Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

תגידו יש בכלל על המגולגלות והמושלגות הללו❓
חוסלו מייד לאחר שנאפו😋
מצרכים:
2 כוסות קמח לבן
כפית אבקת אפיה
2 כפות מלאות סוכר
50 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ' החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר שעה-שעתיים לפני ההכנה)
רבע כוס שמן קנולה
ביצה גדולה
2-5 כפות מיץ תפוזים (או מים חמים)

למילוי:
3-4 כפות ממרח תמרים, כפית שטוחה אבקת קינמון, רבע כוס אגוזים קצוצים דק (לא חובה)

אופן הכנה:
מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
מערבבים בקערה את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (יש להוסיף מיץ/מים בהדרגה ולפי מידת הצורך).

-מקמחים מעט משטח עבודה ומערוך ומרדדים את הבצק למלבן בגודל של 20X30 ס"מ (אם הבצק קשה או מתפרק מומלץ להוסיף עוד מים עד שהבצק נעשה רך ונוח לרידוד)

מורחים ממרח תמרים ומפזרים אבקת קינמון ואגוזים קצוצים (אם יותר נוח, ניתן לרדד את הבצק בין שני ניירות אפיה).

-מגלגלים את הבצק בעדינות לרולדה ומסמנים עם סכין פרוסות ברוחב כ-2 ס"מ (הסימון נועד להקל על החיתוך לאחר האפיה).

-מניחים על נייר אפיה ואופים במשך כ25 דקות או עד להזהבה קלה.
מוצאים ומצננים לחלוטין.

רק לאחר שהרולדה התקררה, חותכים בזהירות את לפרוסות

מזמינה אתכם להצטרף לקבוצת
פאן זה כאן קבוצה של שיתופיות, מלאה באהבת חינם, רעות, נתינה והעצמה. 
ליחצו על הקישור ואתם בפנים

לקבוצה של גלית: מתכונים מצולמים
הבלוג של גלית
שיתוף בהנאות החיים, המלצות בנושא לייף סטייל, תיירות,הורות ומתכונים

מגולגלות
גלית נחמןספר המתכונים של
מתכון של

גלית נחמן

47 מתכונים