מבית אמא בוצי – גילה כהן-אבני
מלית הגבינה:
2 גבינות טוב טעם
כף קורנפלור או קמח
מעט סוכר, מעט מלח
1-2 ביצים.
הבצק:
1/2 ק”ג קמח רגיל
2 ביצים גדולות
1/4 חמאה קטנה (25 ג')
1/2 כוס חלב פושר
קצת סוכר [בערך כף וחצי]
1/2 כפית מלח
ללוש לבצק אחיד לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר ל-12 שעות לפחות….
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק, חורצים עם גלגלת פיצה ריבועים 55X שמים כפית מלית גבינה, וסוגרים למשולש, מדביקים, אם יבש, להרטיב את הקצה ולהדביק,[יש להניח מגבת לחה למניעה התייבשות הבצק]
אפשר להניח על מגש מקומח מעט ולהקפיא אותם, ואז להכניסם לשקית [לא לשים מיד בשקית, הם נדבקים]
לפני ההגשה, מרתיחים סיר רחב עם מים ומעט מלח גס, מכניסים קבוצת קרפעלעך ומבשלים עד שצפים, כ-10-15 דק’, מסננים ומכניסים לקערת הגשה עם מעט חמאה,
אפשר גם לטגן מעט או לערבב עם איטריות רחבות וגבינת פרמג’ן לקלסונס