Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

*לשמן היטב בנטורינה או חמאה תבנית סיר פלא.
*לחמם תנור ל-180 מעלות, אפיה סטאטית 175 מעלות.
מצרכים ואופן הכנה:
להכין מראש בשתי קערות נפרדות, את שתי התערובות הבאות על מנת להוסיפן לסירוגין אחרי הקצפת הביצים והסוכר.
*קערה 1
-שמנים ונוזלים.
100 גרם חמאה או נטורינה מומסת.
חצי כוס(חד'פ חם) שמן אגוזים.
1/2 כוס לימונדה או מיץ תפוזים
2 כפות תמצית ווניל איכותית.
*קערה 2
-קמחים.
1.5 כוס קמח לבן
1 כוס קמח שקדים
4 כפות שבבי קוקוס טחון דק
גרידת לימון 1
1 כפית אבקת אפיה.

אופן ההכנה והרכבת הבלילה:
להקציף בקערת המיקסר ללא הפרדה 6 ביצים
1.5 כוסות (חד'פ חם) סוכר.
להחליף מקצף בלון למקצף גיטרה ולהוסיף לסירוגין לקערת הביצים את החומרים שהוכנו מראש מקערת הנוזלים והשמנים ומקערת הקמחים.
בתום הערבוב
לחצות את הבלילה שהתקבלה לשתי קערות נפרדות בכמות שווה.
תכולת קערה אחת נעביר לסיר הפלא ששומן מראש .
לקערה השניה נוסיף 2 כפות שמן וארבע כפות שוקולית.
נערבב היטב וניצק את תערובת השוקולד על הבלילה הלבנה שבתבנית.
נערבב בקיסם את שתי התערובות ונכניס לאפיה בטמפ 175 מעלות, אפיה סטאטית במרכז התנור.
העוגה מוכנה כשהיא יציבה ובבדיקת קיסם שנינעץ בעוגה נראה טיפה לחות .
מתקבלת עוגה עסיסית ונימוחה להפליא.
אופציות הגשת העוגה לבחירתכם:
1 אבקת סוכר
ציפוי בכוס מייפל טבעי ושבבי קוקוס.
גנאש שוקולד.

מתכוןמתכון

עוגת שיש שוקולד ושקדים כמו פעם, אפיה סטאטית בסיר פלא_מתכון  של מרים ששי – מאסטר מתכונים
מרים ששיספר המתכונים של
מתכון של

מרים ששי

44 מתכונים