Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

סהרונים
מצרכים לבצק :
500 גרם קמח מנופה
כף שמרים יבשים
ביצה
50 גרם מרגרינה /חמאה
2 כפות סוכר
חצי כפית מלח
כוס ורבע מים
כף גרדת לימון
כף דבש

ההכנה :
מרככים את המרגרינה, את השמרים ממיסים עם הסוכר והמים
מערבבים את כל החומרים יחד לשים את התערובת לבצק איחד וגמיש למגע
מתפיחים כשעה, ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של מ" מ
קורצים עיגולים וממלאים בתערובת שרוצים
אפשר תפוחי עף, ריבה , אגוזים, או גבינה וכו",,,
מטגנים בשמן עמוק
לבסוף תובלים את הסהרונים בסירופ שהוכן מראש

תערובת תפוחי עץ :
6 תפוחי עץ
כף קינמון
כף דבש
חצי לימון סחוט
3 כפות סוכר

ההכנה :
מקלפים ומגרדים את התפוחים במגרדת
מוסיפים את כל החומרים לסיר מלבד הקינמון
מבשלים את תערובת התפוחים ושאר החומרים יחד
עד שהתפוח כמעט רך לגמרי מסירים מהאש ומוסיפים את הקינמון
מערבבים היטב ומקררים

סירופ :
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי מים
כף דבש
מקל קינמון
2 כפות מיץ לימון
מבשלים הכלי יחד כ 20 דקות על אש קטנה
עד שכמעט שהתערובת הופכת כמעט לסירופ סמיך.

סהרונים במילוי תפוחי עץ קינמון ודבש
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

117 מתכונים