בהמלצת שרונה אחותי
\
מצרכים ל-12-15 יחידות
חב' בצק שמרים – עלים מרודד
למלית הגביניות:
חב' גבינת ריקוטה (לא מלוחה)/טוב טעם
1/4 כוס אבקת סוכר
חלמון (החלבון – שומרים לזיגוג)
1/2 כוס צימוקים/חמוציות/אוכמניות מיובשות 2 שקיות ווניל / כף אינסטנט ווניל
לזיגוג לפני האפייה:
חלבון + כף מים *לטרוף יחד
לציפוי כשמתקררים: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
פותחים את אריזת הבצק המרודד על משטח עבודה משומן מעט (אני עובדת על שיש נקי ויבש כמובן) משמנת מעט את הידיים, חותכת מלבן גדול מהבצק ומותחת מעט לכל הצדדים בעזרת הידיים המשומנות ומשטח העבודה המשומן, קורצת מרובעים, ממלאה כף מלית וסוגרת קצוות נגדיות בלחיצת האצבעות.
מניחים על נייר אפייה בתבנית התנור במעט מרחקים האחד מהשני, מורחים ביצה טרופה, ואופים עד הזהבה…בתיאבון.