רוגעלך תלושותי, אחד המאפים הטעימים, הפשוטים והעשירים בטעמים_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

  אופן ההכנה: נתחיל בבצק. בקערת המיקסר עם וו לישה נכניס את חומרי הבצק. 1 קג קמח מנופה 4 כפות אבקת אינסטנט ווניל 2 כפות שמרים יבשים 4 כפות גדושות סוכר לערבב בעזרת כף את כל החומרים היבשים, ליצור גומה ולצקת לתוכה, 2+1/2 כוסות מים/חלב פושרים.(חד"פ קר). 3/4 כוס שמן 2 ביצים שלמות 100 גר […]

טחינה אביבית חגיגית וצבעונית_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

חומרים ואופן הכנה. 2 כוסות טחינה גולמית 1 כוס מיץ סלק אדום בתוספת חצי ראש סלק, טחון במוט בלנדר מיץ לימון סחוט (1 לימון גדול) מלח לפי הטעם. לערבב היטב את כל החומרים עד פיזור והסמכה אחידה של כל החומרים למידה הרצויה. הצעת הגשה: שמן זית לעיטור ניתן להוסיף עלי פטרוזילה קצוצים "עלי" ראש סלק […]

סלט ירקות בתיבול אסייאתי_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

חומרים ואופן הכנה: רבע כרוב לבן בינוני פרוס דק. רבע כרוב סגול בינוני פרוס דק. "קליפות" מ-4 גזרים קלופים. 2 פלפלים אדומים פרוסים דק. 4-5 גבעולי כרפס קצוצים. חצי כוס גרגירי סומסום. 4 שיני שום כתוש. תיבול: לערבב/לשקשק בקופסה סגורה 1 כף שמן סומסום 2 כפות רוטב סויה 2 כפות דבש 4 כפות שמן זית […]

סלט רענן וחגיגי בסדרת הסלטים שלנו בטעם אסייאתי_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

מצרכים ואופן הכנה: חצי שקית לקט עלי בייבי, 3 כוסות קוביות ירקות אנטיפסטי צלויים בתנור בתיבול שמן זית ומלח גס (בטטה, חציל, פלפל אדום) 150 גר' בוטנים קלויים קצוצים. 1 בצל שאלוט קצוץ דק. 6 פטריות שמפניון טריות ופרוסות. לשטוף ולייבש את לקט עלי הבייבי ולסדר כמצע בקערה. לפזר מעליהם את הירקות הצלויים. מעליהם להוסיף […]

קינוח פרווה❤️רולדה כדורי שוקולד מקוואקר_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

1 כוס ביסקויטים 1 כוס קוואקר 1 כוס קוקוס 1 כוס פיצוחים לא קלויים קצוצים 80 גרם מחמאה 150 גרם שוקולד מריר להמיס במיקרו יחד 1 כפית שוקולית 1/2 כוס מיץ תפוזים וכף ליקר לפי טעמכם לערבב הכל יחד לעיסה ולהכניס למקרר עד למילוי למילוי : 1/2 כוס סוכר 30 גרם מחמאה 1.3/4 כוסות קוקוס […]

קינוח פרווה❤️ריבועי שיבולת שועל❤️בריא וטעים❤️_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

לבשל על הגז 1קרם קוקוס 100 גרם שוקולד מריר2 כוסות שיבולת שועל 5 כפות דבש להסיר מהאש ולהוסיף 1 כוס פיצוחים שבורים גס לערבב ולהדק לתבנית עם ניר אפיה להכניס למקרר לציפוי 100 גרם שוקולד מריר 2 כפות שמן להמיס במיקרו בפולסים קצרים לערבב היטב ולשפוך מעל התחתית. להכניס למקפיא לשעתיים התיצבות לשמור במקרר כריבועים.

חומוס ביתי_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

3 כוסות חומוס מושרה מיום האתמול להרתיח עם 1 שקית אפיה מעט מלח כשעתיים עד לרכות החומוס . לטחון בבלנדר חומוס מסונן לא לזרוק את המים , 4 קוביות קרח ..להוסיף רבע כוס שמן זית ו3/4 כוס טחינה (השתמשתי בטחינה שומשום מלא לכן יצא חום ) , לימון ומלח לטעמכם האישי אם חסר נוזל להוסיף […]

עוגת שוקולד חמה צבעונית ועסיסית🌹_מתכון של גלית נחמן- מאסטר מתכונים

בס"ד "כִּי אַתָּה אֲדֹנָי טוֹב וּמֵטִיב לַכּל וְנוֹדֶה לְךָ עַל הָאָרֶץ, על מיני דגן וְעַל הַמִּחְיָה" (מדובר בעוגת שוקולד פרווה וסה"כ מ- 2 ביצים) והנה המתכון למי שיבקש: 2 ביצים גדולות כוס סוכר כוס שמן כוס מיים פושרים כוס מיים רותחים 2 כוסות קמח תופח 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה 4 כפות קקאו לרוטב […]

חלות_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

קילו קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים 4 כפות סוכר לערבל הכל יחד להוסיף 1/2 כוס שמן ועד 3 כוסות מים חמימים כף מלח בסוף לעבד לבצק להתפיח כ40 ד ליצור צורה ולהתפיח כ40 ד חלמון ושומשום 180 מעלות עד להשחמה או קיסם הננעץ יוצא נקי

בראוניז וגבינה כשל"פ_מתכון של אורנה ועלני – מאסטר מתכונים

לבראוניז: 200 גר שוקולד מריר 150 גר חמאה 1 כוס סוכר 3 ביצים 1 כוס שקד טחון 1/4 כוס קונפלור 1 כף קקאו קורט מלח. הכנה: להמיס במיקרוגל חמאה ושוקולד ולקרר. להקציף ביצים בשלמותם,בהדרגה להוסיף סוכר,קורט מלח,שוקולד מומס ושאר החומרים היבשים עד לאיחוד קל,להניח בתבנית26. לשכבת הגבינה: 200 גר גבינת שמנת(new york) . 250 גר […]

צלי כתף עם ערמונים ופטריות + לחמניות_מתכון של אורה ארגוב – מאסטר מתכונים

בשר צלי כתף מיספר 5 2 שקיות ערמונים 2 סלסלות של פיטריות טריות 3 בצלים גדולים חתוכים שרוכים 1 שקית רוטב צלי 3 כפות רוטב סויה 3 כפות רוטב טריאקי 1 כף מרק פיטריות 1/2 כפית פלפל שחור גרוס 1/4 כפית כרכום 1 כפית מלח 4 כפות שמן פיטרוזליה לקישוט.. לחמניות…. 1 קילו קמח 2 […]

עוגת נס קפה ללא גלוטן_מתכון של שמחה אלגלי – מאסטר מתכונים

2 כפות שמרים 2 כפות סוכר חצי כוס מיים ( כוס לשתיה חד פעמי קר) להתפיח למיקסר 5 כוסות קמח מולינו או תמי כתום 2 מחמאה רכה 4 חלמונים 1 סוכר וניל לשפוך את השמרים ששמנו בקערה ללוש במיקסר לשים חצי שעה במקרר אחר-כך לקחת כדור קטן מהבצק לשטח דק על פיירקס או כל תבנית […]

עוגיות שוקולד צ'יפס_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

4 ביצים M 1 מרגרינה ( מחמאה) רכה חצי כוס סוכר חום חצי כוס סוכר כפית תמצית וניל 1 סוכר וניל 1 אבקת אפיה 3 כוסות קמח 2 כוסות שוקולד צ'יפס. אופן ההכנה- בקערה נניח את כל המצרכים ונלוש הייטב. עד לקבלת בצק אחיד ונוח. ניצור עיגולים ונסדר עם מרווחים. בתבנית מרופדת בנייר אפיה . […]

מושלגות לימון מושלמות_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

  3 ביצים m חצי כוס סוכר 200 גרם מחמאה/ חמאה לחלבי מעט תמצית וניל קליפת לימון מגורדת מיץ מלימון אחד (צבע מאכל צהוב – לצבע חזק יותר) 4 כוסות קמח (שתיה חמה) 1 אבקת אפיה ציפוי – אבקת סוכר ההכנה — 1) מערבבים את כל המצרכים בקערה, מוסיפים קמח בהדרגה( לפעמים צריך מעט פחות […]

מופלטה ללא גלוטן ❤️_מתכון של שמחה אלגלי – מאסטר מתכונים

250 ג קמח מולינו כפית מלח כף סוכר רבע כפית שמרים כוס וחצי מיים פושרים לשתייה חמה להתפיח חצי שעה לקחת תבנית חד פעמי לשים שמן לחלק ל 12 כדורים לשים נייר אפייה מעל כדור עם שמן עוד נייר אפייה לשים על מחבט אני עשיתי במולטישייף מחבת חשמלי שמתי כדור נאפה והוספתי עוד כדור הפכתי […]

עוגת אלפחורס לפסח ללא גלוטן ❤️_מתכון של שמחה אלגלי – מאסטר מתכונים

200 גרם חמאה רכה 1/2 כוס סוכר 3 חלמונים כוס קמח תמי כתום של פסח כוס קרונפלור כוס אבקת שקדים אבקת אפייה קורט מלח ללוש הכל ביחד ולהרגיש את הבצק, לשטח בתבנית (אם דביק מדי לטח בעזרת קצת קמח) לאפות ב160 מעלות עד שמשחים. למרוח מעל ריבת חלב, אם אוהבים אפשר לפזר קוקוס. מכינים קצפת-להקציף […]

עוגת קוקוס ,שוקולד ואגוזים ללא גלוטן ❤️_מתכון של שמחה אלגלי – מאסטר מתכונים

6 ביצים להפריד להקציף עם כוס סוכר בקערה נפרדת 6 חלמונים כפית נס קפה בקערה ניפרדת כוס אגוסים קצוצים גס כוס קוקוס 100 גרם שוקולד מריר הכנסתי לשקית אוכל שברתי גס עם פטיש שניצל 1 אבקת אפייה עירבבתי הכל את הנוזל שפכתי לקצף ביצים ואחרכך את היבשים לא לערבב הרבה קצת עם המיקסר ואחר כך […]

חלות עשירות …לחלת מפתח, לב אחדות, לחמניות מהודרות ועוד_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

חומרים לבצק: 1 קג קמח מנופה 2 כפות גרגירי שמרים יבשים. 5 כפות סוכר 1 ביצה 3/4 כוס שמן 50 גר מרגרינה/חמאה רכה. 2.5-3 כוסות מים פושרים 1 כף מלח שטוחה. חומרים לציפוי 1 ביצה 1 כף סילאן 1 כף שמן. תוספות מעל הציפוי זרעי חמניות, זרעי דלעת, שבבי שקדים מולבנים, סומסום לבן/ שחור, קצח […]

עוגת קוקוס ושוקולד ( עוגת שלוש שכבות לפסח )_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים

חומרים לתחתית שוקולד:⚘ 4 ביצים(להפריד חלבונים,חלמונים ) 100 גרם שוקולד מריר 2 וחצי כפות קקאו 4 כפות שמן חצי כוס נס קפה(כולל מים בלי חלב) 3/4 קמח תופח(לפסח) חצי כפית א. אפיה אופן ההכנה: להקציף 4 חלבונים עם קורט מלח להקציף לקצף תפוח להוסיף עם חצי כוס סוכר, בנתיים בסיר שמים חצי כוס נס קפה […]

מופלטה כשרה לפסח_מתכון של שמחה אלגלי – מאסטר מתכונים

250 ג קמח מולינו כפית מלח כף סוכר רבע כפית שמרים כוס וחצי מיים פושרים לשתייה חמה להתפיח חצי שעה לקחת תבנית חד פעמי לשים שמן לחלק ל 12 כדורים לשים נייר אפייה מעל כדור עם שמן עוד נייר אפייה לשים על מחבט אני עשיתי במולטישייף מחבת חשמלי שמתי כדור נאפה והוספתי עוד כדור הפכתי […]

בורקס כשר לפסח_מתכון של רוז טעים במטבח אוחנה – מאסטר מתכונים

חומרים: 10 מצות 6 תפוחי אדמה 2 בצל חבילת קמח מצה 3-4 ביצים חצי כפית פלפל שחור חצי כפית מלח רבע כפית כורכום חצי כף רסק אופן ההכנה: מרטיבים מצות שמים במגבת לחה 20 דקות חוצים לחצי מניחים כף פירה מגלגלים טובלים בביצה ופירורי לחם אני שמה מלח בפירורי הלחם וחצי כף רסק בביצה מטגנים […]

עוגיות שומשום מושלמות כשרות לפסח_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

2 כוסות שומשום כוס קמח שקדים 4 כפות סוכר 2 ביצים L 2 סוכר וניל 4 כפות שמן. ההכנה לערבב הכל ביחד. להרתי את הידיים במעט מים. ולהכין סהרונים. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה עד עשרים דקות. לקרר הייטב להמיס 100 גרם שוקולד בבן מרי( סיר מים וקערה עם שוקולד) לפזר שוקולד […]

❤️ ריבועי פיצוחים ❤️מטורף כמה טעים_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

לתחתית : 1 כוס קמח מולינו ועוד 3 כפות (אפשרי כל קמח כשלפ ללא גלוטן לאפיה) 120 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות 1/2 כוס סוכר 1 חלמון לעבד לבצק ולשטח על תבנית מרובעת עם ניר אפיה מעל להקפיא ל10 דקות ולאפות על 180 עד להזהבה . למילוי : בתוך מחבת לשים 1/2 כוס סוכר חום […]

סלמון כבוש ססגוני בצבעיו ומתובל בעושר טעמים_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

בשנים האחרונות מאוד התחבב עלי דג הסלמון. הן בגלל ערכיו והן בגלל מגוון שימושיו הקולינריים. אלו הפכו אותו לחביב בטעמיו ומבוקש מאוד במגשי ובטרקליני האירוח. הפעם גרסת גרבלקס, סלמון כבוש ססגוני בצבעיו ומתובל בעושר טעמים. להכנה- נתח פילה סלמון מושרה תחילה בסלק אדום מגורד, שוט וודקה, זרעי חרדל, פלפל גרוס, שום כתוש, רוטב סויה, שמן […]

