Share with:


בשרי

אופן הכנה

למילוי
חצי ק"ג בשר מ"ס 2 חתוך לקוביות קטנות
1בצל גדול קצוץ דק
3 גבעולי סלרי רק עלים קצוץ דק
10 גבעולי פתרוזיליה קצוצים דק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
כף פפריקה
כפית בהרט
5 כפות.שמן

לבצק
חצי כוס בורגול דק (ג'רשה)
2 וחצי כוסות סולת
רבע כפית מלח
כף שמן
מים לספיגת הסולת ומים לספיגת הבורגול

אופן ההכנה
1 שמים את הבורגול בקערה ומוסיפים חצי כוס מים להשאיר בצד
2שמים בקערה ניפרדת את הסולת שמן מלח וכוס מים וגם להשאיר בצד
3 נתחיל את המילוי לשים במחבת ללא שמן את הבשר הקצוץ עד שצבעם יהיה חום להוריד מהגז ולשים במסננת ולשטוף להניח הצד
4 לשטוף את המחבת מהשאריות לשים שמן ולטגן את הבצל עד שיזהיב
5 להוסיף את הבשר ולערבב הייטב להוסיף פלפל שחור מלח ופפריקה ולערבב להשאיר עוד 5 דקות
6 לכבות את הגז להוסיף בהרט והפתרוזיליה והסלרי ולערבב להניח בצד להצטנן

הכנת הבצק
1 מאחדים את הסולת והבורגול לבצק אחיד אם יש צורך להוסיף מים או סולת זה תלוי בסוג הסולת
2 לחתוך חתיכות קטנות ולסדר במגש
3 לפתוח את הבצק למלות במילוי ולאסוף את הקצוות וליצור עיגול

הרוטב:
1/2 ק"ר דלעת חתוכה לקוביות
1/2 ק"ג דלורית
3 גבעולי כרפס חתוך עים העלים
קופסה קטנה רסק עגבניות או 2 כפות גדושות רסק
1 כפית מלח לימון
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
4 כפות שמן
חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה
1 לחמם שמן להוסיף את הרסק עגבניות ולערבב הייטב כדי לפתוח את הרסק
2 להוסיף מים רוטחים עד חצי הסיר לערבב ולאחר מכן להוסיף את התבלינים לערבב ואז להוסיף את הקובות בעדינות לערבב לבשל כ-20 דקות
3 לאחר מכן להוסיף את הדלעת דלורית והכרפס. לערבב בעדינות אם יש צורך אפשר להוסיף מים תטעמו כדי לשפר טעם לבשל עוד 20 דקות
בהצלחה רוחמה כהן..🍜🍜🍜

קובה דלעת ודלורית_מתכון של רוחמה כהן
רוחמה כהן כהןספר המתכונים של
מתכון של

רוחמה כהן כהן

150 מתכונים