רול כדורי שוקולד 🍫🍫🍫_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים

לכל מי שממש אוהב כדורי שוקולד ופשוט אין זמן לגלגל לכדורים 😜 אז זה בשבילכם 👇 מצרכים : 200 עד 250 גרם ביסקוויטים קצוצים גס 4 כפות קוקוס אופציונלי 2 כפות בוטנים קלויים קצוצים אם אוהבים לא חייב 200 גרם שוקולד מריר 200 מיל קרם קוקוס/שמנת מתוקה להמיס במקרוגל את השוקולד והקרם קוקוס ולקרר מעט […]

עוגת ביסקוויטים,קרם גבינה וגאנש_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים

להכן גנאש: 1 שמנת מתוקה 1 שוקולד מריר להמיס במיקרו ולהניח בצד. להקציף 2 שמנת מתוקה ,2 אנסטנט וניל ,2 כוסות חלב כף אבקת סוכר לאחר התייצבות להוסיף 1 גביע שמנת חמוצה 500 גבינה לבנה חסר לכם סוכר ? תוסיפו בהתאם. לטבול ביסקוויטים בכפית נס קפה וכוס חלב ולסדר תחתית מעל קצפת . שוב ביסקוויטים […]

עוגת אורז עם קוקוס ללא קמח ❤️❤️_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים

חברים יקרים אני מעלה לכם עוגה נדירה ביותר הכי קלה להכנה והכי טעימה שיש 👍 כוס אורז מושרה בכוס חלב למשך שעתיים. 3 ביצים 150 גרם סוכר 150 גרם קוקוס כף אבקת אפייה כוס שמן כוס חלב מרוכז אופן הכנה: בבלנדר של שייקים שמים את האורז והחלב מעבדים ל2 דקות. מוסיפים את הסוכר והשמן ואת […]

עוגת מייפל_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים

עוגת מייפל של האישה היקרה שלי שהכינה עוגה מעולה.. תודה איריס שושן ❤️ 4 ביצים (M/L) 1 כוס סוכר 2 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפייה רבע כפית מלח 3/4 כוס מיץ תפוזים 1 כוס שמן 1 כפית תמצית וניל לפיזור מעל : 1 כוס אגוזי מלך קצוצים חצי כוס סירופ מייפל. לחמם תנור ל […]

סלט כרוב במיונז טבעוני_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים

  לתוך קערה מוסיפים 1/2 כרוב סגול קטן קצוץ 1/2 כפית מלח מערבבים ממש טוב משאחרים לנוח 30-45 דקות בחוץ (עדיף 45 דקות) מערבבים פעמיים במהלך זמן ה״מנוחה״ בעזרת ידיים נקיות ממש מעסים וכמו בתנועות סחיטה עוברים על כל הכרוב הוא יוציא נוזלים לתוך הקערה פשוט תנקזו (עם הנוזלים אפשר לצבוע אורז סושי שייצא כחול […]

גלידת קסטה ביתית מושלמת❤️_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

חבילת ביסקוויט קסטה בטעם שוקולד 500 מ"ל שמנת מתוקה 1 פודינג וניל חצי כוס סוכר 4 כפות ריבת חלב. להקציף הכל ביחד לקצף יציב. תבנית מלבנית להניח נייר אפיה שכבת ביסקוויטים קסטה לשפוך את השמנת, ולישר. להניח עוד שכבת ביסקוויט קסטה. לשים במקפיא לילה לחתוך לפי סימון הביסקוויט אפשר לפזר סוכריות צבעיות או להכין גנאש […]

הפרשת חלה_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים

הפרשת חלה – לכבוד שבת קודש לכבוד עם ישראל וחיילי צה"ל שהשם ישמור מכל האסונות לבריאות. פרנסה ואושר❤ 2 ק"ג קמח כף מלח כוס שמן (חד פעמי קר) 6 כפות סוכר 3 כפות שמרים יבשים ( בחורף 4) 5 כוסות מים פושרים. בקערת המקסר / או בקערה ללישה ביד סוכר, ושמרים 5 כוסות מים ולערבב […]

בסבוסה_מתכון של גלית נחמן- מאסטר מתכונים

בס"ד ישתבח שמך לעד מלכנו👑 תודה על הזכות להכין בסבוסה לכבוד שבת המלכה💖 (המתכון של קארין גורן, רק שהפחתתי כמויות) 3 ביצים L 1/2כוס סוכר לבן 1/2 כוס או שמן קנולה 1/2 כוס מים 1כוס או סולת 1/2כוס קמח תופח סירופ 3/4 כוס סוכר לבן כוס מים כף מיץ לימון אופן_הכנה במיקסר מקציפים ביצים וכוס […]

סלט עגבניות ופלפלים קלויים_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים

צולים בגריל או בנינגה 6 עגבניות גדולות פלפל אדום מתוק פלפל כתום/צהוב 2 פלפלים ירוקים חריפים מקלפים את העגבניות והפלפלים וחותכים לקוביות מתבלים ב : מעט מלח פלפל שחור גרוס כף שמן 3 שיני שום קצוצות אפשר להוסיף מעט כוסברה טריה קצוצה באהבה אתי זוהרץ

סלט חצילים בסלסה_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

  עיגולי חציל מטוגן או בנינגה מ 2 חצילים בינוניים מכינים סלסה .. 2 גבעולי בצל ירוק חתוך מעט כוסברה/פטרוליה 3 שיני שום קצוצות גמבה קצוצה כפית אריסה/פפריקה מעט שמן מעט מלח פלפל שחור גרוס טיפונת כמון מעט צילי גרוס כפית חומץ/מעט לימון רבע כפית סוכר לערבב את הסלסלה ולמרוח על כל עיגול חציל מטוגן […]

דג סלמון ופולים ברוטב אדום_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

קילו וחצי דג סלמון חתוך לקוביות קטנות שקית פולים קפואים מופשרים צרור כוסברה 10 שיני שום חתוכות לקוביות 2 פלפלים יבשים מתוק/חריף חתוכים לטבעות 1 פלפל אדום טרי /גמבה חתוך לטבעות או רצועות 2 כפות פפריקה כף שטוחה מרק עוף חצי כפית כמון מעט מלח רק אם יש צורך כפית סוכר 2 כפות רסק עגבניות […]

פריקסה_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

קילו קמח 2 כפות שמרים כף מלח 2 כפות סוכר כף ערק ביצה 1 מים לפי הצורך עד למרקם נוח בערך 550 מיל מים סהכ 2 וחצי כוסות. כולל חצי כוס מים של תסיסת השמרים ) בתוך קערית שמים את השמרים וכף מהסוכר וחצי כוס מהמים מערבבים לתת לזה לתסוס כ 3 עד חמש דקות […]

סלט טורקי_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

חותכים חציל אחד גדול לקוביות קטנות מצפים במעט שמן זית וצולים קלות .לא צריך להשחים ממש ! רק להתרככות. בתנור או בנינגה באייר פריי ! בנתיים מטגנים 1 בצל גדול חתוך לקוביות 2 גמבות חתוכות לקוביות 1 פלפל ירוק חריף חתוך .. מטגנים את הבצל הגמבה והפלפל ירוק מוסיפים 6 עגבניות גדולות מקולפות חתוכות לקוביות […]

סיגרים במילוי בשר_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים

את המילוי בשר לקחתי ממתכון של אילנית בניזרי שאין לו תחליף מרכיבים חבילת עלי סיגר מרוקאים מופשרים לילה ליפני במקרר!! *אני מאוד אוהבת את עלי בצק של שלושת האופים . קילו בשר מספר 5 כתף או מספר 2 ( אני הכנתי עם 5) ראש שום ללא קליפה 6,7 פלפלים סודנים חריפים טח ( יבשים) חופן […]