פנקייק חגיגי כשר לפסח + מתכון לקרמל חם ומלוח _מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

לערבב בקערה 4 ביצים 1 כוס שמנת מתוקה 1 כוס חלב 2 כפות סוכר 1/2 כפית מלח 1 כף תמצית ווניל נוסיף בהדרגה 2 כוסות קמח קונדיטור ללא גלוטן. נטרוף היטב עם מטרפה. בינתיים נחמם מחבת קטנה, נשמן עם חמאה מידי פעם, או תרסיס שמן . כשהמחבת לוהטת זה הזמן לצקת במצקת קטנה כמות לפנקייק […]

ריבת חצילים קטנים_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

1 ק"ג חצילים קטנים 1 ק"ג סוכר 2 מקלות קינמון מיץ מלימון 1. מעט ציפורן ( למי שאוהב) אופן הכנה- לחורר את החצילים עם מזלג להרתיח בסיר רחב כ-15 דקות להתרככות ולסנן. בסיר רחב שמה קילו סוכר וכוס מים, מבשלת כ-5 דקות עד שהסוכר נמס. מוסיפה קינמון. מניחה את החצילים ומבשלת כשעתיים על אש נמוכה. […]

פיצה כשרה לפסח_מתכון של מרים ששי – מאסטר מתכונים

הכנת בצק הפיצה בקערה אחת. 100 גרם חמאה/ מרגרינה רכה. להוסיף 2 ביצים. 1 כף מלח שטוחה 1 כפית אבקת אפיה 1/2 כוס שמן זית 1 יוגורט לערבב היטב את כל החומרים ואז להוסיף 200 גר פירורי תערובת גבינות קשות 1 כוס קמח שקדים 2 כוסות קמח קונדיטור ללא גלוטן 1/2 כוס קמח מצות דק. […]

בורקס כשל״פ_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

מילוי : צפתית , צהובה, גבינת שמנת ,מטבוחה , זיתים ועגבניות שרי ❤️ לבצק: 1 קמח מולינו 20 גרם שמרים כשלפ 1/2 כפית מלח 4 כפות שמן מים – כמה שנכנס בערך 2 כוסות פלוס .. להכין מהבצק רולדה ולחתוך לעובי 2 אצבעות . חלמון ושומשום 180 מעלות מתקבלות 2 רולדות

עוגת שוקולד קרם שמנת ופירות יער ללא גלוטן (כשל"פ)❤️_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים

  תבנית 24 נחמם תנור ל175 מעלות תנור רגיל לא טורבו. לעוגה: 200 גרם שוקולד מריר 100 גרם חמאה 100 גרם קמח שקדים גרדת תפוז מתפוז אחד 4 ביצים מופרדות חצי כוס סוכר קורט מלח לקרם: 1 שמנת מתוקה 1 חבילה אינסטנט פודינג חצי כוס חלב פירות יער: 1 חבילה קפואה של פירות יער חצי […]

מטבוחה_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

3 ק"ג עגבניות שמה במים רותחים מקלפת. וחותכת לקוביות שמה בסיר עם ראש שום 5 פלפלים חריפים ( עכשיו הפלפל חריף) מבשלת על אש נמוכה וכל פעם מועכת עד שנספגים המים. מכינה בצלחת – 5 כפות פפריקה מתוקה 3 כפות פפריקה חריפה כף מלח גדושה שמן שיכסה את הפפריקה. מערבבת הייטב. שופכת על העגבניות וממשיכה […]

ריבועי בצק עלים במילוי תפוחים_מתכון של תהילה גיל – מאסטר מתכונים

🎊🎉🎈 חומרים: בצק עלים תפוחים קינמון סוכר חום * *כמויות לפי מה הצורך לחתוך את הבצק לריבועים, לחרוץ ריבוע בתוך הבצק ,להשאיר שוליים , לסדר את התפוחים כמו בתמונה, לערבב סוכר וקינמון ולפזר מעל…להתיז מעט מאוד שמן . לאפות בחום 175 עד להזהבה . בסיום האפיה …למרוח את התפוחים בריבה צהובה מהולה עם מעט מים […]

בצק עלים במילויים שונים_מתכון של תהילה גיל – מאסטר מתכונים

ניתן למלא בכל דבר כמעט כיד הדימיון !! חומרים: בצק עלים ריבה אבקת סוכר אופן ההכנה: לחתוך ריבועים את בצק העלים, לחתוך מעט מכל ארבעת הפינות …לשים חצי כפעת קונפיטורה/,ריבה…לסגור כמו בתמונה… לאפות בחום 170 אפשר גם בטורבו…עד להזהבה. לאחר שמתקררים לפזר אבקת סוכר. בהצלחה !!🎈🎉🎊