אומלט מרוקאי ! ( במרוקאית למגינה )_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מצרכים: 3 תפוחי אדמה רצוי אדומים. 6 ביצים. 1 גזר (אפשר גם בלי ) 1 פלפל חריף ירוק ( למי שרוצה חריף) רבע צרור פטרוזיליה. רבע צרור כוסברה. רק את העלים. ללא הגבעול. חצי כפית כורכום. רבע כפית פלפל לבן. חצי כפית מלח. חצי כפית אבקת מרק עוף. סחיטה מלימון חמוץ. 3/4 כוס חד […]

מוקפץ איטריות אורז וקוביות סלמון וירקות_מתכון של יפה וקס ברקו – מאסטר מתכונים

בסיר מבשלים חצי שקית איטריות אורז רחבות עד מידת רכות שרוצים מסננים ודמים בצד במחבת עם כף שמן מטגנים קוביות סלמון מכל הצדדים ומוציאים לצלחת באותה מחבת מטגנים 1 בצל פרוס להזהבה מוסיפים רצועות מ1 פילפל אדום 1 גזר רצועות מערבבים כ4-5 דקות מוסיפים 2 כפות רוטב סויה 2 כפות צילי מתוק 2 כפות רוטב […]

יויו במילוי שקדים❤️_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

מידה בכוס חד פעמי חם מצרכים : 4 בצים L 1 כוס סוכר 1 כוס שמן 2 שקיות אבקת אפיה 3 שקיות סוכר וניל קליפת תפוז מגוררת רבע כוס מיץ תפוזים אופן הכנת הכדורים : שמים בקערה את המצרכים ואת הקמח מוסיפים בהדרגה לפי הצורך .בערך 6 וחצי כוסות עד 7 בערך .הבצק צריך להיות […]

כדורי שוקולד מהירים_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

  קטגוריית מתוק וטעים וללא אפיה שחר שולמית – מידות אוניברסליות מתקבלות כ30 יחידות – תלוי בגודל העוגיה מצרכים … צנצנת חלב מרוכז (380 גרם) 1/4 כוס קקאו (35 גרם) 100 גרם חמאה מומסת 400 גרם ביסקויטים טחונים אופן ההכנה … שמים בקערה את החלב המרוכז ומוסיפים לו את הקקאו דרך מסננת (שלא יהיו גושים) […]

סושי לוטוס בזילוף שוקולד לבן ואגוזי פקאן_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

סושי לוטוס בזילוף שוקולד לבן ואגוזי פקאן המצרכים לסושי לוטוס בזילוף שוקולד לבן ואגוזי פקאן: לבסיס לוטוס: 350 גרם עוגיות לוטוס מפוררות 5 כפות ממרח לוטוס מומס 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) לקרם וניל: 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) 2 כפות פודינג וניל לזילוף: שוקולד לבן מומס שברי אגוזי פקאן מסוכרים אופן ההכנה […]

מתכון כתוב + סרטון להכנת מפרום כרובית_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

מצרכים : 1 כרובית חתוכה לפרחים לתערובת הבשר : 500 גרם בשר טחון 1 ביצה 2 פרוסות לחם רטוב (לסחוט ולפורר) 1 בצל מגורד חצי כוס פטרוזיליה קצוצה תבלינים : מעט מלח ופלפל שחור חצי כפית בהרט רבע כפית כורכום רבע כפית פפריקה . מערבבים את כל מרכיבי המילוי לציפוי לפני הטיגון: 2 ביצים 2 […]

עוגת תפוחי עץ ושוקולד_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

תבנית 24 מצרכים : 3 תפוחי עץ כוס וחצי סוכר 2 כוסות קמח 5 ביצים מ"ס 3 ( M) שקית אבקת אפיה שקית סוכר וניל כפית קינמון גרדה מתפוז אחד חצי כוס מיץ תפוזים רבע כוס מים קורט מלח רבע כפית זנגביל טחון כוס שמן אופן ההכנה : 1. מפרידים את החלבונים לקערה מוסיפים קורט […]

עלי סיגר / בריק / "וורקה"_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

חברים קיבלתי את המתכון המנצח הזה מחברתי אורלי אלימלך אלקסלסי תודה לך מלכת העוגיות מצרכים למתכון: 300 גרם קמח חצי כפית שטוחה מלח כף חומץ כפית שמן כפית שטוחה קורנפלור 2/1 2 כוסות מים פושרים. אופן ההכנה: 1.לערבב את כל החומרים ולהוסיף מים בהדרגה תוך כדי בחישה במטרפה ידנית. 2.מומלץ לעבוד בידיים ללא מקסר ולעשות […]

צלי בקר עם ירקות שורש_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מצרכים: נתח צלי כתף מס' 5 2 בצלים 2 גזרים חתוכים לעיגולים 3 גבעולי סלרי עם העלים 6 שיני שום שלמות שקית אבקת רוטב צלי 3 עלי דפנה גרגירי פלפל שחור שלמים מלח חצי כף פלפל שחור גרוס כף אבקת מרק עוף חצי כפית כורכום אופן ההכנה: 1. להרתיח את הבשר בשלמותו בסיר לחץ עם […]

עוגיות מקרוד_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מתכון לאחת העוגיות האהובות ביותר. המתכון הוא מתכון למקרוד אלג'רי, את המקרוד עושים בתוניס, טריפולי, מרוקו ואלג'יר. אפשר גם לאפות בתנור ,לאפות בחום של 180 מעלות כ15-20 דקות. מצרכים: 1 קילו סולת 2 כוסות קמח 1 אבקת אפיה גרדת תפוז מתפוז אחד 1 כוס שמן 1 כוס סוכר 1.5 כוסות מים מעט קינמון מעט זנגוויל […]

טורטיה ממולאת בתנור_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מצרכים: 2 טורטיות 2 תפו"א שלוק במים 2 בצל לבן קצוץ ומטוגן 1 חבילת פטריות חתוכות ומטוגנות מעט פטרוזיליה מעט פלפל שחור גרוס מעט מלח מעט כמון 2 ביצים טריות לא מבושלות. אופן ההכנה? 1. את כל המצרכים חוץ מהביצים מערבבים יחד ויוצרים מעיין פירה . 2. במרכז הטורטיה מנחים את התערובת ויוצרים גומה, […]

במיה עם כדורי בשר_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  כמה שזה טעים וכמה בית יש באוכל הזה. מתכון פצצה שקיבלתי מחברה אלופה חופית אלמקייס מצרכים לקציצות: חצי קילו בשר בקר טחון חופן פטרוזיליה קצוצה חופן וכוסברה קצוצה 1 בצל מגורד 1 תפוא קטן מגורד 4 כפות פירורי לחם מלח, פלפל שחור לפי הטעם כפית ראס אל חנות, כפית כמון, להכנת הקציצות: לערבב הכל […]

קציצות במטבוחה עם כרובית_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מתכון פצצה שקיבלתי מחברה אלופה חופית אלמקייס מצרכים: כרובית אחת גדולה מצרכים לקציצות: 250 גר שוק הודו מפורק(הודו טחון) 250 גר בשר בקר טחון חופן פטרוליה וכוסברה קצוצים בצל מגורד 2 שיני שום כתושות 3 כפות פירורי לחם ביצה חצי כף מלח חצי כף פלפל שחור כף פפריקה מתוקה חצי כף כמון חצי כף ראס […]

עלי פילו במלית חצילים,ירק ומוצרלה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

  קטגוריית כיסונים מטוגנים שחר שולמית מתקבלות 15 יחידות מצרכים… חבילת עלי פילו חבילת בצל ירוק 2 חבילות פטרוזליה 3 כפות שמן (45 מ"ל לטיגון הירק) חציל גדול 6 כפות שמן (90 מ"ל לטיגון החציל) כפית מחוקה פלפל 4 העונות (או פלפל שחור) 1/2 כפית מלח 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת אופן ההכנה… שוטפים וקוצצים […]

עוגיות נענע_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

חצי צרור נענע. חצי כוס סוכר. ביצה. תמצית וניל. שקית סוכר וניל שקית אבקת אפיה 50 גרם חמאה רכה. 2 כוסות קמח או 3 -4 כוסות קמח שקדים. ההכנה: מרסקים בבלנדר את הנענע הסוכר והביצה יחד עד שנוצר נוזל. יוצקים םקערה מוסיפים שאר החומרים לשים לבצק אחיד וחלק. קורצים כדורים מניחים בתבנית מרופדת מועכים קלות […]

אוזני המן_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

  🤲 מצרכים : 200 גרם חמאה או נטורינה כוס ורבע סוכר כוס מיץ תפוזים טבעי כוס ורבע שמן 2 שקיקי אבקת אפיה 3 סוכר וניל קמח קילו או לפי הצורך למילוי : ממרח שוקולד ולהוסיף לממרח כ .. 3 עד 4 כפות בסקויטים טחונים אופן ההכנה.. ללוש את כל מצרכי הבצק ואת הקמח להוסיף […]

רולדת שקדים ופירות יער_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

(ניתן כל פרי שתרצו). 5 חלבונים כוס וחצי סוכר כוס אבקת שקדים או שקדים טחונים דק. 2 כפות קקאו 2 כפות קורנפלור. לציפוי הפנימי והחיצוני: קופסת גדולה של שמנת מתוקה. 5 כפות אינסטנט פודינג או אבקת סוכר. 2 כוסות פירות יער. שקדים מולבנים אבקת סוכר. להקציף במהריות גבוהה את החלבונים 2 דקות להוסיף סוכר ולהקציף […]

מאפה "לחם פיצה"_מתכון של ברכה זולינג – מאסטר מתכונים

קליל וטעים😋 נשאר לכם חלה,לחם טוסט🙃 ציאק צאק בצלחת. הוסיפו סלט קטן. טעים טעים😋 איך👇 גרדו עגבניות בשלות ועסיסיות. למרוח על כל פרוסה בנדיבות. טגנו פרוסות חציל, או בתנור מוברשות בשמן. לא חובה. הוסיפו זיתים חתוכים. מעל הניחו גבינה צהובה ,ומעל פרוסת עגבניה. תבלו והמליחו. לאפות בחום 180 מעלות עד להתרככות הגבינה.❤️

קובה סלק במילוי גבינה בולגרית על מצע יוגורט_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

תודו שאת זה עוד לא טעמתם (לשבועות) 3 כוסות סולת 2 כפות קמח. כף שמן מעט מלח כוס מים ללוש ולהשאיר לפחות חצי שעה לנוח. למילוי: קוביות גבינה בולגרית. לרוטב בצל חתוך גס 3 גבעולי סלרי חתוכים. 2 סלק חתוכים לקוביות מיץ מלימון אחד. כף סוכר כפית וחצי מלח כפית פפריקה 3-4 כוסות מים להגשה […]

קציצות דגים ברוטב חריף_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

חצי קילו דג נסיכת הנילוס ומרלוזה טחונים. צרור כוסברה קצוצה דק צרור שלם פטרוזיליה קצוצה. כמה עלי סלרי קצוצים דק. 2 שיני שום קצוצים. בצל מגורד. 2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות. 2 ביצים תפוח אדמה אחד מבושל ומרוסק. כף פירורי לחם. כפית מלח כפית פלפל שחור כף פפריקה. רבע כפית כורכום. לערבב יחד את העיסה […]

עוגת תפוזים מקורמלת_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

קטגוריית עוגות בחושות קטגוריית מאפינס (מתוק) שחר שולמית – מידות אוניברסליות תבנית נון סטיק משומנת ומסוכרת קוטר 24 סנטימטר מצרכים… 4 ביצים גודל לארג' 3/4 כוס סוכר (150 גרם) סוכר וניל 2/3 כוס אינסטנט וניל (80 גרם) ½1 כוסות קמח (210 גרם) כוס קוקוס (90 גרם) אבקת אפיה (10 גרם) קורט מלח כוס שמן (240 […]

עוגת גבינה פירורים בזילוף ריבת חלב_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים

המצרכים לעוגה בתבנית פאי 22 לבסיס: 3 כוסות קמח כוס ח"פ שקוף 3/4 כוס סוכר 1 ביצה 1 שקית אבקת אפיה 1 שקית סוכר וניל 1 כוס שמן גרידת לימון אופציונלי אופן ההכנה : בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב בעזרת מזלג עד לקבלת בצק פירורים לוקחים כוס אחת מפירורי הבצק ומפזרים בתבנית […]

מגולגלות מבצק פריך_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מתכון מצויין שקיבלתי מחברתי היקרה נורית יונה ישר אלכם. מצרכים: קג קמח שתי שקיות סוכר וניל שקית אבקת אפייה כוס מיץ תפוזים סחוט טרי 2 חבילות נטורינה/ מחמאה גרידת תפוז/לימון. קורט מלח. מליות: ממרח תמרים ואגוזים/ ממרח קרם עוגיות/ לוקום/ריבה עם קוקוס/שוקולד אופן ההכנה: 1. במיקסר : להכניס את החומרים לפי הסדר וללוש במיקסר עד […]

ירקות כבושים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

אפשר כל ירק שרוצים מצרכים: כרוב לבן כרובית לפת סלרי גזר שומר שום פלפל ירוק חריף פרוסות משלוש לימונים ללא הקליפה עכשיו שלב הנוזלים לצינצנת של 1 ליטר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שליש חומץ שליש מיץ לימון שליש מים 1 כף מלח לכל ליטר נוזל אופן ההכנה: 1. לקלף את הירקות ולחתוך אותם לשטוף אותם היטב ולסנן 2. לקחת […]

תפוח עץ על מקל בציפוי קרמל אדום_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

חייב לנקות וליבש טוב טוב את התפוחים לפני כל התהליך. ילדי שנות ה – 70 ו 80 זכרים את הממתק הזה שכל כך אהבנו תרשמו לי כאן את זיכרון הילדות שלכם מהתפוח משתמשים רק בכף עץ!!! מצרכים: הכוס היא כוס חד פעמי קר. צבע מאכל בכל צבע שרוצים. 7 תפוחים מסוג גראנד סמית' 7 מקלות […]

בלינצ'ס טעים טעים ומתוק_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מספיק ל – 11-14 בלינצ'סים לא משנים מתכון מנצח חומרים לבלילה: 300 מ"ל חלב ( או 150 מ"ל חלב ו 150 מ"ל רויון ) 150 גרם קמח רגיל 2 ביצים 30 גרם חמאה מומסת מעט מלח….אבל ממש מעט חומרים למלית: 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה רכה 5% 1 גביע (250 גרם) גבינת שמנת […]

בצק פילו ממולא תפוחים וגבינת מסקרפונה מתוק_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

בצק פילו ממולא תפוחים וגבינת מסקרפונה מתוק מי שרוצה פרווה יוותר על הגבינה מצרכים: 1 חבילת בצק פילו ( אני מעדיף פילאס) ,,,אפשר גם בצק פילו 4 תפוחים גרנד סמית 2 אגסים 100 גרם מסקרפונה 50 גרם אגוזים 50 גרם צימוקים חצי כוס סוכר חום כפית קינמון 1כף מיץ לימון 50 גרם חמאה / מחמאה […]

מתכון מרוקאי לריאות בקר וחומוס_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

וזה כל כך טעים היכן כל המרוקאים תספרו לי מה זה מעלה בכם. מתכון פצצה שקיבלתי מחברה אלופה חופית אלמקייס מצרכים- 1. חבילה אחת של חומוס קפוא 2. חצי קילו ריאות בקר 3. צרור כוסברה 4. שמונה שיני שום קצוצות 5. כפית כמון 6. כף מרק עוף 7. שתי כפיות פפריקה מתוקה מהולה בחצי כוס […]

קאפקייקס_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  מצרכים: 3 כוסות קמח תופח 1 כוס סוכר לבן 1 כוס סוכר חום 2 כפות רום 1 כפית סודה לשתייה 1.1/4 כוס מים /חלב / מיץ תפוזים 1 כוס שמן 6 כפות שוקולית 5 ביצים הקרם לקישוט: מיכל שמנת 250 מ״ל ו 3 כפות גדושות אינסטנט וניל. כל הקישוטים זה עניין של ניסיון ותכניקה […]

עוגת טורט תותים מצויירת_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

4 ביצים כוס וחצי קמח שקית אפיה שקית סוכר וניל כפית תמצית וניל חצי כפית תמצית רום כוס סוכר כוס שמן(הכל כוס חד פעמי שתיה חמה) לקצפת : שמנת מתוקה 250 מ"ל. 4 כפות אינסטנט פודינג כף סוכר. תותים ושוקלד מומס להקציף ביצים(ללא הפרדה) עם הסוכר לקצף לבן ויציב. להנמיך את המיקסר למהירות נמוכה ולהוסיף […]

מקרוד_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

קילו סולת כוס קמח כוס סוכר כוס שמן אבקת אפיה. 2 כפיות תמצית וניל. למילוי: 2 ממרח תמרים. כף קינמון אגוזים טחונים סירופ: 3 כוסות מים 2 כוסות סוכר חצי לימון במערבל ללוש את הבצק לתת לו לנוח חצי שעה. להכין את המלית לערבב את כל חומרי המלית להכין את הסירופ לבשל מים סוכר ולימון […]

פנקייק בניחוח סילאן_מתכון של יפה וקס ברקו – מאסטר מתכונים

כוס מידה אוניברסלית בקערה מערבבים 1 ביצה כף סוכר 2 יוגורט יופלה חצי כוס חלב כוס קמח 1 אפיה כף סילאן מניחים את הבלילה ל 5 דקות מנוחה משמנים מחבת ועם כף מדידה לוקחים מהבלילה ומוזגים למחבת מנערים קלות את המחבת כשיוצא בועות הופכים לצד שני לדקה ומוציאים לצלחת

עוגיות בולו_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

  טעם של עוד ועוד. 100 גר' חמאה. כוס סוכר 2 ביצים. תמצית וניל. סוכר וניל. אבקת אפיה. כוס שקדים טחונים. חצי כוס אגוזים טחונים. 2 כפות קוקוס חופן צימוקים. 4 כוסות קמח 3/4כוס שמן. חצי כוס לימון גרידת לימון(במקור זה תפוז אני החלפתי ללימון ואין טעים מזה) לקישוט שומשום ושקדים. ללוש את הבצק הוא […]

פסטרמה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

קטגוריית עופות קטגוריות פסח שחר שולמית – מידות אוניברסליות מצרכים למשרה… נתח של חזה הודו נקבה טרי כוס מים רותחים (240 מ"ל) כפית מחוקה מלח 2 כפיות מחוקות פפריקה מרוקאית בשמן 1/2 כפית פלפל שחור גרוס 1/2 כפית שום גבישי 1/3 כוס שמן (80 מ"ל) אופן ההכנה … שוטפים את נתח החזה ומניחים אותו בקערה […]

מגולגלות קינדר/בלונדי נימוחות🤩_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 300 גרם קמח 3 כפות סוכר חצי שקית אבקת אפייה 170 גרם חמאה קרה – חתוך לקוביות 2 חלמונים חצי כוס חלב *כל ממרח שבא לכם 😉 *אצבעות קינדר אופן הכנה – שמים בקערת מיקסר את כל היבשים + חמאה ולערבל בוו גיטרה למרקם […]

עוגיות סנדוויץ_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 בצק פריך שקדים 200 גרם חמאה או מחמאה מאוד רכה כוס אבקת סוכר – כוס שתיה חמה ח.פ שקית אבקת אפיה 2 חלמונים חצי כוס מיץ תפוזים כף גרידת תפוז 3 כפות שמן ווניל קורט מלח כוס שקד טחון מולבן חצי כוס קורנפלור כ- […]

ענן גבינה 🎂☁️🍰_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 גבינה לבנה 750 גר׳ 1 גביע שמנת בטעם טבעי – אני שמה של נפולאיון 5 ביצים XL מופרדות 4 כפות קורנפלור מלאות 2 סוכר וניל 1 כוס סוכר 3 כפות פודינג וניל מלאות יש להוציא את כל המצרכים שיהיו בטמפ' החדר במקביל למלא את […]

ג'אבן_מתכון של תכלת אזולאי ( המטבח של תכלת ) – מאסטר מתכונים

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487 3 חלבונים 4 כוסות סוכר כוס מים 2 גרגירי מסטיקה כתושים. לבשל את הסוכר המסטיקה והמים על אש נמוכה למשך 20-25 דק להקציף את הביצים ולהתחיל לזלף לתוך המיקסר את הסירופ החם. לתת למיקסר לעבוד במהירות גבוהה במשך 20-25 דקות. ולזלף על קערית

אוזני המן / מגולגלות קינמון_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

מהבצק של אוזני ההמן הכנתי מגולגלות קינמון. לבצק 4 כוסות קמח. סוכר וניל 10 ג' שקית אבקת אפיה 2 חלמונים חצי כוס סוכר. 4 כפות שמן 200 גרם חמאה רכה. חצי כוס חלב. ללוש היטב לבצק חלק להכניס שעה למקרר. למילוי: כוס סוכר חום. קינמון 25 גרם חמאה מומסת. . לחלק את הבצק ל2 לרדד […]

עוגת שיש תפוזים_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים

קטגוריית עוגות בחושות תבנית נון סטיק קוטר 22 סנטימטר משומנת ומקומחת מדליקים תנור לחום של 160 מעלות שחר שולמית – מידות אוניברסליות מצרכים… 3 ביצים גודל לארג' כוס סוכר (200 גרם) סוכר וניל כוס שמן (240 מ"ל) ¼1 כוסות מיץ תפוזים (300 מ"ל) כוס קוקוס (90 גרם) 2 כוסות קמח (280 גרם) קורט מלח אבקת […]

סופריטו בשר ותפו"א_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

במקור התבשיל אמור להתבשל כשעתיים וחצי על הגז בבישול איטי ובלי כמעט נוזלים אבל אני קיצרתי תהליכים והרתחתי מראש את הבשר(נתח מס' 5) בסיר לחץ מתכון פצצה שקיבלתי מחברה אלופה חופית אלמקייס מצרכים: 1 נתח צלי בשר מס' 5 שהורתח מראש בסיר לחץ עם עלי דפנה ופלפל אנגלי(לא חייב להשתמש בכל הכמות) 4 תפו"א בינוניים […]

עוף בשום לימון ודבש_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

מתכון לעוף בשום לימון ודבש: מצרכים ל-6 מנות: 6 כרעיים שלמים נקיים ושטופים לימון שלם פרוס לעיגולים ראש שום שלם חצוי לרוחבו 8 כפות דבש מלח פלפל שחור גרוס פלפל לימון-ניתן להשיג בכל חנות תבלינים למי שאין יכול לוותר ולשים רק פלפל גרוס כף תבלין טוסקנה חצי כף רוזמרין מיובש רבע כוס שמן זית אופן […]

קובה סלק_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  הקובה: מצרכים: 1 קילו סולת מעט פלפל שחר מעט מלח אופן הכנת הקובה: לשים את הסולת עם הפלפל והמלח ביחד עם מים עד לקבלת בצק רך וגמיש. המילוי לקובה: 1 קילו בשר בקר טחון 1 בצל גדול קצוץ רבע צרור כוסברה טריה קצוצה פחות מרבע פיטרוזיליה קצוצה פפריקה אבקת מרק עוף בהרט לקובה אופן […]

קעריות עלי סיגר עם כבדי עוף בטריאקי_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

  אפשר גם לאפות את הקעריות בתוך תבנית של מאפינס. אופן הכנת הקעריות : 1. מחממים שמן עמוק בסיר לא רחב מידי 2 מניחים את העלה בשמן ועליו את המצקת כדי ליצור גומה ואת הצורה. 3. כשהעלה זהוב יפה, מוצאים ומניחים על נייר סופג. כבד עוף עם פטריות ברוטב טריאקי מצרכים למנה: 1קילו כבדי עוף […]

פול יבש ענק עם כמון ומלח_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

בבית מרוקאי וגם אלג'יראי אין כמו לשבת בשבת ולאכול את הפולים כמו גרעינים וזה ממכר!!!! אז למתכון מצרכים : קילו וחצי פול יבש ענק המון כמון מלח חצי לימון 2 עלי דפנה אופן ההכנה : 1. משרים את הפולים כל הלילה בהמון מים ולמוחרת שוטפים היטב. 2. מכנסים את הפולים לסיר גדול מאוד ביחד עם […]

ז'אבן מרוקאי_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים

אפשר לצבוע אותו בצבעי מאכל ולהוסיף אגוזים מצרכים: 1 לימון 3 חלבונים 1 ק"ג סוכר 100 גרם פיסטוקים קלויים שלמים (50 גרם לזאבן ו 50 גרם לקישוט) 100 גרם שקדים קלויים שלמים (50 גרם לזאבן ו 50 גרם לקישוט) 1 כוס מים 3 טיפות מיי ורדים 1/2 כוס סוכר (לקפץ בחלבון) 10 גביע תבלין מסתיקה […]

עוגת סוכר וקוקוס בחושה _מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים

  לתחתית העוגה כוס סוכר כוס קוקוס לבלילה 3 ביצים חצי כוס סוכר. כוס קמח שקית אפיה שקית סוכר וניל חצי כוס שמן לבשל את הסוכר עד שנהפך לקרמל לצקת בתבנית גם דפנות התבנית לפזר מעל קוקוס ואז את הבלילה לאפות בחום 180 חצי שעה- 40 דקות לצנן ואז להפוך אותה