Share with:


בשרי

אופן הכנה

* 1 כוס בורגול דק
* 3 כוסות סולת .
*1/2 כף מלח .
* 1/4 כוס שמן ..
**.בין כוס וחצי ל-שתי כוסות מים מסוננים .
הכל בקערה מלבד המים ..לערבב טוב להוסיף את המים בהדרגה
ככל שהעיסה עומדת כך היא סופחת נוזלים
הבצק צריך להיות נעים למגע לא רך מדי אבל גם לא יבש .
להתיז מעט מים מעל הבצק להניח בצד כדי להכין מלית

במחבט גדולה
5 בצלים קצוצים .לטגן במעט שמן .עד השחמה
* להוסיף 1/2 קג' בשר טחון .עדיף טרי .ועם כף עץ למעוך בשר כדי שלא יהיה גושים ותוך כדי זה לערבב להוסיף מלח פלפל שחור .כשהבשר מחליף צבע והוא הופך לשחום מעט ..להוסיף פטרוזיליה קצוצה ..ולערבב לכבות להבה .להניח לקירור ..על קרש חיתוך גדול לשפוך מים .שיהיה רטוב .ולהכין כדורים בגודל יותר גדול מעט מכדור פינג פונג ..כשיש מספיק כדורי בצק על הקרש להכין קערת מים .וכל הזמן להרטיב ידיים .לקחת כדור לשטח על כף יד רטובה מעט כדי שלא יידבק להניח במרכז הבצק גוש מהבשר לסגור .שלא יהיו קרעים .במקרה כזה לעשות תלאי עם מעט בצק .לגלגל קובה .להניח על קרש חיתוך . במקביל להכין מרק סלק ..בסיר .מעט מאד שמן ..לגרד בפומפיה סלק אדום 3-4- יחידות או.אפשר גם חתיכות סלק להניח סלק בסיר עם השמן החם .לערבב .אחרי 10 דק'.להוסיף מים רותחים .לסלק לבשל 20 דקות ו .לבשל עד שהקובות מוכנות לא להבה גדולה …. ..להרטיב ידים לקחת קובה לגלגל שוב ביד לשים בסיר מרק לשים במרק 4 גבעולי סלרי .עם העלים .רק כשהוא מבעבע אחרת ידבקו ולערבב מידי פעם.בעדינות.כל פעם עוד אחד מדי כמה יחידות להכניס כף ארוכה לערבב על דופן הסיר כדי לא לפצוע אותם .עד שהכל בסיר ..לטבל ..מלח ..מלח לימון וסוכרזית ..אחרי שרותח בעדינות לטעום לתקן טעמים .אפשר טיבול .לימון סחוט וסוכר …במקום …

אחרי 20 דק'בישול לכבות להבה

בהצלחה 💜.*לאה*💜.

קובה בורגול סלק אדום_מתכון של לאה בוארון – מרסטר מתכונים
לאה בוארוןספר המתכונים של
מתכון של

לאה בוארון

50 מתכונים