מוקפץ 🥬 🥦 🥬_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

מצרכים: 1 בצל חתוך לרצועות להזהיב מעט להוסיף אחרי שהבצל מזהיב ירקות חתוכים לרצועות .. 1 גמבה אדומה 1 פלפל צהוב 1 גמבה ירוקה.. אם רוצים כמה פרחי ברוקולי חתוכים לשים את הברוקולי במים רתוחים כדקה ולסנן 2 גזרים חתוכים לרצועות בעזרת קולפן להקפיץ היטב את כל הירקות עד שמקבלים צבע קצת מקורמל מוסיפים כפית […]

פתיתים בטטה ותירס_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

רכיבים: שקית פתיתים 2 בטטות חתוכות לקוביות קטנות קופסת תירס שימורים בצל גדול קצוץ חופן פטרוזיליה וכוסברה בסיר עמוק שולקים במלא מים חבילת פתיתים בערך 6 דקות מניחים במסננת לסינון כל הנוזלים. בסיר רחב מטגנים היטב עד להזהבה את קוביות הבצל לאחר מכן מוסיפים את הבטטה ומקפיצים אותה עם הבצל עד לריכוך קל .לאחר מכן […]

עוגת שיש רכה במיוחד_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

מצרכים במידה כוס ח.פ חם 6 חלבונים להקציף ולהוסיף בהדרגה כוס וחצי סוכר ולהוסיף שלוש רבעי כוס שמן ואת 6 החלמונים שלוש רבעי מיץ תפוזים גרידת תפוז או לימון 2 כוסות קמח 1 אפיה 1 וניל לשמן תבנית בינונית ולצקת את הבלילה. אם רוצים את העוגה כשיש מוסיפים כף שוקולית וכפית קקאו וכמה כפות מהבלילה […]

משולש לוטוס_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

מצרכים : חבילת עוגיות לוטוס צנצנת ממרח לוטוס מיכל גבינה לבנה 250 ג 3 כפות סוכר 2 כפות פודינק וניל 250 מיל שמנת מתוקה מקציפים שמנת מתוקה סוכר ופודינק לקצב יציב ומקפלים לתוכה את מיכל הגבינה לשידרוג הקצפת מפוררים לחתיכות קטנות 3 עוגיות לוטוס ומוסיפים לקצפת . הרכבה מניחים רצועת נייר כסף ומעליה מניחים נייר […]

רייפעת בריאות מקמח כוסמין ללא גלוטן וללא סוכר_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

לבצק : בכוס ח.פעמי לשתיה חמה 2 כוסות עד 2.5 כוסות קמח כוסמין מלא או לבן 3 כפות שומשום 1 כף קוקוס (אופציונלי ) כפית א. אפיה 1/2 כוס שמן 1/4 עד 1/3 כוס תחליף סוכר או סוכר רגיל 1/4 כוס מיץ תפוזים (במידה וחסר ניתן להוסיף עוד כמה כפות מיץ תפוזים לפי הצורך עד […]

גלידת לוטוס קלה להכנה וטעימה_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

מקציפים : 2 שמנת מתוקה סהכ 500 מיל 4 כפות פודינג וניל מוסיפים חצי כוס חלב מרוכז ומקציפים היטב .. תוספות : 3 כפות ריבת חלב/ממרח לוטוס ההרכבה ; מסדרים עוגיות לוטוס בתבנית או קופסא יוצקים את התערובת גלידה מעלהן ואפשר לזלף בצורת שיש 3 כפות ריבת חלב לקשט כמו שיש ומעל לסדר עוד שכבת […]

רולדה עם קצפת וריבת חלב_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

מצרכים : 4 ביצים L מופרדות 2 כפות שמן 7 כפות מיץ תפוזים 5 כפות סוכר 4 כפות גדושות קמח 1 כפית אפיה *אופן ההכנה:* מקציפים חלבונים עם סוכר אחכ מוסיפים חלמונים שמן. מיץ תפוזים ובסוף קמח ואפיה מערבבים בעדינות בתנועות עטיפה לתערובת אחידה. מורחים את הבלילה בתבנית על ניר אפיה משומן ואופים בתנור שחומם […]

עוגת טורט רכה ועשירה_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

  מצרכים במידה כוס ח.פ חם 6 חלבונים 1/2 1 כוס סוכר 3/4 כוס שמן 3/4 כוס מיץ תפוזים גרידת תפוז או לימון (לא חובה) 2 כוסות קמח 1 אפיה 1 וניל 100 גרם שוקולד מגורד 1 כף אבקת נס קפה 2 כפות קוקוס 1/4 כוס אגוזים טחונים דק אופן הכנה להקציף את החלבונים עם […]

עוגת תפוחים פירורים אישית_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

המצרכים לעוגה לבסיס: 3 כוסות קמח כוס ח"פ שקוף 3/4 כוס סוכר 1 ביצה 1 שקית אבקת אפיה 1 שקית סוכר וניל 1 כוס שמן כפית מיץ לימון / מים גרידת לימון אופציונלי אופן ההכנה בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב בעזרת מזלג עד לקבלת בצק פירורים לוקחים כוס אחת מפירורי הבצק ומניחים […]

עוגת מייפל נדירה_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

מידה בכוס חד פעמי חם מצרכים: 3 בצים L 1 כוס סוכר 1 ריצ'/שמנת חמוצה/מתוקה או 1 כוס קרם קוקוס חצי כוס שמן 4 תמרים קצוצים/חופן ש.ציפס חצי כוס צימוקים(לא חובה) 1 סוכר וניל 1 אבקת אפיה 1 כוס קוקוס 1/2 1 כוסות קמח 3 כפות סירופ מייפל אופן ההכנה : לערבב בכף בקערה אחת […]

רוגלך מושלמים ורכים_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

מידה בכוס חד.פעמי חם מצרכים: 4 כוסות קמח חצי כוס סוכר חצי כוס שמן ביצה 1 כף 1 שמרים חצי עד כוס מים בערך לפי הצורך אופן הכנה: ללוש היטב את כל המצרכים ולהוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק רך וגמיש להתפיח בערך שעה או יותר עד להכפלת הנפח.. לחלק את הבצק ל 3 עיגולים […]

עוגת לוטוס וגבינה_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

  מצרכים לתחתית בתבנית 22/ 24 ' : 250 גרם עוגיות לוטוס 100 גרם חמאה כף ממרח לוטוס לשכבת הקצפת : 500 מיל שמנת מתוקה גביע גבינה לבנה 9% 3 כפות סוכר 4 כפות פודינג וניל לציפוי: חצי צנצנת ממרח לוטוס הוראות הכנה: לפירורי לוטוס מפוררים את עוגיות הלוטוס היטב, ממיסים חמאה במיקרוגל מוסיפים את […]

קורנה במילוי קרם קשיו_מתכון של אריה רוזנשטוק – מאסטר מתכונים

לבצק: כוס מידה אוניברסלית. 3 כוסות קמח כוס פחות קצת חמאה או מחמאה. מומסת קרה כף אבקת סוכר חצי כפית מלח 1 סוכר וניל 2 כפות מיי ורדים לא חובה. חצי כוס מים למלית: 4 כוסות קשיו טחות וקלוי 2 כפות דבש 2 כפות ריבת חלב או קרמל פרווה אני אצרף מתכון. 80 גרם חמאה […]

קישואים בטעם גן עדן מהמטבח החלאבי – מבושלים בתנור כמה שעות..בקיצור דליקטס_מתכון של גיטה סלע – מאסטר מתכונים

  15 קישואים – שוטפים היטב, מעבירים סכין סכין משונן וחופרים את הפנים, מדקקים את הדפנות ומניחים בקערה עם מים ומלח גס. למשך כשעתיים או עד לריכוך הקישואים. המלית 400 גרם בשר טחון כוס אורז עגול 2 כפות שמן/כף שומן כבש כף גדושה רסק עגבניות חופן צימוקים זעירים שחורים משרים במים חמימים(מיוחדים לממולאים) מלח, פלפל, […]

לצ'ו – מטבוחה מהמטבח הרומני עם חצילים, פלפלים ועגבניות_מתכון של גיטה סלע – מאסטר מתכונים

מטבוחה – או לצ’ו חצילים חרפרף מהמטבח הרומני של גילוש המצרכים: בצל גדול קצוץ חציל בינוני (רצוי מזן בלאדי) 3 פלפלים אדומים גדולים 3-4 פלפלים ירוקים חריפים (או כמה שאוהבים חריף) 6 שיני שום 12 עגבניות (בערך) מבושלות (אצלנו בחנות הירקות בחולון, יש דוכן מיוחד לירקות ופירות סוג ב’ – ולעיתים קרובות אני קונה את […]

בורקס בשרי בבצק מלאוח (מבוסס על מתכון של הגוז'גיז'ה הבוכרי_מתכון של גיטה סלע – מאסטר מתכונים

  מרכיבים לבצק: (השתמשתי בבצק מלאוח של מעדנות) קילו קמח לבן 2-3 כפות גדושות מיונז 3/4 כפית מלח 2 כוסות מים פושרים *מומלץ להוסיף כ-1/2 כוס שמן (לריכוך הבצק)דורית הבוכרית (מהמכולת) למילוי: 1/2 קילו בשר אנטריקוט, קצוץ דק עם קופיץ(שמתי בשר צלעות מס' 2 טחון פעם אחת) 3-4 בצלים גדולים, קצוצים גס בינוני. 50 גרם […]

מיקס ממולאים – פלפלים וכרוב – מבושלים בתנור כמה שעות…_מתכון של גיטה סלע – מאסטר מתכונים

  (היות ואצלי אוהבים במיוחד את הקישואים, הפעם הפרדתי, הכנתי אותם לחוד והרבה, ובתבנית נוספת הכנתי פלפלים וכרוב.) מיקס ממולאים של גילוש 1/2 קילו בשר טחון כוס ו-1/4 אורז עגול שטוף בצל גדול קצוץ – מזהיבים עם חצי כפית סוכר דמררה לקירמול ולאיזון טעמים 2 שיני שום קצוצות 2-3 עגבניות מגוררות גס כף גדושה נענע […]

גולש ביין אדום לפי מתכון של מלון ויסטה באילת_מתכון של גיטה סלע – מאסטר מתכונים

  קילו בשר בקר מ”ס 2 , [ליד הצלעות] או שריר(מוזה) לקוביות . 3 בצלים – חתוכים גס + פטריות טריות 4-5 שיני שום כף גדושה פפריקה מתוקה [אפשר גם חריפה ] פלפל שחור גרוס טרי גרידה מלימון אחד 1/2 כפית קימל – שלם 1/2 כוס יין אדום יבש 1-2 עלי דפנה 1/2 כפית אב’ […]

קציצות בקר ותפוחי אדמה בבירה_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

קציצות בבירה – משגעות – לפי מתכון של הגדול מכולם – מוטי בר-און – עם מעט שינויים שלי. קציצות בקר ותפוחי אדמה בבירה מוטי בר-און – 10:43 15/08/08 קדירת קציצות בקר בשילוב תפוחי אדמה המתבשלת ברוטב עשיר של בצל מטוגן ובירה. המתכון בהשראת המתכון המפורסם "קרבונד" צלי הבקר בבירה של ר. סירקיס חומרים לרוטב: (הרוטב […]

מיקס ממולאים ברוטב חלאבי מתקתק חמצמץ…טעיםםם_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

  15 קישואים – שוטפים היטב, מעבירים סכין סכין משונן וחופרים את הפנים, מדקקים את הדפנות ומניחים בקערה עם מים ומלח גס. למשך כשעתיים או עד לריכוך הקישואים. המלית 400 גרם בשר טחון כוס אורז עגול 2 כפות שמן/כף שומן כבש כף גדושה רסק עגבניות חופן צימוקים זעירים שחורים משרים במים חמימים(מיוחדים לממולאים) מלח, פלפל, […]

קישואים ממולאים מהמטבח הסורי – חלאבי_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים

  15 קישואים – שוטפים היטב, מעבירים סכין סכין משונן וחופרים את הפנים, מדקקים את הדפנות ומניחים בקערה עם מים ומלח גס. למשך כשעתיים או עד לריכוך הקישואים. המלית 400 גרם בשר טחון כוס אורז עגול 2 כפות שמן/כף שומן כבש כף גדושה רסק עגבניות חופן צימוקים זעירים שחורים משרים במים חמימים(מיוחדים לממולאים) מלח, פלפל, […]

עוגיות גרנולה _מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים

מידה בכוס חד פ.חם 1.5 כוס קוואקר חצי כוס סוכר חצי כוס שוקוציפס/חמוציות שקית סוכר וניל כפית א.אפיה רבע כפית ס.לשתיה רבע כוס אגוזים קצוצים למי שאוהב(לא חייב) 1 ביצה L חצי כפית קקאו (אופציונלי) רבע כוס טחינה 1 כף דבש לערבב את כל המצרכים ואת הטחינה להוסיף בסוף ואם העיסה מרגישה יבשה מידיי ניתן […]

עוגת תפוחים בחושה עם / בלי סוכר_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים

בשתי גרסאות גם ללא סוכר…. מרכיבים- 3 ביצים 1 כוס סוכר או תחליף סוכר 1/4 כוס סוכר חום לא חובה 1 כוס שמן 3 תפוחים גדולים ירוקים לחתוך לקוביות קטנות 1 כף קינמון 1 אבקת אפיה 1 וחצי כוסות קמח כוס 200 מ"ל 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים או שקדים טחונים חצי כוס צימוקים לא […]

פלפלים קטנים ממולאים בשר_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים

  מצרכים: 700 גרם בשר טחון בצל 1 גדול מגורד דק גזר 1 מגורד דק תפוח אדמה קטן מגורד דק ביצה 1 3 כפות פירורי לחם בערך מעט פלפל שחור מעט מלח מעט כורכום מעט בהרט או ראסאלחנות 3 כפות פטרוזליה קצוצה 3 כפות מים מהברז לערבב את הכל להכניס למקרר לחצי שעה לעשות חריץ […]

בורקס במילוי פירה מבצק ספידי_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים

מצרכים לפירה: 3 תפוח אדמה גדולים מבושלים ומעוכים לפירה מתבלים במעט מלח . קמצוץ פלפל לבן. רבע כפית מרק עוף מערבבים היטב מצרכים לבצק : 4 כוסות קמח לבן/כוסמין חצי כפית מלח שקית אבקת אפיה 1 כוס שמן 1 כוס מים רתוחים במידה ויש צורך מוסיפים עוד מעט מים אופן הכנת הבצק : מערבבים את […]

מגולגלות תמרים הכי טעימות שיש_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים

מצרכים : 100 גרם נטורינה מידת בכוס ח.פעמי חם חצי כוס שמן חצי כוס מים 1 אבקת אפיה 3 שקיות סוכר וניל קמח לפי הצורך בערך 4 כוסות קמח לערבב את כל החומרים ולהוסיף קמח לפי הצורך בערך 3 עד 4 כוסות קמח בכוס ח.פעמי חם לחלק את הבצק ל 3 כדורים לרדד כל כדור […]

עוגיות מרוקאיות_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

המצרכים לעוגיות מרוקאיות: מידה בכוס חד פעמי קר 2 שקיות אבקת אפיה 2 שקיות סוכר וניל 1 נטורינה 200 גרם 1 כוס שמן 1 ורבע כוס סוכר 1/2 כוס שומשום 1/2 כוס קוקוס 1 כוס מיץ תפוזים כ 7 כוסות קמח (להוסיף לפי הצורך) אופן ההכנה לעוגיות מרוקאיות: בקערה מכניסים את כל המצרכים ומערבבים היטב […]

סיגרים במילוי שקדים_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

  מצרכים : חבילת עלי סיגר מרובעים מכינים סירופ סוכר: 3 כוסות סוכר 2 כוסות מים כפית מיץ לימון טרי להרתיח את כל מרכיבי הסירופ על הגז על אש גבוהה במשך רבע שעה בערך או עד לקבלת סירופ סמיך מעט. למילוי : 2 כוסות שקדים טחונים 1 כוס שבבי קוקוס קמצוץ גרידת לימון להוסיף כמה […]

מגולגלות שוקולד_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים

מרכיבים: לבצק בכוס מידה 250 מיל 4 כוסות קמח לבן / כוסמין 1 שקית אבקת אפיה כפית תמצית וניל רבע כפית מלח 1 כוס שמן 1 כוס מים רותחים למילוי : ממרח שוקולד טחינה ללא סוכר או כל ממרח אחר ללוש את כל חומרי הבצק לבצק חלק ונעים לחלק אותו ל 4 או 5 כדורים […]

גלילי ופל במילוי וניל ולוטוס_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

מצרכים: חבילת גלילי ופל למילוי מיכל שמנת מתוקה 250 מיל או קצפת צימחית 2 כפות פודינג וניל ממרח לוטוס שבבי קוקוס לקישוט אופן ההכנה: מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג לקצפת יציבה מוסיפים 2 כפות ממרח לוטוס בתנועות קיפול * מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ומזלפים לתוך הגלילים * מקפיאים לשעה לאחר שעה. ממיסים ממרח לוטוס […]

בורקס מדפי אורז במילוי בשר טחון ופטריות_מתכון של אפרת מילוא טויטו – מאסטר מתכונים

מצרכים : חבילת דפי אורז מצרכים לבלילת העלים : 1 כוס חלב סויה או מים 1 כפית סילאן 1 ביצה לערבב היטב את המצרכים לבלילה ולצקת לתוך קערה שטוחה ולהניח בצד עד להכנת המילוי . מצרכים למילוי : 2 כפות שמן 700 גרם בשר טחון קופסת פטריות 2 בצלים חתוכים לרצועות תבלינים :מעט פלפל שחור.מעט […]

עוגת אפרסקים ונקטרינות🥭🍑_מתכון של אפרת מילוא טויטו – מאסטר מתכונים

  5 ביצים 1 כוס סוכר 3/4 כוס שמן 21/2 כוסות קמח 1 אבקת אפיה 5 אפרסקים ונקטרינות חתוכים לקוביות 1 שמנת חמוצה 3 אפרסקים ונקטרינות פרוסים קינמון וסוכר לפיזור על התבנית להקציף ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח, להוסיף את השמן בזרם דק. להוסיף קמח ואבקת אפיה להקציף עד לאיחוד, להוסיף שמנת […]

קציצות עוף ופולים_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

מצרכים לקציצות עוף : חצי קילו חזה עוף טחון חופן פטרוזיליה 1בצל בינוני מגורד דק 1 תפוח אדמה קטן מגורד דק מעט מלח מעט פלפל שחור גרוס ראס אלחנות/בהרט מעט כורכום כפית שמן מעל התבלינים לערבב הכל ובסוף להוסיף 3 כפות מים מהברז ולערבב היטב וליצור קציצות שטוחות אופן הכנה : בסיר שטוח 2 כפות […]

עוגיות זילוף שקדים_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

4 כוסות שקד טיבעי עם הקליפה כוס קורנפלור כוס סוכר לטחון הכל ביחד. להוסיף 4 ביצים לארג' להשאיר בצד למשך שעה. לחמם תנור 150 מעלות טורבו. לזלף על נייר אפייה עם מעט קמח ולאפות 15 דקות להוציא לא לגעת עד שהם מתקררים לחלוטין. לחבר בעזרת שוקולד או מרנג.