Share with:


בשרי

אופן הכנה

מרכיבים:
לקציצות:
1 קילו בשר עוף טחון טרי
3 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
1 בצל יבש גדול קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
2 שיני שום כתושות
2 ביצים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה חריפה – או מתוקה
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית תבלין קארי – אפשר תבלין לקציצות
מחבת ושמן לטיגון הקציצות

לרוטב אדום עם פטריות:
1 בצל גדול חתוך דק
3/4 כוס פטריות טריות שמפניון/פורטבלו חתוכות דק דק
או 1 קופסאת פטריות שמפניון חתוכות דק מסוננות
3.5 כוסות מים חמים + 1/4 כוס מים חמים בנפרד
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות סילאן או 2 כפות סוכר חום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה

ההכנה:
1. יוצרים את הקציצות:
בקערה מכניסים את כל מרכיבי הקציצות לשים/מערבבים טוב לקבלת עיסה אחידה.

2. מרטיבים קלות את הידיים ויוצרים מהעיסה קציצות יפות כדוריות וגדולות כ-8 ס"מ.
מניחים בקערה/צלחת.

3. מטגנים את הקציצות:
במחבת עם שמן לטיגון, מטגנים עד להזהבה את הקציצות על כל צדדיהן.
כשהן מוכנות מניחים אותן בצלחת עם נייר סופג.

4. מכינים את הרוטב:
בסיר על אש בינונית עם 1/4 כוס מים מרככים את הבצל ואז מוסיפים את הפטריות לריכוך קל.

5. מוסיפים את הרסק, התיבול ושאר כמות המים. מערבבים טוב, טועמים ומתקנים תיבול. מביאים את הרוטב לרתיחה.

6. מנמיכים את האש ומוסיפים את הקציצות בזהירות. מנערים קלות את הסיר לפיזור אחיד של הקציצות בסיר וברוטב.

7. מכסים את הסיר חצי מכסה סגור ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות.
מידי פעם בודקים, מערבבים קלות ובזהירות כדי שהרוטב יתערבב טוב והקציצות יספגו את הטעמים מהרוטב ויעשו עסיסיות ומלאות טעם.

8. סוגרים את האש ומכסים את המכסה לגמרי.
מניחים שיצטנן מעט לפני הגשה.

9. טיפ:
אם כמות הקציצות גדולה מידי, לא חייב לעשות את כולן, אפשר לטגן אותן, לצנן ואז לשמור במקרר 4 ימים או במקפיא עד 3 שבועות בקופסא אטומה מתאימה.
להכינם ברוטב או לחמם מתי שרוצים…

קציצות עוף גדולות, עסיסיות ופיקנטיות ברוטב אדום עם פטריות
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים