Share with:


חלבי

אופן הכנה

מבשלים חמאה רגילה קטנה על אש קטנה מאוד עם מעט מלח גס כ5-6 גרגירים כעשרים דקות תוך כדי ערבוב עד שמתקבל צבע חום/אדום ומורידים מהגז על מטלית להפסיק את הבישול . ( זאת סמנה בסיסית ) לסמנה מוסיפים חצי מרגרינה של בלובנד וחצי כוס שמן רגיל מערבבים ומניחים בצד.

לבצק: קילו קמח מנופה , 2 כפות שמרים כף מלח ו 4 כפות סוכר מי שרוצה מתוק בהחלט יכולה להוסיף כחצי כוס סוכר מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים בהדרגה מיים פושרים כ 3 כוסות עד לקבלת בצק גמיש ודביק יוצקים ליד שמן ומעבדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים כ 9 עיגולים ,

משמנים את משטח העבודה ופותחים כל עיגול ביד מורחים בתערובת הסמנה המרגרינה והשמן מקפלים מורחים שוב ומגלגלים לשושן ומניחים בסיר ומחכים שזה יתפיח עד לגובה הסיר ואופים בחום של 160 כחצי שעה ואז מסירים את המכסה

ממשיכים לאפות עד השחמה כרבע שעה ואז אוכלים או מקפיאים בעודה חמה

וכשרוצים לאכול מחממים שעה בעודה קפואה

בתיאבון ❤️ הערה- אפשר למרוח במחמאה או מרגרינה במקום סמנה

מתכון של Yael Natan

מתכוןמתכון

כובנה מפותלת עם סמנה_מתכון של יפה דודיאן
יפה דודיאןספר המתכונים של
מתכון של

יפה דודיאן

64 מתכונים