Share with:


בשרי

אופן הכנה

מורכב משתי פעולות
חומרים למילוי העוף
1 עוף שלם (במשקל 1.600 לפחות מנוקה ושטוף היטב
1 כוס אורז שטוף אני שמה בסמטי
1 כף רסק עגבניות
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כף א. מרק עוף
1 כף גדושה פפריקה אדומה
2 כפות שמן רגיל
1/2 כפית מלח
200 גרם בשר בקר חתוך לקוביות בינוניות
1/2בצל בינוני קצוץ
חוט ומחט או קיסמי עץ
אופן ההכנה
מערבבים יחד את כל חומרי המילוי לעיסה אחידה וממלאים את העוף וסוגרים את שני הקצוות עם הקיסמים (פעם היו תופרים- היום עם הקיסמים)

הערה :יש ששמים בהרט לטבית אני לא ) ומניחים בצד

חומרים לשורבה
1/2 בצל בינוני קצוץ
1 עגבניה גדולה מגורדת
2 כפות גדושות –פפריקה אדומה
1/2 כפית פלפל שחור
2-3 כפות שמן
2 כפות א. מרק עוף
1 כף מלח ( אפשר להוסיף עוד 1/2 כף)
2 כוסות אורז נקי ושטוף
כ-8 כוסות מים או עד גובה העוף

אופן ההכנה
בסיר גדול מאוד שמים את:
הבצל, העגבנייה, פפריקה, פלפל שחור, שמן 1 כוס מים חמים, מטגנים קלות
מעל מניחים את העוף הממולא כאשר הגב למטה והבטן כלפי מעלה
מטגנים ומידי פעם מסובבים את העוף כדי שלא ידבק לתחתית,
כאשר זה מקבל גוון שונה קצת-שחום מוסיפים את 7 כוסות מים, נותנים לזה לרתוח ואז
מוסיפים את אבקת מרק העוף,המלח ואת האורז,
עד להרתחה נוספת .
מעבירים ללהבה נמוכה עד שהמים נספגים . בודקים אם חסר מלח וממשיכים לעוד כ-20 דקות.

  • מעבירים ל-פלטת שבת למשך 12 שעות כשהסיר מכוסה הייטב עם מגבת גדולה
  • יש לבדוק את הטעמים ולתקן במידה וחסר מלח , מים.
  • אפשר לשים מעל האורז ביצים לשבת בבוקר.
    אפשרות נוספת במקום הפלטה
    להעביר לתנור אשר חומם מראש ל-200 מעלות כ- שעה
    ואחר כך להעביר לחום של -100-120 מעלות למשך 10-12 שעות
    בתאבון
    תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי
  • לחצו כאן >> להצטרפות לערוץ היוטיוב שלי