Share with:


פרווה

אופן הכנה

מתכון לאחת העוגיות האהובות ביותר.
המתכון הוא מתכון למקרוד אלג'רי, את המקרוד עושים בתוניס, טריפולי, מרוקו ואלג'יר.
אפשר גם לאפות בתנור ,לאפות בחום של 180 מעלות כ15-20 דקות.

מצרכים:
1 קילו סולת
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
גרדת תפוז מתפוז אחד
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1.5 כוסות מים
מעט קינמון
מעט זנגוויל
1/2 כוס שומשום.

למלית:
1 חבילת תמרים בוואקום.מעט קינמון
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מים
מבשלת בסיר עד שהתמרים מתרככים

לסירופ:
1 קילו סוכר
3 כפות דבש
מיץ מלימון אחד
1.5 מים
מבשלים עד שהסוכר נמס

ההכנה:
1. מאחדים את כל החומרים לעיסה ומחלקים ל – 4 כדורים.
2. לוקחים כדור עיסה ומרדדים אותו לעלה מלבני, אם העיסה התקשתה -ניתן לעבוד עם מעט מים.
3. מורחים על העלה המלבני מהתמרים, ומגלגלים לרולדה.
4. את הרולדה שנוצרה חותכים לפרוסות ומטגנים בשמן עמוק.
5. מוצאים את העוגיות מהשמן וטובלים אותם בסירופ.

עוגיות מקרוד_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים