובחושה והכי חשוב טעימה רק 3 ביצים. כן יוצאת בגובה כזה לכל המעירות. 3 ביצים כוס סוכר כוס אגוזים טחונים כוס וחצי קמח. שקית אבקת אפיה. שקית סוכר וניל. חצי גביע שמנת מתוקה להקצפה חצי כוס שמן. לערבב הכל בקערה לאפות בחום 170 כ 45 דקות תבנית מלבנית . הכל כוס חד […]

עוגת תפוחים, שיש, פירות יבשים, וקוקוס בציפוי שוקולד_מתכון של תהילה גיל – מאסטר מתכונים

עוגת תפוז פשוטה ב-4 גרסאות !!! 🍊🍋🥥🍩🍩 4 גרסאות של אותה עוגה לכל תמונה יש הסבר לתוספת. חומרים: כוס אוניברסלית 6 ביצים L 1 כוס סוכר 2 וניל 3/4 כוס שמן 1 כוס מיץ/מים גרידת לימון/תפוז 1 כף אינסטנט פודינג וניל 50 גר' שוקולד מגורד 2.5 קמח תופח (או רגיל + 1 שקית א.אפיה) אופן […]

פשטידה שוקולדית מתוקה ומיוחדת לקטנים ולגדולים_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

קטגוריית פשטידות אפויות קטגוריית מאפינס (מתוק) שחר שולמית – מידות אוניברסליות מתקבלות 2 פשטידות בתבנית אובלית חד פעמית גודל 28/12 סנטימטר אפשר להשתמש ב2 תבניות חד פעמיות מאורכות ניתן להכין מהמסה מאפינס במקום פשטידות מצרכים… כוס סוכר חום דמררה (200 גרם) 100 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה) כף מחוקה מלח 5 כוסות מים רותחים (1.200 […]

עוגת מוס עם תותים בציפוי תותים🍓🍓🍓_מתכון של אפרת מילוא טויטו – מאסטר מתכונים

  בסיס: 6 ביצים מופרדות 3/4 כוס סוכר כפית תמצית וניל 1 אינסטנט פודינג וניל להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף רך אך יציב. להקציף חלמונים עם רבע כוס סוכר עד לקבלת קצף תפוח להוסיף תמצית וניל ואינסטנט פודינג וניל להמשיך להקציף עוד קצת. להוסיף את קצף החלבונים (ב – 3 פעמים) […]

תבשיל אפונה וגזר עם ביצים מהמטבח המרוקאי_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  כמה זכרונות וכמה טעמים אין על האוכל מבית אמא או אבא מצרכים: 4 עגבניות גדולות מקולפות קצוצות. 2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות 1 שקית לקט אפונה וגזר 1 גבעול סלרי קצוץ 2 בצלים חתוכים לקוביות. 2 רסק עגבניות קטן 6 שיני שום פרוסות ביצים כמה שרוצים 1.5 כוסות מים ( אם צריך מוסיפים) […]

בשר עם חרשוף_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

יש מתכונים שהם נוסטלגיה וזה אחד מהם, תספרו לי על זיכרון וטעם מהבית שלכם לתבשיל הזה . חברים בחורף הוא טרי בשוק !!!! את החרשוף מוצאים בחורף בשווקים המון עבודה על הקילוף וחייב כפפות לידיים כי אם לא הידיים משחירות, אבל שווה כל דקה, חשוב לקנות את החרשוף רק בעונה. אפשר עם קציצות דגים או […]

צלי כבד בקר עם לימון כבוש_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מעדן מלכים. מצרכים : 5 פרוסות כבד בעובי 2-3 ס"מ 6 שיניי שום קלופים 1 לימון כבוש גדול או שניים קטנים 5 פלפלונים סודיים. אפשר גם פחות תבלינים : כף פפריקה מתוקה כף אבקת מרק עוף כפית כמון חצי כפית כורכום רבע כפית פלפל לבן חצי כוס שמן קנולה 3-4 כוסות מים יש לציין שבמנה […]

מרק מלוחיה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מרק מלוחיה הוא ללא ספק ספינת הדגל של המטבח המצרי. בזכות צבעו הירוק ומרקמו המיוחד פשוט אי אפר להשאר אדישים אליו. מצרכים: 3 כרעיים עף מפורקים ושלוקים . 3 בצלים גדולים קצוצים 1 קילו עלי מלוחייה. 6 שיני שום קצוצות. 3 כפות אבקת מרק עוף. כן אצלי זה מותר. 1 עגבניה קצוצה . מים […]

קובה דלעת_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

וחברים אני יודע שיש עוד דרכים לעשות את המתכון ואני יודע שיש מי שעושה אחרת!!! הקובה: מצרכים: קילו סולת כפית מלח 1/4 כוס שמן מים (2-3 כוסות) אופן הכנת הקובה: 1. מניחים את הסולת בקערה, מוסיפים את המלח והשמן ומערבבים. 2. מוסיפים את המים לפי הצורך בין 2 ל-3 כוסות בהדרגה עד לקבלת אחיד. 3. […]

תבשיל עוף עם זיתים ולימון_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

דז׳אז׳ מעא זיתון וח׳מאד. בבית מרוקאי כשאומרים טאג׳ין , מתכוונים לסיר, תבשיל, או קדרה. הכנה קלה מאד.. בישול ממושך וארוך ** אפשר לעשות גם עם סיר חרס שנכנס לתנור מצרכים: כרעים ושוקי עוף כמספר הסועדים 300-400 גרם זיתים גדולים מבוקעים, מגולענים. 1 בצל סגול גדול 1 לימון כף מרק עוף כפית כורכום 3/4 כוס מים […]

שקשוקה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מתכון טעים לימים קרים או חמים עם לחם טוב אני אוהב חריף ומה איתכם? מצרכים: 6 עגבניות גדולות מקולפות קצוצות. 2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות 1 גזר קטן קצוץ דק דק 1 גבעול סלרי קצוץ 2 בצלים חתוכים לקוביות. 2 רסק עגבניות קטן 6 שיני שום פרוסות ביצים כמה שרוצים 2כוסות מים ( אם […]

כדורי ארנצ'ני…קציצות אורז ממולאות גבינות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מנה איטלקית מנצחת מצרכים: 3 כוסות אורז מבושל. 100 גרם בולגרית מגורדת 100 גרם צהובה מגורדת 100 גרם מוצרלה חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים קצוצים 50 גרם אגוזי מלך טחונים חצי כוס בזילקום קצוץ. 4 ביצים פירורי לחם שמן לטיגון עמוק אופן ההכנה: 1. מערבבים את האורז עם הגבינות , הבזילקום , הזיתים , האגוזים, […]

פחזניות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

לא לבקש ממני את המתכון בכוסות אני מתחנן!!!! מי שרוצה פרווה יעבור למוצרים פרווה לא לעצור אפייה !!!!!! הצבע חייב להיות חום לא לבן / זהוב חומרים: 400 מ"ל מים 100 גרם חמאה רכה כפית מלח 2 כפות סוכר 200 גר"ם קמח רגיל 5 ביצים מ"ס 3 M אופן ההכנה: 1. בסיר מרתיחים את המים […]

מז'וז'ן = סרדינים ממולאים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מנת דגל במטבח המרוקאי מזוזין לחתן וכלה מצרכים: 1.5 קילו סרדינים נקי מקשקשים ומידרות. ( לבקש ממוכר הדגים) צרור כוסברה צרור פטרוזיליה 3 י"ח של לימון כבוש קצוץ 10 שיני שום קצוצות כפית כמון 3 כפות אריסה מי שרוצה פחות חריף יכול להוריד בכמות חצי כוס שמן זית מעט מלח אופן ההכנה: 1. נערבב טוב […]

קיורטוש…מתכון מנצח_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

רציתי משהוא מתוק ליום קר , רציתי משהוא רומנטי … אז פניתי לקונדיטורית Shimrit Abergil (שרית אברגיל) והיא מיד נתנה לי מתכון מנצח. אז חברים ,רגע לפני שהגשם מגיע, ובחוץ נעשה קריר ומעונן, קבלו מתכון שיחמם לכם את החורף! המאפה ההונגרי המתוק – קיורטוש! מרכיבים: 1/2 קילו קמח 8 גרם שמרים יבשים 60 גרם סוכר […]

עוגיות שוקולד נימוחות במילוי קרם וניל_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

החומרים לבצק: 100 גרם חמאה רכה 1 כוס סוכר(אפשר לערבב חצי כוס סוכר לבן וחצי כוס סוכר חום) ( מי שאוהב פחות מתוק , ישים רק 3/4 כוס סוכר) 1 ביצה 1/2 1 כוסות קמח קורט מלח 1/4 כוס קקאו 1/2 כפית אבקת אפיה 1/4 כוס ממרח שוקולד השחר חומרים לקרם וניל 50 גרם חמאה […]

ברקוקש מרוקאי של סבתא מרישה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

יש מי שאוהב אותו מתוק, ויש מי שאוהב מלוח, ויש מי שאוהב עם קינמון ופירות יבשים . ויש ים גירסאות. בגירסת קוסקוס חלבי מתוק ומי שאוהב ורוצה יכול להוסיף פירות יבשים במרוקו יש הנוהגים לעשות את ברקוקש במימונה או בפורים לדעתי הוא טעים תמיד וגם מתאים לחג שבועות אני נותן לכם כאן גירסה אחת ואני […]

ברקוקש_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

ברקוקש ( 2 מתכונים)_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים יש מי שאוהב אותו מתוק, ויש מי שאוהב מלוח, ויש מי שאוהב עם קינמון ופירות יבשים . ויש ים גירסאות. בגירסת קוסקוס חלבי מתוק ומי שאוהב ורוצה יכול להוסיף פירות יבשים במרוקו יש הנוהגים לעשות את ברקוקש במימונה או בפורים לדעתי הוא טעים תמיד […]

עוף בתנור עם סויה ודבש_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  8 יחידות כרעיים וכן אפשר גם רק רגל חצי כוס סויה חצי כוס דבש רבע כוס צילי מתוק 3 כפות שמן קנולה 3 כפות קטשופ מעט טימין אופן ההכנה 1. נחמם את התנור שלנו לחום של 200 מעלות, 2. ננקה את החלקי עוף שלנו וניבש אותם במגבת נייר. 3. נערבב את כל החומרים לתערובת […]

בצק פילו ממולא תפוחים וגבינת מסקרפונה מתוק_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מי שרוצה פרווה יוותר על הגבינה מצרכים: 1 חבילת בצק פילו ( אני מעדיף פילאס) ,,,אפשר גם בצק פילו 4 תפוחים גרנד סמית 2 אגסים 100 גרם מסקרפונה 50 גרם אגוזים 50 גרם צימוקים חצי כוס סוכר חום כפית קינמון 1כף מיץ לימון 50 גרם חמאה / מחמאה 2 כפות ברנדי ****וקערה קטנה עם חמאה […]

עוגת גבינה כמו של בית מלון_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים לתבנית מלבנית 33*27 ס"מ או תבנית מלבנית ח"פ: ותודתי היא לחברתי התותחית חופית אלמקייס על המתכון ועל צילום התמונות. קילו וחצי גבינה לבנה 9% 200 גר' סוכר (כוס) 6 ביצים חבילה אינסטנט פודינג וניל(80 גר') 40 גר' קמח(1/4 כוס) 40 גר' קורנפלור(1/4 כוס) להגשה: אבקת סוכר סירופ מייפל סירופ שוקולד-לבחירתכם אופן ההכנה: 1. לחמם […]

חלות לשבת / יום טוב_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מתכון מצוין שקיבלתי מחברתי האלופה Dalia Sinay מתכון קל מאוד והצלחה גדולה!! מצרכים : 1 קילו קמח שטיבל 18 לחלות עדיף מאוד . (אפשר קמח רגיל) 3 כפות סוכר 2 כוסות מים פושרים 480 – 490 מ"ל (לפעמים צריך עוד פחות מרבע כוס מים) כף ורבע מלח חצי כוס שמן 1 סוכר וניל שמרית חבילה […]

פסטה ברוטב בולונז כדורי בשר_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

הילדים שלכם יעופו על זה והאמת שהמבוגרים יחסלו לפני הילדים. 500 גרם בשר בקר טחון. 1 בצל בינוני קצוץ 1 כף של טימין טרי 5 שיני שום. מלח ופלפל לפי הטעם צרור פטרוזיליה מעט גינג'ר1 ביצה אופן הכנת הקציצות: 1. במעבד מזון קוצצים את הכול חוץ והבשר והביצה. 2. מעברים לקערה ומוספים את הבשר והביצה […]

עוגיות תמרים ללא גלוטן ,טיבעיות , בריאות… ממש פצצת אנרגיה❤️_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

לטחון בבלנדר או מכשיר חשמלי אחר… 12 יחידות תמרים מג׳עול ללא החרצן😜 3 כפות שומשום קלוי 2 כפות סוכר חום (לא חובה) 2 כוסות בוטנים קלויים וחצי כוס סילאן ❤️או דבש עם העיסה יבשה להוסיף כמה טיפות מים ליצור עיגולים לצפות בשומשום קלוי. לחורר גומה . להמיס 30 גרם שוקולד מריר יחד עם 3 כפות […]

מופלטה במולטישף_מתכון של יפה וקס ברקו – מאסטר מתכונים

כוס מידה אוניברסלית בקערת המיקסר שמים 3.5 כוסות קמח כף שמרים כף סוכר כפית שטוחה מלח כוס ורבע כוס מים חמימי לשים כ6/7 דקות מתפיחים כ15/20 דקות ביידים משומנות קורצים מהבצק לכדורים(50גרם) מכינים 2 דפי אפיה משומנים עם סימון הקוטר הנידרש וצלוחית עם שמן פותחים כדור עם הידים בין הדפים מחממים את המולטי שף ומשמנים […]

עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן._מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

  כוס וחצי שיבולת שועל טחונה דק. 2 כפות קוקוס. כוס וחצי קמח שקדים 200 גרם שוקולד מריר. כף קקאו מעורבב במים חמים חצי כוס שמן 3 ביצים תמצית וניל שקית וחצי אבקת אפיה. כוס סוכר לערבב את היבשים, להקציף ביצים עם סוכר ולהוסיף שאר הנוזלים להמיס 100 גרם שוקולד עם מעט שמן ולהוסיף לנוזלים […]

פשטידה טעימה ומיוחדת_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  1 חבילה פטרוזיליה 1 חבילה כוסברה 1 שמיר חצי חבילה נענע 1 חבילה בצל ירוק מעט סלרי 6ביצים 2כפות קמח מעט אפיה או סודה לשתייה 3תפוחי אדמה מבושלים כוס אפונה ירוקה 2גזר מגורד מעט כורכום לשמן ומעט לתערובת מלח פלפל שחור לפי הטעם חצי כפית כמון חצי כפית פפריקה מתוקה אופן ההכנה: 1.לערבב הכל […]

קיגל / קוגל_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מתכון אחד מרשימה מאוד גדולה של מתכונים למוצר הזה. שם נוסף שלו זה פשטידת איטריות עושים בסיר ג'חנון או תבנית 24 מצרכים למתכון: 400 גרם איטריות רחבות. 6 ביצים 1 כוס שמן קנולה 2 וחצי כוסות סוכר לבן או חום. 1 כף קינמון 4 כפיות שטוחות של פלפל שחור 3 תפוחי גרנד סמיית ( […]

אומלט מרוקאי ( במרוקאית למגינה )_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מצרכים: 3 תפוחי אדמה רצוי אדומים. 6 ביצים. 1 גזר (אפשר גם בלי ) 1 פלפל חריף ירוק ( למי שרוצה חריף) רבע צרור פטרוזיליה. רבע צרור כוסברה. רק את העלים. ללא הגבעול. חצי כפית כורכום. רבע כפית פלפל לבן. חצי כפית מלח. חצי כפית אבקת מרק עוף. סחיטה מלימון חמוץ. 3/4 כוס חד […]

אוזני המן (2 מתכונים)_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

בבקשה להדק את הקצוות של אוזני ההמן עם חלבון ביצה ולהדק חזק למילוי: שוקולד, ממרח חלבה, ממרח תמרים, מחית פרג, ריבות, ממרח לוטוס, ממרח אגוזים ועוד… מצרכים: 600 גרם קמח רגיל מנופה 200 גרם אבקת סוכר 4 חלמונים 1 שקית אבקת אפיה 400 גרם חמאה בטמפרטורת חדר גרדה מחצי לימון 2 כפות מיץ תפוזים להכין […]

לחמניות ללא גלוטן כשרות לפסח (2 מתכונים)_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

2 מתכונים ללחמניות ללא גלוטן כשרות לפסח אין בו שום רכיב של דגן וגם השמרים שיש בו הם עשויים מכימיקליים. ולכן הוא לא חמץ. מומלץ לעשות אותם ארוכות מתכון ראשון – 1 1 כוס קמח תפוחי אדמה 1 כוס קמח מצה דק לעוגות 1 כוס קמח שמרים דק דק כשר לפסח 1 שקית אפיה 2 […]

עוגה שוקולד קלה להכנה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

המתכון בכוסות ולא בגרמים…חחחח את התערובת אפשר ליצוק לכל מני תבניות בכל הצורות תבנית 24 מצרכים: 3 כוסות קמח תופח חצי כוס סוכר לבן 1 כוס סוכר חום 2 כפות רום 1 כפית סודה לשתייה או 1 אבקת אפייה 1.1/4 כוס מים /חלב / מיץ תפוזים 1 כוס שמן 6 כפות שוקולית 5 ביצים 1/4 […]

קציצות חזה עוף_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

את המתכון קיבלתי מחברתי הבשלנית האלופה ירדנה ג'נאח ישר אלכם. קציצות חזה עוף 🙂 מצרכים: 1/2 ק"ג חזה עוף טחון (שניצל ) צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה, 1 בצל גדול, 2 ביצים, 2 תפוחי אדמה , 1/2 כוס פירורי לחם, 1 חלבון (את החלמון לשמור בצד ) 1/4 כפית כורכום, 1/4כפית בהרט. מלח לפי הטעם אופן […]

עוף עם זיתים ולימון_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

דז׳אז׳ מעא זיתון וח׳מאד. בבית מרוקאי כשאומרים טאג׳ין , מתכוונים לסיר, תבשיל, או קדרה. הכנה קלה מאד.. בישול ממושך וארוך ** אפשר לעשות גם עם סיר חרס שנכנס לתנור מצרכים: כרעים ושוקי עוף כמספר הסועדים 300-400 גרם זיתים גדולים מבוקעים, מגולענים. 1 בצל סגול גדול 1 לימון כף מרק עוף כפית כורכום 3/4 כוס מים […]

דג מרוקאי בסגנון השף מיכה כלפה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  אפשר סלמון, טונה , לברק, גמבור, דניס, פרידה, אמנון, לוקוס. אנטייאס, בורי ועוד….. רכיבי המתכון: 1 קילו דג חתוך לחלקים 1 כף מיץ לימון טרי מלח לפי הטעם כף אבקת פפריקה אדומה רבע כוס שמן רבע כפית כורכום 4 פלפלים אדומים יבשים קטנים לאוהבי החריף…אפשרי להוסיף אחד או שני פלפלים ירוקים 1 גמבה אדומה […]

מרק סולת צפון אפריקאי / לחשו_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

למי אין דמעות בעניים כשהוא רואה את המרק הזה? כשאני מכין או טועם את המרק הזה אני נזכר ישר בילדות שלי בחורף כשהאבא האלג'ירי שלי היה מכין לנו את המרק הזה כשחזרנו מבית הספר, אבא זה בשבילך באהבה גדולה מצרכים: 1כוס סולת חצי כפית כורכום 1 פלפל שאטה יבש 5 שיני שום כתושות 2 ליטר […]

מרק פולים יבשים מרוקאי ( לבסארה דאל פול )_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

את המרק נהוג היה לאכול במרוקו בסוכות ואוכלים עם לחם של בית או מי שרוצא בפסח אז עם מצות שבורות מצרכים: 1. קילו של פולים יבשים גדולים שהושרו יומיים קודם והמיים הוחלפו מספר פעמים 2. מלח 2 כפיות 3. 3 כפיות גדושות של מרק עוף מומסות בכוס מים חמים 4. כורכום חצי כפית 5. פלפל […]

סופריטו בשר ותפו"א_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

במקור התבשיל אמור להתבשל כשעתיים וחצי על הגז בבישול איטי ובלי כמעט נוזלים אבל אני קיצרתי תהליכים והרתחתי מראש את הבשר(נתח מס' 5) בסיר לחץ מתכון פצצה שקיבלתי מחברה אלופה חופית אלמקייס מצרכים: 1 נתח צלי בשר מס' 5 שהורתח מראש בסיר לחץ עם עלי דפנה ופלפל אנגלי(לא חייב להשתמש בכל הכמות) 4 תפו"א בינוניים […]

בשר עם חרשוף_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  יש מתכונים שהם נוסטלגיה וזה אחד מהם, תספרו לי על זיכרון וטעם מהבית שלכם לתבשיל הזה . חברים בחורף הוא טרי בשוק !!!! את החרשוף מוצאים בחורף בשווקים המון עבודה על הקילוף וחייב כפפות לידיים כי אם לא הידיים משחירות, אבל שווה כל דקה, חשוב לקנות את החרשוף רק בעונה. אפשר עם קציצות דגים […]

קציצות טוניסאיות- "בולאט", מאחשי / מפרום_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

ויש מי שיקרא לזה מפרום . 7 קציצות –בולאט בערך מצרכים: 7 תפו"א בינוניים 250 גרם בשר טחון ( ניתן לערבב בקר ,הודו ועוף.) 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק דק 2 בצלים בינוניים קצוצים דק מאוד 2 פרוסות לחם – רק הפנים (הלבן של הלחם) מושרה במים ( בפסח […]

תחתיות ארטישוק ממולאות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

כמה כיף שיש סיר כזה על שולחן החג אם נשאר בשר עושים כדורי בשר ומכניסים גם לסיר עם הרוטב מי שרוצה יכול להוסיף מעט אורז מוכן לתערובת הבשר. מי שרוצה יכול את הקציצה לצפות בקמח ואחר כך בביצה ואז לטגן בשמן עמוק ואז לבשל בסיר עם הרוטב …אפשר גם כך. אני בחרתי לא לטגן מצרכים: […]

כרוב ממולא_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

אפשר גם צמחוני עם מילוי של אורז עם עדשים או בורגול וירקות מוקפצים מצרכים למילוי: 1 כרוב גדול 500 גרם בשר טחון 1 כוס אורז חצי מבושל או 1 כוס בורגול שעבר השריה במים 1 בצל גדול קצוץ מעט צנוברים קלוים מעט בצל ירוק קצוץ או כוסברה קצוצה מלח ופלפל חצי כפית בהרט אופן הכנת […]

תבשיל שקדי עגל_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  אין טעים מזה!! מתכון פצצה שקיבלתי מחברה אלופה חופית אלמקייס מצרכים: בערך חצי קילו שקדי עגל (לא שקלתי) חתוכים לקוביות פלפל אדום 7-8 שיני שום 4 פלפלים יבשים צרור כוסברה פלפל צ'ומה אופן ההכנה: **** השקדים מגיעים מהקצב מלוחים מאודדדד לכן איןןן להוסיף לתבשיל מלח בכללל*** 1. להשרות את השקדים במים קרים וקרח בערך […]