Share with:


פרווה

אופן הכנה

לא לשאול אותי אם אפשר שקדים במקום!!!!!
המון חברים לחצו ורצו את עוגיות הבוטנים המרוקאיות , ומי אני שיגיד לכם לא!!!
הלכתי והדרמתי עד באר שבע ופניתי למלכת העוגיות המרוקאיות אורלי אלימלך אלקסלסי .
אורלי נתנה לנו את המתכון לעוגיות וזה מה שיצא.
בבקשה לא לשנות כלום במתכון ולא לשאול אם אין לי מוצר זה או אחר… אם אין לא עושים!!

מצרכים:
4 כוסות של בוטנים קלויים בלי קליפה טחונים לא דק מידי!!
1.3/4 כוס סוכר ( 1 ושלוש רבעים )
2 כפות של קמח קלוי ( לקלות במחבת את הקמח תוך ערבוב מתמיד 3 דקות לקבלת צבע בז').
1/2 כפית אבקת ציפורן
1/2 כפית אבקת זנגביל
1 כפית אבקת אפיה
2 ביצים שלמות
3 חלמונים של ביצים (רק הצהוב)

אופן ההכנה:
1. בתוך מעבד מזון נכניס את הבוטנים הטחונים ונוסיף את הסוכר , ולטחון פעם שניה בפולסים להיזהר לא יותר מידי. כ 3 פולסים
2. נעביר את התערובת לקערה ונוסיף לה את הקמח הקלוי, הציפורן, הזנגביל, אבקת אפיה ונערבב עם הידיים.
3. בצלוחית נטרוף את 2 הביצים השלמות ו3 החלמונים,
4. את הביצים הטרופות נשפוך בהדרגה לתערובת הבוטנים ולאחד עד שמתקבל עיסה חלקה כמו בצק שנוח לקרוץ כדורים ממנה.
5. לקרוץ בידיים כדורים קטנים בגודל קצת יותר מגולה (טיפה קטן מגודל המנגט) לגלגל באבקת סוכר ולשים במנגטים מס' 1.
6. לסדר בתבנית אם רווח בן המנג'טים ולאפות ב- 160 מעלות 8 דקות בדיוק .
7. לאחר 8 דקות ,להוריד ל 100 מעלות לאפות עוד 3 דקות בדיוק, לא לאפות יותר מידי זמן הם מתייבשים מהר!!!
8. לקרר . לאחסן בקופסא סגורה במקרר נשמר לכמה חודשים!!!
הערות:
הכוס היא חד פעמי קר
חברים לעבוד בדיוק לפי הזמני כי אם לא העוגיות יצאו יבשות.
הגודל של העוגיות תעשו בדיוק כמו שרשום במתכון

עוגיות מרוקאיות פקעות בוטנים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים