Share with:


פרווה

אופן הכנה

אפשר לצבוע את הבצק בצבע מאכל

מצרכים:
חצי קילו קמח
5 ביצים
4 כפות שמן
4 כפות מים
חצי כפית סוכר
חצי שקית אבקת אפיה

לקישוט:
אבקת סוכר , או סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק יחסית קשה נעים לעבודה ולא דביק.
2. נותנים לבצק לנוח כ חצי שעה .
3. חותכים את הבצק ל-8-9 פיסות ומכסים במגבת מטבח נקיה.
4. מרדדים כל עיגול במכונת פסטה ( אפשר גם עם מערוך ) מהעבה ביותר ועד לדק ביותר, הבצק צריך להיות דק כמו נייר.
5. מהבצק המרודד חותכים רצועות פסים של 30-40 ס"מ וברוחב של 5-6 ס"מ
6. מחממים שמן עמוק , השמן חייב להיות חם אבל לא לוהט.
7. מחזקים בן שיני המזלג את הבצק ומכנסים לשמן , ואת הקצה השני מחזקים ביד ומסובבים בעדינות את הבצק סביב עצמו במזלג הארוך שיניים, תוך כדי טיגון, עד שמסיימים את הבצק.
8. מוצאים למסננת ואחר כך טובלים בסירופ ומפזרים סוכריות, מי שלא רוצה סירופ , אז רק מפדר אבקת סוכר מעל העוגיות.

לסירופ:
2 כוסות מים
3 כוסות סוכר
1/2 כוס דבש מיץ מלימון אחד

הכנת הסירופ:
מכנסים לסיר מים וסוכר ומבשלים על אש קטנה, הסוכר נמס והתערובת שקופה, ממשכים לבשל עד שהסירופ מסמיך,
מסרים מהאש ומוסיפים את הדבש והלימון.

מתכוןמתכון

עוגיות פזואלוס_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים