Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

 

מצרכים:
3 תפוחי אדמה רצוי אדומים.
6 ביצים.
1 גזר (אפשר גם בלי )
1 פלפל חריף ירוק ( למי שרוצה חריף)
רבע צרור פטרוזיליה.
רבע צרור כוסברה. רק את העלים. ללא הגבעול.
חצי כפית כורכום.
רבע כפית פלפל לבן.
חצי כפית מלח.
חצי כפית אבקת מרק עוף.
סחיטה מלימון חמוץ.
3/4 כוס חד פעמית שמן קנולה.

אופן ההכנה !
1. את התפו"א אדמה קולפים , ומגרדים בפומפיה הגסה מעל קרש חיתוך , כנ"ל את הגזר.
2. משאירים כ 10 דקות עד שהם מגירים את הנוזלים ,סוחטים בשתי הידיים טוב טוב שלא יישארו בהם נוזלים ,
3. שמים בקערה. את העלים יש לשטוף וליבש. ולקצוץ מעל כנ"ל את הפלפל. לשים את הביצים , הלימון , הכורכום , המלח , פלפל לבן , ומרק עוף. ולטרוף טוב טוב.
4. במחבט בינונית (לא רחבה מידיי ) שמים את השמן כשהשמן חם חם חם ,שוב בוחשים בחוזקה ושופכים בזריזות אך בזהירות את כול העיסה ,
5. משטחים ומכסים עם מכסה. לאחר 5 דקות טיגון על אש גבוהה , יש להנמיך את הלהבה לאש נמוכה..
6. מטגנים כ רבע שעה מרגע ההנמכה ובודקים אם האומלט התקשתה מעל והיא כבר לא נוזלית. שמים צלחת שטוחה מעל והופכים אותה. שמים עוד מעט שמן למחבט ומחזירים. כשהצד השחום כלפיי מעלה.
7. מטגנים עוד כ 10 דקות בלהבה נמוכה ללא מכסה. ובודקים שהחלק התחתון הושחם מורידים לצלחת שטוחה כשעלה ניר סופג. אין להשאירה יותר מ 10 דקות על הניר הסופג. יש להעבירה לצלחת הגשה ללא ניר.
בתאבון !
את המתכון קיבלתי מהבשלנית האלופה המומחית באוכל מרוקאי קלסי אמיתי

תודה לך זרי אזרזר

אומלט מרוקאי ! ( במרוקאית למגינה )_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים